שלום

מיקמיק22

New member
שלום

אני והחבר כבר לא יחד לאחר זוגיות בת 4 שנים (הפרידה אגב הגיעה מיוזמתו ) הבעיה היא שהוא מתנהג בצורה דוחה שלא מתאימה ולא אופיינית לו. כשאני מתקשרת הוא מדבר בקרירות , מדבר אליי כאילו הייתי זרה ואף מתנשא מעליי. זה כ"כ מוזר ופוגע ... עברנו תקופה מדהימה ביחד ,ידענו עליות ומורדות אבל תמיד תמכנו אחד בשני, תמיד דאגנו אחד לשני ופתאום ביום בהיר אחד הוא מחליט לסיים ,מה שקיבלתי בהבנה , אבל ההתנהגות שלו לא מובנת. אני שלמה עם עצמי כי אני יודעת שלפחות ניסיתי לשקם את היחסים , ניסיתי לחדש את הקשר אבל אני מרגישה קצת מושפלת. זה כ"כ מוזר... אחרי 4 שנים לגלות שאת לא מכירה בכלל את האדם שהיית איתו...הוא היה מושלם בעיניי, הדבר הכי מדהים בחיים שלי... איך אפשר להתנהג בצורה כזו אחרי 4 שנים שהיו באמת מדהימות ? לא האמנתי שהאדם הזה יפגע בי בצורה כזו אחרי שהוא היה עד לכל המשברים שעברתי בחיים... ממנו לא ציפיתי ולא הייתי מוכנה . אני בנאדם מאוד חזק ועברתי דברים יותר קשים , אבל לזה לא הייתי מוכנה. לא הייתי מוכנה להתנהגות כזו מצידו. בקיצור, אני מרגישה ממש רע משום מה ולא יודעת איך לאכול את זה.

asafrabi

New member
תחזיקי מעמד

משהוא שנמצא איתי בזמנים דומים לזה שאת נמצאת בו עכשיו... אנשים הם כמו תופעות טבע..פעם סוערים , פעם אוהבים, יש שמתנשאים, יש שמחבקים - כל הזמן שונים. אבל כשם שאת הטבע לא ניתן לחזות וכשם שאנו "מאפשרים" לו להיות בלי להיות מחוברים לזה רגשית כך ניתן להתייחס לאנשים - וגם לקרובים אלינו ביותר, זו גישה שדורשת אימון והתמדה אך היא משתלמת ביותר, היא מחזירה את הכח לידיים שלנו! . פרידה זה תהליך קשה,עבור רוב מי שאני מכיר אך ניתן להקל עליו כשמאפשרים אותו פנימית, כשנותנים לכל שלב את הזמן שלו, כשממשיכים לאהוב את עצמנו במהלך הפרידה ומפנים אנרגיה חומלת פנימה - כמו חיבוק פנימי של אמא
בהצלחה אסף

Tal_Ya_Tal

New member
היי מיקמיק../images/Emo24.gifעצה חכמהנ../images/Emo127.gifתן לך

אסף. אף על פי שכרגע את בודאי לא זקוקה לעצות, אלא לאמפאתיה
מי יודע למה אנשים מתנהגים כפי שהם מתנהגים?כל אחד ונמוקיו עמו.כך שגם אם זה נראה לך לא הולם, אך אינך יודעת מה הסיבה, אל תשפטי אותו לחומרה. כפי שכבר אמר כאן אסף, פרידה היא עניין כואב. יתכן שקל לו יותר לנהוג בקרירות, כי כך הוא מנטרל את הרגש, שמשפיע בודאי גם עליו. אך את יודעת, לעתים יש צורך להודות לאדם שמלמד אותנו שיעור כזה או אחר על שאפשר לנו את ההזדמנות להתנסות בהתנסות של צמיחה. או כפי שמגדיר זאת יפה אושו:" Die each moment so that you can grow a new each moment" ובכלל, סליחה לזולת, היא סליחה לעצמנו שמצאנו את עצמנו במקום שכזה. כשאנו סולחים, אנו מאפשרים לכל ה'גרורות' של אותה סיטואציה להתנקות, להיעלם. ולא לחזור על אותה סיטואציה בוריאציה נוספת וזו הסיבה שבשלה אני ממליצה לך להודות לבחור. ראי זאת כחויה מלמדת וכך תוכלי לצמוח מתוכה. L&L TALYA

