שלום,

gill142

New member
שלום,

יש לי שאלה. למישהו יש מושג באיזה חטיבות באזור ירושלים (פרט לליד"ה)) מכניסים תלמידים שלומדים/למדו במסגרת "מרחבים"?
מראש!

gill142

New member
אה, ועוד שאלה,

המבחני הדסה בכניסה לליד"ה (חטיבה+תיכון) בירושלים קשים? איך הראיון? קשה? איך התנאים שם? פשוט, אני מחונן ולומד במסגרת "מרחבים" ואני שוקל ללכת ביום רביעי למבחנים לליד"ה ולא יודע אם כדאי? אני יודע שתלמידים "מרחבים" לומדים שם בכיתות מואצות וזה.. כדאי ללכת לשם או להמשיך בחטיבה גרועה ביישוב שלי שהבצפר שלי מפנה אליו? משתלם לקום מוקדם בבוקר בכדי ללכת לבצפר טוב? מה דעתכם? תודה מראש, שוב פעם, גיל.

E s t e b a n

New member
כן ולא

1. לדעתי משתלם לקום מוקדם בכדי ללכת לבי"ס טוב. אולי תקלל את זה שאתה קם בחושך, אבל כמה שנים אח"כ אתה תגיד תודה. 2. השאלה היא כמה טוב בליד"ה לעומת המקום שאתה לומד בו.

למען האמת ההתקבלות לכיתות המואצות

של לידה על בסיס מחוננות זה לא דבר אטומטי לחלוטין {ואת זה אני אומר בתור תלמיד "אופק" שנדחה בכניסה לחטיבה}. אבל עדיין זה משפר את סיכוייך להכנס לשם, בעיקר אם אתה עובר את המבחן ומגיע לשלב בו מעריכים את מצבך באפן אישי. ועכשיו בתור תלמיד לידה במשך חצי שנה האחרונה {בסוף הצלחתי להכנס לשם עכשיו לתיכון}, אני יכול להגיד לך שכן. זה מסוג הבית ספר שבאמת שווה לקום מוקדם בבוקר בשבילו. אנשים טובים, מורים טובים, תוכניות לימוד מצויינות, אני הייתי קם כל יום ב0600 אם זה היה נדרש ממני כדי ללכת לשם ולא לבית ספר אחר.

FortuneFaded

New member
בקשר לליד"ה

למדתי שם שנה אחת ואז עברתי למרכז, אבל לפי מיטב זכרוני החלוקה שם (בכיתות המואצות) הולכת לחצי שהגיעו לשם בזכות עצמם וחצי בזכות זה שהם גרים בבית הכרם (הטובים מבית הכרם). אני לא חושב שהמבחנים קשים במיוחד, הראיון קצת מלחיץ לכאורה (אותי ראיינה המנהלת) אבל אם אתה רגוע, ומכין את עצמך מראש, אתה אמור לעבור. עם זאת, גם מהחצי שנבחנים, יש יתרון אדיר לילדי "אופק", אני בעצמי עשיתי את המבחן של המחוננים בכיתה ו' במיוחד בשביל זה. זהו בית ספר שעושה רושם טוב, אבל אין לי מידע מה הולך אצלו בכיתות הגבוהות. שורה תחתונה - אתה רוצה להישאר עם החברים שלך מאוד או שזה לא ממש משנה לך? אם זה לא נורא ואתה חברותי לא אמורות להיות לך בעיות.. (אם תעבור את המבחנים והראיון, כמובן..)

gill142

New member
עשיתי אתמול את המבחנים והלך די טוב

אני חושב.. למען האמת, אני לא הייתי כל כך רוצה להשאר עם החברים שלי פה ולא תהיה לי בעיה לא ללמוד איתם [סוף סוף להפטר מהערסים!]. עכשיו רק שאלה אחת, צריך להכין דברים רבים בכדי להרשים את המראיין/מראיינת? להכין דברים ולהביא עבודות וזה או ש..?

למעלה