../images/Emo26.gif אפרופו ראשי תיבות,
פעם כתבתי איזו פינה בנושא, במסגרת סדרה קטנה על מילים מוזרות בעברית. זה עשוי לעניין אותך
הן חשבו שאני לא אראה אותן וניסו להתחבא בכל מחיר. בהתחלה העלמתי עין, ריחמתי מאוד עליהן ועל התמימוּת שקרנה מתוכן. ידעתי שיחסית לאחיותיהן הטבעיות הן קצת פחות מפחידות, אבל אחרי סקירת עמודי אבן-שושן כבר לא יכולתי להחזיק את עצמי. הצילו, רה"ת איזזז באאאאק! 'נָמֵ"ר שלי' היא אמרה בחושניות. למה היא באמת התכוונה, לזה שאתה הוא החיה הרעה והמנומרת שלה, או שמא לעובדה שאתה נודניק ממדרגה ראשונה ושכבר נמאס לה ממך? תאכל את עצמך ואפילו את הלב ולא תדע. נה! אתם לא חייבים להאמין, אבל זוהי האמת המרה והכואבת. עכצש"ת, מה שנראה תחילה כמו צירוף אותיות עלוב וחסר משמעות, אלו הן ראשי התיבות המקובלות של "על כל צרה שלא תבוא". למה? אבל למה!?! המשכתי לעלעל בדפי המילון הכבד בחיפושים אחר משהו חדש, מרגש ומקפיץ שפשוט ישבור לי את הלסת מרוב זעזוע ומצאתי. שלעמלק"פ, או לאחר מתיחה – "שלא על מנת לקבל פרס". מי, מי אמר שהגודל לא קובע? לסיום, כמה ר"ת מוכרים בהם וודאי נתקלתם ולא ידעתם מאין צצו: נ"ב (נכתב בצדו, נזכרתי בסוף), בס"ד (בסיעתא דשמיא – בעזרת השמים), אקו"ם (אגודת קומפוזיסטורים ומחברים).