שלום

shlomov2001

New member
שלום

בס"ד ראשית אקדים ואומר שאני דתי, שומר מצוות, שואף להתקדם באמונה ולהתחזק. משכב זכר היא אחת המצוות החמורות בתורה. זאת מכיוון שזה דבר שנחשב למגונה והגויים היו עושים זאת, ונצטווינו לא ללכת בדרכי הגויים. אבל מה יעשו הומואים? התורה לא ניתנה למי שלא מסוגל לעמוד בה. ולכן ברור לי שכל אחד מסוגל לעמוד בדרישות של התורה. הדרך אינה התחמקות ודחייה של ההלכה, כמו שנוטים לעשות כאן. קודם כל, יש לשמור על ההלכה. ולא רק בתחום הזה. דבר נוסף שעליו אין עוררין הוא שנטייה כזו אינה טבעית. היהדות מתייחסת למין, מלבד דרך להביע את האהבה לבן הזוג, בקדושה, כאמצעי להמשכיות. יחסי מין בין גברים/נשים אינם גורמים להבאת ילדים לעולם. שנית, יש לברר: האם באמת אי אפשר לצאת מזה? האם זה גנטי? האם זה מולד? על שאלות אלו אין לי תשובה. אין הוכחה מדעית שזה מולד או גנטי, ואני חושב שכל העיסוק בנושא הוא רק בריחה והתחמקות מהתמודדות עם המצב. אני לא מכחיש שקשה להומואים. אני יודע כמה זה כואב מבחינה חברתית. אבל זה לא מצדיק בריחה מהמציאות. אשמח לתגובות (מקווה שזה לא נחשב מתלהם... אם כן סליחה מראש)

shlomov2001

New member
ועוד שאלה לחברי הפורום

כותרת הפורום היא "דתיים גאים", אבל בלי להיכנס להגדרות - מי פה באמת דתי מאמין ושומר מצוות?

Dancing mad

New member
כלל לא מתלהם, במיוחד לאור הגל

האחרון של הודעות הנאצה. האנשים בפורום זה מרגישים שהתורה היא אמיתה פנימית שלהם, ובמקרה הם גם הומוסקסואלים. זה לא אמור לשנות כלום. הם משתדלים לא לעבור על חוקי התורה כמיטב יכולתם (ביחס לרמת אמונתם), ולהפסיק להיות הומואים זה דבר שהוא בהחלט מחוץ לתחום היכולת, מה שמביא אותי לשאלותיך הבאות. אם תואיל לחפש באינטרנט מידע, תמצא שרוב אנשי המקצוע גורסים שאי אפשר לשנות הומוסקסואליות (עזוב בצד ארגוני שרלנטנים כמו "עצת נפש"). אני מציע לך להיכנס לפורום זהות מינית, שם יש מידע בשפע. הדבר היחיד שאפשר להשיג באמצעות טיפולי ראוריינטציה למינהם הוא שנאה עצמית, פסיכוזה, וטראומות מיניות. בקשר לטבעיות, יש מקרים רבים ומתועדים היטב של הומוסקסואליות בקרב בעלי חיים כגון פינגוינים, קופים, אלבטרוסים, כבשים ועוד. מולד או גנטי, ממש לא עקרוני. ככה זה וזהו. על איזה בריחה מהמציאות אתה מדבר, אם אפשר לשאול?

shlomov2001

New member
אסביר

אני מדבר על זה, שאומרים "הרבנים טועים" לגבי חוסר הלגיטימציה של התורה להומוסקסואליות, במקום להגיד "אני טועה". אני עדיין סבור שנטייה היא תוצאה של משהו נפשי ולא ביולוגי. בגלל שלפי התורה הומוסקסואליות היא חטא ועבירה חמורה, ובתור דתי מאמין אני סבור שבתורה טמונה האמת לאמיתה. אתה קורא לזה "התורה היא אמיתה פנימית שלהם". אני אומר שהתורה אומרת באופן ברור שהומוסקסואליות זה דבר אסור, ושלחפש "פרשנויות" שאומרות שהומוסקסואליות היא בריחה ולא פיתרון. [דוגמא: בתורה לא כתוב "לא תדליק את האור בשבת"... כמו שבתורה לא כתוב "לא תאהב זכר" - מקווה שהבהרתי את עצמי] אשמח לתגובה, שוב אני מקווה שאני לא פוגע כי זו ממש לא הכוונה שלי.

Dancing mad

New member
לא חיפשתי פרשנות.

אני יודע טוב מאוד מה כתוב ואיפה (בשביל ידע כללי). הרבנים אינם טועים בפרשם את התורה. אין לי יותר מה להגיד, כי בתורה אני לא מבין בכלל.

shlomov2001

New member
שם הפןרום "דתיים גאים"

זה לא מסתדר עם היהדות. לכן אני אומר שכל חברי הפורום כמוך קובעים עובדות בשטח, ועל מנת שזה "יסתדר להם" עם ההלכה, הם אומרים שזה עניין של פרשנות. ולכן אני חושב שזו בריחה.

Dancing mad

New member
שוב, לא אומרים שזה עניין של פרשנות.