Tal_Ya_Tal

New member
ב-ה-ח-ל-ט במיוחד מאחר שהזדהית

כעקרבית- זה מתאים אפילו עוד יותר. שכן, הצורך בהתחדשות, בטרנספורמציה, במוות של דפוסים ישנים על מנת להצמיח תחתם חדשים, על מנת שהאנרגיה לא תתעפש(בתוך השלולית העמוקה של הרגשות והאמוציות) אם כל פעם אנו 'מתים קצת'- מבחינה סמבולית, כך אנו יכולים לצמוח שוב מחדש. בדיוק כמו שהנחש שמשיל את עורו מצמיח עור חדש, מבריק וגמיש במקום זה שקמל, הפך רפה ונקרע. או כמו עוף החול האגדי-הפניקס שנשרף וקם לתחיה מתוך עפרו (כל אלה סמלים של טרנספורמציה, של עקרב) וכן, אם הוא דלי, אזי ההבדל ביניכם הוא שאת נאכלת מבפנים והוא מצליח להתנתק רגשית והופך אטום, עד כדי אכזריות (כלפייך, אך גם כלפי עצמו. בכל אופן אי אפשר להכליל) אך העניין הוא,שכבת סימן עקרב, את אמורה לצמוח מן הקשיים(שוב אני מדגישה, צריך לראות את כל המפה) זוהי היכולת שלך. תעצומות הנפש שלך. L&L TALYA

אולי....

כדי להפרד ממך הוא צריך כוח. ובדחייה חזקה וחד משמעית יותר קל לו כרגע. הדברים האלה משתנים. קחי קצת סבלנות והבנה אליו.

2live

New member
../images/Emo23.gifמיקמיק מתוקה

ילדה מתוקה שלי אני מבינה אותך לגמרי. הייתי בסיטואציה כמעט זהה לחלוטין, והאמת שאפילו הייתי אז בדיוק בגיל שלך. היתה לי מערכת יחסים נפלאה משך שנתיים, ואהבה בינינו פרחה. החלטנו להפרד מסיבות טיפשיות כמו מרחק, ונפרדנו בהחלטה שעוד נחזור להיות ביחד. יחד עם זה כשניסיתי לדבר איתו כמה וכמה פעמים מאז שנפרדנו, סתם לשאול מה נשמע, הוא התיחס אלי בצורה נוראית, מזלזלת וגועלית. נעלבתי עד עמקי נשמתי ולקח לי המון זמן להתגבר ולהמשיך הלאה. העצה היחידה שאני יכולה לתת לך, בתור מישהי שעברה חוויה דומה והיום מטפלת באנשים במצבים דומים, זה שתתני לו ללכת. מגיע לך הרבה יותר טוב מזה. אם זו ה"בגרות" שהוא מפגין, אין לזה שום קשר אליך. זו הדרך שגברים נוהגים להתמודד איתה, ובכך להתכחש גם לרגשות שבוודאי עוד נשארו לו. תשקיעי עכשיו את כל האנרגיה שלך בעצמך, במה שטוב לך באמת, במה שאת רוצה וחשוב לך. יש לך הזדמנות פז להכיר את עצמך וללמוד מה באמת את רוצה. אני קיבלתי מהאקס שלי מתנה נפלאה. בזכות הקושי והצורך להתמודד עם הכאב, הגעתי ללמוד רפואה והוליסטית, לטפל באנשים ולבכלל להפתח לכל התחום הרוחני. אלמלא היינו נפרדים כנראה עוד הייתי בתפקיד אפרורי בתחום שלא מעניין אותי בכלל. זו ההזדמנות שלך לגדול ולפרוח. המון אהבה, ותחזיקי מעמד. יש הרבה אנשים שאוהבים אותך, ואת ראויה לכל האהבה שבעולם ליאת

מיקמיק22

New member
דברייך כ"כ נגעו לליבי...

