שלום אור
כמובן שאת צודקת, הפורום הזה נועד במקור ובמהות בדיוק לשאלות כמו שלך, לדיון על פציפיזם, ולא רק על פרקטיקה של סרבנות בישראל... אבל בהחלט יש פה גם מקום לשאול ולהתחבט האם כל האידיאולוגיה הזו בכלל מתאימה לי... האם אני באמת יכולה להגדיר את עצמי כפציפיסטית? כמו שכתבת... אז מאיפה מתחילים? מתחילים מלקרוא, יש לנו בפורום
בקישורי הפורום חומר רב על פציפיזם, גם בעברית וגם באנגלית.. ושווה להתחיל משם, לקבל קצת מושגים בסיסיים של מה זה בכלל פציפיזם. ביקשת לשמוע למה אני פציפיסטית ומה זה אומר בעיני? התהליך שלי אל הפציפיזם היה לא קל ולא ברור בכלל, לקח לי הרבה זמן להבין מה זה בכלל פציפיזם ואיך אני נכנסת לכל הסיפור הזה. זה התחיל מהתנגדות מוסרית לדברים שקוראים בארץ ובעולם, התנגדות והתחלחלות למראה ההרס שמרוץ החימוש העולמי גורם, לאפאטיות ולקרירות האנושית למראה פשעים מלחמה ופשיעה כלפי האנושות. העולם שלנו הפך להיות עולם כל כך קר. וההשוואה הכי טובה שאני יכולה לראות את זה דרכה היא המלחמה באפגניסטן ובעיראק לעומת מלחמת ויאטנאם... אני לא רוצה להיות אפאטית, אותי הדברים הללו מחלחלים, כאשר בראשם עומדים כמובן הדברים שקוראים בארץ שאני חיה בה, הכיבוש שנמשך למעלה מ37 שנים, האינטיפאדה השנייה שנמשכת כבר 4 שנים, ובעיקר חוסר התקווה לפיתרון בדרכי שלום. אני מאמינה שניתן לעשות את זה אחרת, אני מאמינה שהדרך שמבצעים עכשיו היא אסורה מוסרית, ולא כך צריך לנהוג. מהדברים המאד קשים אך הפשוטים הללו הגעתי לפציפיזם. לי ברור היום שאלימות רק מלבה אלימות, שלום הוא עניין של פשרות ושל דו שיח, התחמשות ופעולות אלימות הן מכשול בדרך לשלום. וכיוון שאני שואפת לשלום כלל עולמי, אני חייבת לשאוף להפסקת אלימות כלל עולמית, הווה אומר התנגדות לתהליך החימוש העולמי, וקידום רעיון הפירוז. כי אני מאמינה שכל צעד אלים רק מרחיק אותנו מעולם טוב, והופך אותנו מושחתים מוסרית, אפאטיים לכאב ומטושטשי גבולות מוסר. סיבות בעד ונגד פציפיזם? אין לי. זו אמונה מאד פנימית, ואו שאת מאמינה בה, מאמינה שהצבא איננו גוף חיוני ותורם, אלא מזיק, וכמו שאמרת אין לך כל רצון לתרום בשום אופן לצבא. (אני אישית לא מדברת רק על צבא ישראל אלא על כל צבא) או שלא. אני מציעה לך לקורא
בקישורי הפורום, ולחזור עם הרעיונות הפרטיים שלך, והדברים הפרטיים שמפריעים לך במציאות שלנו בעולם הזה. ונוכל לפתח דיון...
ושוב, את בהחלט צודקת, זה לא פורום סרבנות, ולא באנו לדבר פה רק על פרקטיקה, אלא על פציפיזם, על הרעיונות שעומדים לנו מאחוריו, ועל הסיבות, וההודעה שלך היא מאד חשובה לפורום הזה לטעמי.