שלום!

raisingod

New member
בהצלחה!!!!!!!!

טוב אז ככה. אני יודע שזה קשה וכל בעיה את יכולה לפנות אלי ( אם את גרה בירושלים והסביבה אני גם יכול לתת עזרה וספרים בשביל ההתחלה ).

Galaxy Girl

New member
הממ.. תודה.. יש לי שיחון כזה

חביב ליפנית.... ויש לי שאלה... כותביפ יפנית מלמעלה למטה, או משמאל לימין? כי לפעמים אני רואה ככה, ולפעמים אחרת...

GnomeBubble

New member
../images/Emo41.gif קלאסי ל-FAQ

שאלו את זה כל כך הרבה פעמים. יפנית כתבו במקור מלמעלה למטה, כאשר סדר הטורים (שורות אנכיות) הוא מימין לשמאל. בגלל שהיפנים הורגלו לסדר קריא משני מימין לשמאל (לפי סדר השורות), בפעמים הנדירות שהם נאלצו לכתוב אופקית (כמו בשלטים אופקיים) הם היו כותבים מימין לשמאל. אחרי מלחמת העולם השנייה, כחלק מהרפורמות המקיפות שעשו האמריקאים ביפן, הם פישטו מאוד את שיטת הכתב - חוקי האיות בהירגאנה וקטקאנה עודכנו, מספר הקאנג'י בשימוש יומיומי צומצם באופן ניכר וגם כתיבה אופקית משמאל לימין (בסגנון מערבי) הוכנסה לשימוש. הכתיבה האופקית לא החליפה לגמרי את הכתיבה האנכית אבל פופלרית לפחות כמוה. סוגי טקסטים שעדיין נכתבים מלמעלה למטה היום הם למשל: ספרי קריאה (פרוזה), מנגה וחלק מהעיתונים. סוגי טקסטים שנכתבים משמאל לימין הם: ספרי וספרות מקצועית, טפסים רשמיים ואתרי אינטרנט. שתי שיטות הכתיבה קיימות זו לצד זו, ולפעמים אף משלבים ביניהם (למשל במנגה או בפרסומת, כדי להשיג אפקט גרפי מסויים).

GnomeBubble

New member
רגע, אני אנסח מחדש

פספסתי הדגשה, ובגלל שכתבתי את זה ל-FAQ אז זה משמעותי. יפנית כתבו במקור מלמעלה למטה, כאשר סדר הטורים (שורות אנכיות) הוא מימין לשמאל. בגלל שהיפנים הורגלו לסדר קריא משני מימין לשמאל (לפי סדר השורות), בפעמים הנדירות שהם נאלצו לכתוב אופקית (כמו בשלטים אופקיים) הם היו כותבים מימין לשמאל. אחרי מלחמת העולם השנייה, כחלק מהרפורמות המקיפות שעשו האמריקאים ביפן, הם פישטו מאוד את שיטת הכתב - חוקי האיות בהירגאנה וקטקאנה עודכנו, מספר הקאנג'י בשימוש יומיומי צומצם באופן ניכר וגם כתיבה אופקית נשמאל לימין (בסגנון מערבי) הוכנסה לשימוש. הכתיבה האופקית לא החליפה לגמרי את הכתיבה האנכית אבל פופלרית לפחות כמוה. סוגי טקסטים שעדיין נכתבים מלמעלה למטה היום הם למשל: ספרי קריאה (פרוזה), מנגה וחלק מהעיתונים. סוגי טקסטים שנכתבים משמאל לימין הם: ספרי וספרות מקצועית, טפסים רשמיים ואתרי אינטרנט. שתי שיטות הכתיבה קיימות זו לצד זו, ולפעמים אף משלבים ביניהם (למשל במנגה או בפרסומת, כדי להשיג אפקט גרפי מסויים).

GnomeBubble

New member
ועכשיו פעם נוספת

מה קורה לי היום?... יפנית כתבו במקור מלמעלה למטה, כאשר סדר הטורים (שורות אנכיות) הוא מימין לשמאל. בגלל שהיפנים הורגלו לסדר קריא משני מימין לשמאל (לפי סדר השורות), בפעמים הנדירות שהם נאלצו לכתוב אופקית (כמו בשלטים אופקיים) הם היו כותבים מימין לשמאל. אחרי מלחמת העולם השנייה, כחלק מהרפורמות המקיפות שעשו האמריקאים ביפן, הם פישטו מאוד את שיטת הכתב - חוקי האיות בהירגאנה וקטקאנה עודכנו, מספר הקאנג'י בשימוש יומיומי צומצם באופן ניכר וגם כתיבה אופקית משמאל לימין (בסגנון מערבי) הוכנסה לשימוש. הכתיבה האופקית לא החליפה לגמרי את הכתיבה האנכית אבל פופלרית לפחות כמוה. סוגי טקסטים שעדיין נכתבים מלמעלה למטה היום הם למשל: ספרי קריאה (פרוזה), מנגה וחלק מהעיתונים. סוגי טקסטים שנכתבים משמאל לימין הם: ספרי וספרות מקצועית, טפסים רשמיים ואתרי אינטרנט. שתי שיטות הכתיבה קיימות זו לצד זו, ולפעמים אף משלבים ביניהם (למשל במנגה או בפרסומת, כדי להשיג אפקט גרפי מסויים).

raisingod

New member
המםם

סליחה על ההתערבות אבל אני פשוט לא ממש אוהב שיחונים ( הםם סליחה?) בכל מקרה תמשכי ללמוד והעיקר תהני!!( אממ אני אולי יוכל להשאיל לך או לכל משיהו אחר בפורמים את המילונית שלי כשאני יקנה חדשה- אבל בלי נדר)

Galaxy Girl

New member
ת...תום?

ממתי את כאן?!?!?

למעלה