שלום!

Galaxy Girl

New member
שלום!

היי אני חדשה קוראים לי נעמה! אני מזמן כבר רוצה ללמוד יפנית למרות שאני רק בת 12... אבל לצערי אני לא יכולה ללכת לחוגים או לקורסים כי הם רחוקים\יקרים מדי
..... אני מקווה לדעת כאן יותר יפנית ממה שאני יודעת (אממ 3 מילים..
)

GnomeBubble

New member
אחת?

כל ישראלי יודע לפחות כמה מילים ביפנית כמו: סמוראי, קאמיקאזה, צונאמי, אוריגאמי, ריקשה...
... למרות שלא תמיד מבטאים אותן נכון.

lostharpy

New member
חחח רק היום למדנו שטמפורה בכלל

נכתב ונאמר ככה: てんぷら tenpura

lostharpy

New member
נצל"ש

יש למישהו מושג איפה אפשר למצוא טקסטים ברמה של ילדים קטנים לקריאה ביפנית
כן, לעצמי.

GnomeBubble

New member
כן

אני לא מכיר אתרים כאלה, אבל כדאי לך לנסות לקרוא מנגה. מנגה לילדים קטנים מכילה קאנג'י פשוטים יחסית ומנגה לנוער מכילה את כל הקאנג'י בג'ויו ומעבר (למרות שלפעמים קוראים אותה ילדים שעוד לא הגיעו לכיתה ט' ולמדו את כל הקאגנ'י), אבל בשני סוגי המנגה יש פוריגאנה מעל הקאנג'י ככה שלא חובה לדעת אותם - וזה בדיוק מה שעושה את המנגה לכלי כל כך טוב ללימוד יפנית לדעתי, כי ספרים עם פוריגאנה קשה להשיג. העניין הוא שמבחינת התחביר, אפילו מנגה לילדים תשתמש בתחביר שאולי לא תכירי, מה שאולי בכל זאת עושה את זה בעייתי לסטודנטים בשנה א'. בינתיים נסי את האתר הזה, יש שם מספר טקסטים קצרים עם הסברים באנגלית. יש שם קאנג'י, אבל אפשר ללחוץ עליהם ולקבל פירוש וקריאה שלהם ככה שזאת לא אמורה להיות בעיה.

GnomeBubble

New member
../images/Emo41.gif לנקו

תוסיף את האתר לקישורים אם אתה יכול. הוא נראה לי אחד מ"אתרי החובה" האלו למרות שרוב האנשים (כולל אני) די מתעצלים לקרוא את הטקסטים שמה... מה לעשות, מנגה זה יותר מעניין.

lostharpy

New member
תודה רבה לך.

ועוד משהו אחרון (מבטיחה בערך בכאילו וכמעט) מה זה פוריגנה
לא להרביץ

GnomeBubble

New member
דווקא במקרה הזה

צורת הביטוי של זה אולי יותר דומה ל-tempura מאשר ל-tenpura. זה קורה ל-n לפני העיצורים p, b ו-m.

Bloodless

New member
מה זה טנפורה באמת?

למדתי את המילה כדוגמה אחת מכמה דוגמאות של מאכלים, אבל אין לי מושג מה זה בעצם.

Bloodless

New member
מה זה טנפורה באמת?

למדתי את המילה כדוגמה אחת מכמה דוגמאות של מאכלים, אבל אין לי מושג מה זה בעצם.

טמפורה זה

ירקות ופירות ים שטובלים בעיסה בצקית ואז מטגנים בשמן עמוק למשך מספר דקות. מגישים, למשל, על אורז לבן עם רוטב מיוחד. או סתם על צלחת. יאאאאאמי.

Bloodless

New member
ברוכה הבאה,

אני בת 16 ויודעת מעט, אז את לא לבד כאן. תהני
ד"א, החתימה - "Dou ka dou ka jikan wo tomete Kimi no omokage wo kono mune ni kizandekure" - יצא לך לראות פול מטאל, לא?

למעלה