שלום!

לא דיברנו על זה

דיברנו על חברי הלהקה עצמם. גם ג'נסיס עסקו בתנ"ך, ועדיין היו לגמרי חילוניים.

Rudess

New member
הסבר

אני יודע אישית שקובי פרחי (הסולן) הוא בן אדם מאד מאמין, שאפילו היה פעם בתהליך של חזרה בתשובה. גם האלבום האחרון עוסק בסיפור המבול, ובאלבומים הקודמים היו קטעי חזנות וקטעים שמבוססים על התנ"ך.

אוקיי, זה כבר יותר לעניין

אבל הוא לא דתי. יש הרבה אנשים מאמינים שאינם דתיים ממש. הרבה אנשים היו פעם בתהליך של חזרה בתשובה, ועדיין הם לא דתיים. בכל אופן, גם ג'נסיס עסקו בתנ"ך והרבה להקות עסקו בתנ"ך בלי שום קשר להשתייכות לדת. אתה יודע - גם לחילונים מותר לעסוק בתנ"ך כחומר ספרותי וכמקור השראה...

גם במיתולוגיה

סאפר'ס רדי, למשל, עמוס בסמלים נוצריים מן הברית החדשה (אפוקליפסה, שבע חצוצרות, 666 ועוד). ללהקה עצמה קוראים "בראשית", שזה, כך נדמה לי, סוג של ספרון-כיס קטן.

וואו....

פרוג מטאלסטים, וחבר'ה שאוהב מטאל ורוק כבד, יש ה-מ-ו-ן. הם לא צריכים להקים להקות או להיות בהופעות בשביל לאהוב את זה.... דווקא פרוג רוק קצת חסר חבר'ה, אבל מטאל פרוג מטאל ורוק כבד יש המון המון חבר'ה שאוהבים!

orbiti

New member
תתפלא

אבל לפני כמה שנים היתה להקה של חבר'ה חרדים בשם 'רוקיה' שאפילו ראיינו אותם למגזין Metal Hammer הישראלי, וצירפו לגליון שיר שלהם, שהיה מאד משעשע - מטאל קלאסי בניחוח יהודי. יצא לי להכיר בעצמי גם לא מעט חובבי מטאליקה דתיים, ואני לא ממש חושב שזה נדיר כ"כ.

מתפלא

להקת רוקיה שציינת הם קוריוז חביב אבל לא משהו שאפשר להתייחס אליו מעבר לגימיק. מה לעשות, אבל המטאל בישראל איננו מורכב ממוסיקאים דתיים, ומי שמתעסק בזה והולך לכל ההופעות הוא ברובו המוחץ קהל חילוני למהדרין. מה לעשות שיש תמיד חריגים, והם נדירים למרות שהם בולטים בשטח.

אולי הם לא מרכיבים

את עולם המטאל הישראלי, אבל לא צריך להקים להקות בשביל לאהוב את זה......

אמרת שאין אף לא אחד

ועכשיו אומרים לך שיש אחד ואפילו שניים. אף אחד לא טען שזה הרוב, אבל לפני רגע טענת שאין חריגים במקרה הזה!

שיר - בבקשה לקרוא

אני אמרתי (ובבקשה תקרא) ש*אני* לא מכיר אף אחד. עכשיו אני מכיר אחד ואני לא יכול להגיד שלא. לא אמרתי שאין - אמרתי ש*אני* לא מכיר. עכשיו אתה רגוע?

אני תמיד רגוע

אמרת שבהופעה של מטאליקה לא היה אף דתי. איך בדקת את זה? כל ההופעה הסתכלת על הראשים של האנשים במקום להסתכל על ההופעה? אולי הם פשוט הורידו את הכיפה כי הם לא רצו להיראות איתה במקום שכזה?

אני לא תמיד רגוע

"אמרת שבהופעה של מטאליקה לא היה אף דתי" לא ראיתי אף דתי. תיקון ניסוח. "איך בדקת את זה?" זוג עיניים. ראייה בסטריאו. "כל ההופעה הסתכלת על הראשים של האנשים במקום להסתכל על ההופעה?" כל ההופעה הסתכלתי על הבמה וגם על הקהל. "אולי הם פשוט הורידו את הכיפה כי הם לא רצו להיראות איתה במקום שכזה?" יכול להיות שהיא עפה להם מהראש בגלל ה'פוגו'...

MajorWinters

New member
אל תנסה להתחמק מזה!

ארוע היסטורי, הסכמה בפורום רוק מתקדם, רמי, לקישורים!

RamiSun

New member
אנחנו מכחישים

הסכמה? זה אומר לפחות שאין זכות קיום יותר לפורום הזה.... אין הסכמה. ומי שלא מסכים עם זה, שישתה את הים של געזה.

Slim Jim

New member
להקת "מת על חסידי"

או "מטאל חסידי" איך שיבוא. להקת רוק חסידית של הבסיסט לשעבר של סיילם. הוא חזר בתשובה אבל היה, נשאר ולעולם יהיה מטאליסט. דווקא עושים את זה מעניין, כי יש להם אלמנטים כבדים יותר (דיסטורשן כבד) ופחות (קלרינט). השילוב של שניהן פשוט פנטסטי. הקלרינט נותן למוסיקה הרבה יותר 'צבע' איך שאומרים. אולי בזכות זה יוגדר גם תחת איזהשהו סעיף הכלול בפרוג. הסולמות הם חסידיים (סלחו לי כי איני זוכר את הדרגות בעל פה).

למעלה