שלום!

שלום!

שלום אני רומן, ואני מאוד אוהב רוק...עכשיו בזמן האחרון היו לי כמה מחשבות לגבי דברים ואני רוצה לשאול את דעתכם על דברים: מה מאפיין את מוזיקת הרוק המתקדם? (המוזיקה עצמה) מה מאפיין את תרבות הרוק המתקדם ומה ההבדל בינה לבין הרוק הרגילה? מה מאפיין את אנשי הרוק ומה ההבדל ביניהם לבין אנשי הרוק הרגיל? מה דעתכם על הג'אנרים הבאים: -דיכאון--מזרחית--פופ-- דפוסי התנהגות שמאפיינים את הרוק המתקדם וההדבלים עם הרגיל דפוסי לבוש שמאפיינים את הרוק המתקדם ותרגישו חופשיים להוסיף עוד מחשבות...

שלום לאלוף הנגב

"מה מאפיין את מוזיקת הרוק המתקדם? (המוזיקה עצמה)" שילוב בין רוק ובין מוסיקה קלאסית. מה מאפיין את תרבות הרוק המתקדם ומה ההבדל בינה לבין הרוק הרגילה? מעמד בינוני, אנשים רגועים יותר, ממשפחות נורמליות. מה מאפיין את אנשי הרוק ומה ההבדל ביניהם לבין אנשי הרוק הרגיל? פחות אלימים מפאנקיסטים, פחות פסימיים ממטאליסטים, פחות 'ממוצעים' מרוקרים רגילים. נוטים לשמאל, לחילוניות, לאירופה, לטכנולוגיה, לאופטימיזם. זו הכללה, וכמובן שיש יוצאים מן הכלל. תוכל לקרוא על כך בספר כלשהו שיצא לאחרונה...

Disposable Hero

New member
תגיד של מי הספר הזה שהזכרת...?

נשמע לי מוכר...

ולכן כתבתי בהודעה הקודמת

"זו הכללה, וכמובן שיש יוצאים מן הכלל".... בערב רוק מתקדם שהיה בחיפה לאחרונה לא ראיתי אפילו דתי אחד. הממממ..אולי זה קשור לכך שהערב התקיים ביום שישי בערב

ועכשיו ברצינות

נוכחות המגזר הדתי בהופעות פרוג אינה מרקיעה שחקים. למעשה, היא לא מרקיעה בכלל. זה נכון, אגב, גם למגזר המוסלמי והנוצרי בארץ.

תשמע...

הרבה חבר'ה שלי לא כל כך בקטע של הופעות.... להראות נוכחות זה לא בהכרח המדד לזה... אני אישית כן מסתובבת בהופעות... ויש לי חברים שכן. אבל זה עדיין לא אומר. אנחנו לא שומעים אברהם פריד. יש מוסקאים מאוד טובים בחבר'ה שלי... ואנשים ששומעים מוסיקה טובה...

RamiSun

New member
דווקא,

אני חושב שיש איזה שהוא קשר בן אברהם פריד לפרוג יצירות ארוכות 8 - 10 דקות עם התפתחות וטקסטים מיסטיים. ואל תספרי לאף אחד כאן בפורום ובמיוחד לא ב"שינוי"...אבל אני די אוהב.

לא חשבתי על זה ככה....

אני לא אוהבת. יש דברים דתיים אחרים שאני יותר מתחברת אליהם...

SMILE 4 NOTHING

New member
צודקת לאללה וגם אני דתיה,

ויש לי כמה וכמה חברים שאוהבים פרוג!! אבל אורי בכוונה הדגיש שזו הייתה הכללה. הכללה מאוד גסה דרך אגב... אם רוב ההופעות לא היו בימי שישי אולי זה היה עוזר.

RamiSun

New member
אתה יודע מה מפתיע כאן,

שמתי לב שיש דווקא הרבה פרוג מטאליסטים דתיים, תאר לך על הגבעות ...נוער הגבעות מעשן קצת ואז שומע את סינס... אבל ברצינות , פגשתי הרבה כאלו, ואני לא בטוח שאין גם אנשי פרוג קלאסי משנות השבעים, רק שהם נחבאים אי שם.

RamiSun

New member
זה היה בצחוק.

אני יודע, (או יותר נכון מקווה)
בכל אופן, נשמח לנוכחות ימנית ודתית כאן בפורום.

מצחיק שאתה אומר את זה

אני לא אשכח את ההופעה של מטאליקה בישראל לפני כמה שנים. לא היה דתי אחד לרפואה בכל האלפים שהיו שם. אני גם לא מכיר אף מוסיקאי דתי שמנגן מטאל - בכל המדינה כולה. אם אתה מכיר להקת מטאל יהודית-דתית, תודיע לי.

למעלה