שלום....

שרוכית

New member
שלום....

שלום לכולם זו פעם ראשונה שאני נכנסת לפורום הזה.....בדיוק לפני רבע שעה בערך סיימתי לקרוא את "מישהו לרוץ איתו" של גרוסמן ויש לי שאלה בקשר לספר..מי שרוצה לקרוא אותו אז שיפסיק לקרוא עכשיו את ההודעה הזו כי אולי זה יהרוס לו. אוקיי אז לא הבנתי אם תמר,גיבורת הסיפור,היא עיוורת או לא...כי האיש הזה שאסף דיבר איתו,מצליח,אומר לו שהיא עיוורת ואסף נשאר המום ואז גם מגלה שבאמת דינקה היא מסוג הכלבים שיש לעיוורים....אבל מצד שני תמיד כתוב שתמר "רואה...מסתכלת.."למשל כשכתוב ששי נכנס לחדר האוכל..אז היא רואה אותו בקיצור סיימתי את הספר בלי לדעת אם היא עיוורת או לא אז תעזרו לי....... תודה לעונים.

טאסנים

New member
קראתי את הספר מזמן, אך אני משוכנעת

שהגיבורה איננה עיוורת, אולי (ואני מנחשת, הספר לא ברשותי) הכוונה של מצליח, לעיוורון באופן מטפורי, כלומר שהיא לא רואה את המציאות כהויתה.

בלאגנית

New member
עיוורת?? ממש ממש לא

הוכחות- אחרי שהספר עשה לה קרחת היא חשבה על עצמה שהיא נראית כמו אחד ממחנה ריכוז. גם כל ההכנות למחבוא שהיא מכינה לאח שלה- מישהו עיוור לא מסוגל לבצע כאלה תיכנונים לדעתי.

גם אני קראתי די מזמן, אבל

גם אני משוכנעת שהיא לא הייתה עיוורת. אני חושבת שזו הייתה טעות של אותו אחד שאמר לאסף שתמר עיוורת, ושהוא הוטעה על-ידי דינקה. ספר מעולה.

טאסנים

New member
כתבתי שהגיבורה איננה עיוורת

שוב ההמשך, לגבי זה שתאר אותה ככזו לא זכור לי.

שרוכית

New member
../images/Emo26.gif

כן הבנתי אחר כך שהיא לא עיוורת לפי כל התיאורים אבל עדיין לא הבנתי למה מצליח אמר לו ככה.... טוב נו לא משנה העיקר שהספר מצוין....ממליצה בחום

Guy K

New member
ברוכה הבאה

ולהבא - אנחנו נקרא את ההודעת של גם בלי אייקונים צבעוניים בכותרת. זה פורום ספרים וספרות, לא פורום קישוטים.

C H 4

New member
|ספויילר|

היא אמרה שהיא עיוורת כדי שירגיש בנוח לידה כי זה היה איש די מעוות או מכוער לא זוכרת ממש קראתי את הספר די מזמן הרעיון בספר הוא שתמר היא מן סופרוואמן שמתחברת לכל מיני אנשים מסכנים וכל אחד הכיר רק צד אחד שלה והילד הזה שעוקב אחריה עם דינקה הוא היחיד שמכיר את כל הצדדים שלה ומגלה כמה היא בנאדם נפלא ומתאהב בה בגדול זה היה סיפור חמוד לא הבנתי למה אנשים מתלהבים ממנו עד כדי כך, יש בו יותר מידי קיטש לטעמי, בלשון המעטה

שרוכית

New member
אוקי תודה ../images/Emo58.gif

כן באמת האיש שם היה עם כוויות על הפנים שלו בגלל זה אמרה שהיא עיוורת כנראה... שוב תודה.

למעלה