פשוט זו מצוות אל תעשה שחברי הפורום לא מסוגלים לקיים. האיסור ופירושו לא מוטלים בספק. מה שרבנים רבים עושים ברוח האיסור הזה כן. אתה זה שבורח מהמציאות עכשיו, כי אתה תמשיך להתעסק עם האיסור והפרשנות, שהם (אין כאן כוונה לפגוע באמונה של אף אחד, ברור שהתורה עצמה רלוונטית למי שמאמין בה) לא רלוונטיים למציאות, כי לא ניתן לקיימם.

shlomov2001

New member
הדיון כאן הוא על עצם ה"לא מסוגלים"

אין מצווה שלא ניתן לקיים. ה' לא היה מטיל עלינו דברים שאיננו מסוגלים לעשות. וזה חלק מהאמונה. וזאת הסיבה שאני רואה פה בריחה. אני לא בורח משום דבר, אני מודע לבעיית ההומואים הדתיים, עם זאת אני חושב שאדם מאמין שחושב שהוא הומו לא ייכנע במאבקו נגד היצר.

shlomov2001

New member
הערה

אם מדובר בפורום להומואים שבאים מהחברה הדתית, קרי - פורום תמיכה חברתית, זה משהו אחר לגמרי. אני חשבתי שמדובר פה על הומואים דתיים, שזה פרדוקס.

אין פה שום פרדוקס

הפורום הוא פורום הרגשות של האנשים כאן מצד אחד והתורה מאידך.. ניסיתי לשלב ביניהם תקופה די ארוכה ולא עלה בידי..ניסיתי להשתנות ולא הצלחתי גם עם עצות רבנים ומשגיחים .. ככה אני ולא יכול להשתנות למרות שרציתי ..התורה ככה היא ולא תשתנה בשביל אף אחד.. משעמד בניסיון אשריו.. אני לא..עכשיו אני יותר מאושר ולא מדוכא ולא חיי חיים כפולים זו הפשטות תגיד שזו בריחה תגיד משתצה אני את שלי ניסיתי לעשות ועם עזרה מהצד זה עשה לי רק רע כנראה לא מתווכחים עם הנפש..

אדם מסוגל לטפס על האוורסט?

אי אפשר להגיד שהאדם לא יכול לעשות משהו ברגע שהוכיחו לך שכבר היו כאלה שעשו את זה. ולעניננו, גם אם זה מאד מאד מאד קשה לך, וזה באמת דבר קשה, אינך יכול לבוא ולומר אי אפשר להילחם!!! נסה יום אחרי זה יומיים אח"כ חצי שבוע אח"כ שבוע וכן הלאה... בהצלחה!

Dancing mad

New member
לי שנה וחצי של

הכחשה עצמית הספיקו, תודה
. אל תמליץ על מה שלא ניסית בעצמך, ואם דעתך כזו, זה ברור שלא ניסית. הכחשה עצמית זה לא פתרון, זה בריחה, פחדנות להתמודד עם עצמך. וזה גם עינוי עצמי מיותר.

shlomov2001

New member
לא אמרנו הכחשה

אני לא אמרתי "אתה לא הומו". אמרתי "אתה יכול להשתנות".

חד גיסא..

החכשה..או נסיון להשתנות או להגיד משהו שאתה לא.. לנסות להיות משהוא שאתה לא-זה מיותר ולא יוביל לשום מקום רק לסבל..ואם זה יצליח לכמה ימים אח"כ זה יתפרץ הרבה יותר חזק ..מנסיון..אל תטיף לדברים שלא ניסית לעשות בעצמך וראית שזה עובד כי זה לא..

shlomov2001

New member
אוןלי לך זה לא עובד

ואולי לא ניסית מספיק \ לכיוון הנכון.... יש כאלה שזה כן עבד להם. חכמינו אמרו שאסור לאדם להתייאש. וחיזוק לזה שכדאי בכל זאת לנסות הוא דברי התורה נגד הומואים.

Dancing mad

New member
מסקרן אותי, איזה כיוונים יש?

חוץ מלשכנע את עצמך שאתה לא הומו, שאתה יכול להימשך לנשים, מה עוד אתה מציע לו לעשות?

Dancing mad

New member
אני אומר לך שמהצד הזה, לא ניתן

לקיים אותה ובו בזמן להישאר שפוי (וכידוע, פיקוח נפש דוחה קיום מצוות). כמובן, שכל סטרייט מסתכל על זה כאילו זה הדבר הכי קל בעולם. תאמין לי, מלחמות עם עצמך זו לא חוויה נעימה, בלשון המעטה. אני יודע שזו הצעה גרועה, אבל אם תדמיין את עצמך בסיטואציה הפוכה (חברה הומו-סקסיסטית שבה חוקי הדת אוסרים הטרוסקסואליות), תגיע לאותה מסקנה. אתה יכול להמשיך להתעסק בפרטים טכנים, שאין מצווה שאי אפשר לקיים משום שה' הטיל אותה עליך, אבל לא ישנה את העובדה הזאת- אין לאן, או ליתר דיוק ממה, לברוח.

למעלה