שלום

shlomov2001

New member
אבל יש כאלה שכן הצליחו

ופיקוח נפש לא דוחה מצוות, אלא שבת. אתה מתכוון לביטוי "וחי בהם", בהם=דברי התורה. אם אתה אומר שאתה לא דתי, זה משהו אחר. אבל הכותרת של הפורום היא "דתיים גאים", לכן אני מסיק שיש פה דתיים. כנראה שלא...

Dancing mad

New member
יש, רק שהם לא מגיבים.

חוץ מזה, הפורום רק בן כמה שבועות, אז טבעי שיהיו פה מעט אנשים.

shlomov2001

New member
מצוות לא תעשה

לפי הרמב"ם בספר המצוות: המצווה הש"נ: האזהרה שהזהרנו מלבוא על הזכור, והוא אמרו: "ואת זכר לא תשכב משכבי אשה תועבה היא" (שם, כב). וכבר נכפל הלאו בעניין זה בעצמו ואמר: "לא יהיה קדש מבני ישראל" (דברים כג, יח), וזוהי הסברא הנכונה שלאו זה נכפל לחיזוק, לא שהוא אזהרה לנשכב; וממה שאמר: "לא תשכב" נלמדה אזהרה לשוכב ונשכב. ובגמרא סנהדרין נתבאר שר' ישמעאל הוא שעושה "לא יהיה קדש" אזהרה לנשכב, ולפיכך הבא על הזכור והביא זכור עליו בעלם אחד - חייב שתים לדעת ר' ישמעאל, ור' עקיבא אומר: אינו צריך, הרי הוא אומר בתורה: "ואת זכר לא תשכב" - קרי ביה: לא תשכב. לפיכך הבא על הזכור והביא זכור עליו בעלם אחד - לדעתו אינו חייב אלא אחת. אמרו בטעם עניין זה: לא תשכב ולא תשכב - חדא היא, ולדעתו בא "לא יהיה קדש" לחיזוק, כמו שאמר: "לא תנאף" והוא אזהרה לאשת איש, כמו שביארנו, ואמר: "ואל אשת עמיתך לא תתן שכבתך", ורבים כמו זה כמו שביארנו בכלל התשיעי. והעובר על לאו זה - בסקילה. ואם לא נסקל - הרי הוא בכרת אם היה מזיד; ואם היה שוגג- מקריב חטאת קבועה.

גנימדס

New member
לא יהיה קדש

ומה זה קדש? זונה ממין זכר. מכאן לומדים על האסור. זה אומר לך משהו על איך שהחכמים תפשו את משכב זכר, שים לב שהמלים אהבה וזוגיות לא מוזכרות כלל , כאלו שרבותינו חושבים שאין לאהבה כלל נגיעה בדבר. ולא כך היא! אז מעבר ל"קדש" או למעשי אנשי סדום הרעים יש עוד הרבה דברים, שראויים לקצת יותר מאשר סקילה. לפחות לדעתי.

גנימדס

New member
טבעיים שכמונו.

הי. קראתי בשקט ובסבלנות, עד לקטע של" הדבר שאין עליו עוררין הוא שנטיה כזו אינה טבעית" יש עוררין. קודם כל - כל מה שה' ברא הוא טבעי . הוא ברא אותי ואותך, ולפחות עלי אני מניח שאני טבעי לחלוטין. שנית- יש חיות בטבע שעושות את זה , זכרים עם זכרים נקבות עם נקבות. שלישית- גם ברקים במדבר סיני זה לא טבעי , וקריעת ים לשנים היא לא טבעית שלא לדבר על עם שקים 5000 שנה

למעלה