שלום....

leahle

New member
שלום....

אני לא בטוחה אם זה המקום, אבל אני מנסה את מזלי... מה ראשי התיבות של מכ"ם? ובד"ץ? אנחנו משתמשים בזה כ"כ הרבה, מבינים את המשמעות, אבל לא תמיד יודעים את הראשי תבות.... תודה....

../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

מכ"ם - "מגלה כיוון ומרחק"(Radar - radio detection and ranging) *לא הגיע הזמן לעבור לכתוב את המילה עם קו"ף ולהפוך אותה בכך למילה במקום ר"ת? מקם(Maqám) שורש מק"ם. בד"ץ - "בית דין צדק"(אין שום קשר לצדק, אולי אף ההפך הגמור).

arie86

New member
../images/Emo26.gif אפרופו ראשי תיבות,

פעם כתבתי איזו פינה בנושא, במסגרת סדרה קטנה על מילים מוזרות בעברית. זה עשוי לעניין אותך
הן חשבו שאני לא אראה אותן וניסו להתחבא בכל מחיר. בהתחלה העלמתי עין, ריחמתי מאוד עליהן ועל התמימוּת שקרנה מתוכן. ידעתי שיחסית לאחיותיהן הטבעיות הן קצת פחות מפחידות, אבל אחרי סקירת עמודי אבן-שושן כבר לא יכולתי להחזיק את עצמי. הצילו, רה"ת איזזז באאאאק! 'נָמֵ"ר שלי' היא אמרה בחושניות. למה היא באמת התכוונה, לזה שאתה הוא החיה הרעה והמנומרת שלה, או שמא לעובדה שאתה נודניק ממדרגה ראשונה ושכבר נמאס לה ממך? תאכל את עצמך ואפילו את הלב ולא תדע. נה! אתם לא חייבים להאמין, אבל זוהי האמת המרה והכואבת. עכצש"ת, מה שנראה תחילה כמו צירוף אותיות עלוב וחסר משמעות, אלו הן ראשי התיבות המקובלות של "על כל צרה שלא תבוא". למה? אבל למה!?! המשכתי לעלעל בדפי המילון הכבד בחיפושים אחר משהו חדש, מרגש ומקפיץ שפשוט ישבור לי את הלסת מרוב זעזוע ומצאתי. שלעמלק"פ, או לאחר מתיחה – "שלא על מנת לקבל פרס". מי, מי אמר שהגודל לא קובע? לסיום, כמה ר"ת מוכרים בהם וודאי נתקלתם ולא ידעתם מאין צצו: נ"ב (נכתב בצדו, נזכרתי בסוף), בס"ד (בסיעתא דשמיא – בעזרת השמים), אקו"ם (אגודת קומפוזיסטורים ומחברים).

Yuvalenko

New member
אז זהו, שהיום לרוב משתמשים בר"ת

בד"צ במשמעות של "בית דין צבאי" דווקא. כשאומרים בג"צ - אז הכוונה לבית דין גבוה לצדק.

leahle

New member
לא...

בג"צ, זה בית דין גבוה לצדק. בד"ץ - זה באמת בית דין צדק, התכוונתי לבד"ץ שיש תמיד על מוצרים (הכשר...) תודה על התשובות

Amirmel

New member
בג"ץ - בית המשפט הגבוה לצדק

בית משפט משמש לגוף שדן בנושאים כלליים לאוכלוסיה לא מוגדרת. בית דין - לנושאים מוגדרים או לאוכלוסיה מוגדרת.

dorgad

New member
אם כבר, אז בהזדמנות "משפטית" זו../images/Emo13.gif

בג"ץ ובד"ץ (והיה נכון לכתוב גל"ץ, לולא הלוגו שלהם הנטקט גל"צ), כמו כ"ץ, למשל, ולהבדיל ממו"מ, למשל. ואם אדרש להרחבה, אגישה בשמחה, דור

Yuvalenko

New member
הרחבה!! הרחבה!!! ../images/Emo3.gif

בהחלט אפילו. אגב, בתגובה לLEAHLE - כתבת בדיוק מה שאני כתבתי, אז אני לא מבין למה אמרת בהתחלה "לא". התבלבלנו?..

dorgad

New member
יובלנקו, הצלחת לבלבל גם אותי:

איפה כתבתי בהתחלה "לא"? כתבתי בתגובה "אם כבר" במובן של "אפרופו". הרחבה: בר"ת הנהגים כמילה, כדוגמת בג"ץ, האות האחרונה תיכתב בצורתה הסופית (ץ); ר"ת שאינם נהגים כמילה, כדוגמת מו"מ, אלא כתיבות המלאות (ובדוגמה: משא ומתן) - האותיות המסיימות ייכתבו בצורתן הרגילה (מ). דור

Yuvalenko

New member
אההה.. יפה!! ולעניין הבלבול- בכלל

דיברתי לבחורה שפתחה ת'שרשור, אמרתי שזה בתגובה לLEAHLE. שם המשתמש שלה...
באמת אומרים שבלבול מדבק...

אגב מכ"ם, נקודה מעניינת.

מכ"ם שייכת למילים שאפשר לקרוא אותן מהסוף להתחלה גם בעברית וגם באנגלית (RADAR), וזאת כיוון שהגלים של המכ"ם נראים זהים משני הכיוונים.

למעלה