באמת תודה לך. בעיה נוספת היא שאיני יודעת כיצד להתנהג אלין כעת. אם להתקשר או לא , אם ליצור קשר או לענות לו כשיתקשר. איני רוצה עוד להשפיל את עצמי. מה לעשות?

2live

New member
שמחתי לעזור

קודם כל אני שמחה מאד שיכולתי לעזור, אפילו במעט. המלצתי, האישית בלבד כמובן, היא לא להתקשר אליו, ובאמת להתמקד בעצמך. אני יודעת שלהגיד לך לשכוח אותו, זה נחמד להגיד אבל בלתי אפשרי. מישהו שאהבנו פעם, תמיד ישאר אצלנו בלב. אז אני לא ממליצה לשכוח אותו, אני רק ממליצה לך להזכר בעצמך. אל תעשי דברים שגורמים לך להרגיש רע עם עצמך, או מושפלת. וכרגע השיחות איתו גורמות לך להרגשה כזו. אם הייתי במקומך, הייתי בוחרת שלא להתקשר אליו. ואם יש לך דחף להתקשר, תתקשרי לחברה טובה או אפילו תכתבי לי הודעה, אני אשמח לחזק אותך. אם הוא מתקשר, ואת מרגישה שאת יכולה לענות לו, אז תעני, ותשמעי מה יש לו להגיד. לפי הדברים שלך, אני בספק אם הוא יתקשר בקרוב, אבל אם כן תעני לו אם את מוכנה לזה. ואיך שלא יהיה, עם כל העצות של כולם, תעשי רק את מה שעושה לך באופן אישי הכי טוב.

מיקמיק22

New member
קראתי את השרשור שלכם למטה

בנוגע למזלות -עקרב ודלי. אני עקרב והוא דלי- זה אומר משהו?

בלי בדיקה אסטרולוגית מקיפה

הכוללת ניתוח של מפות הלידה המלאות של שניכם כדי לראות מה הצרכים הרגשיים, הזוגיים ורומנטיים של כל אחד בנפרד, הצלבת מפות הלידה שלכם אחת על השנייה כדי לראות את הדינאמיקה הפנימית בניכם, ואז איחוד שתי המפות שלכם למפה שלישית כדי לראות את אופי הקשר שלכם.... זה לא אומר הרבה.

Tal_Ya_Tal

New member
א-כ-ן../images/Emo45.gifאש בשמים../images/Emo9.gifבהחלט נכון../images/Emo127.gif

אני הבינותי שמיקמיק שאלה לגבי ההתנהגויות ואפילו שזה מאד כוללני זה מתאים למאפיינים
L&L TALYA

digabu

New member
מיקמיק

בתור עקרב.. אני יכולה להגיד שלא הרבה. רק שהם יכולים להיות מאד קשים ועוקצניים לעיתים. אני משערת שזאת דווקא ההתנהגות שלו אם הוא מרגיש שנפגע ממך ולכן מגן על עצמו בדרך של תקיפה, זה המנגנון שלנו ברוב המקרים. אבל אני לא יכולה לדעת מה להגיד לך מעבר, אם כן לנסות להמשיך ולדבר איתו או שלא. מה שכן, אם הוא פגוע הוא יכול להיות מאד פוגע.. אז כדאי אולי להזהר. ולזכותו יאמר, שזה לא אומר שהוא לא מרגיש, מתוך הכרות עם המון עקרבים זכרים, הם מהבנים היותר רגישים שיש.. אז יש לי הרגשה שהוא מאד פגוע ממשהו.

למעלה