שלום^^

גברת דפ

New member
שלום^^

אמ..., עסקתי המאגיה והפסקתי לפני שנה (אל תשאלו למה)... בקיצור ניסיתי כל מה שיכולתי ולא הצלחתי לעשות שם כישוף!!! אני רוצה לחזור לזה למיש'ו יש אתר אמין שאני יכולה לסמוך עליו שהכישופים שלי יעבדו?

גברת דפ

New member
בעע אני יודעתתתת

אני עושה אותם הכי אמינים שיש וזה לא הולך לי!! טוסיק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

loony nuni

New member
כדי שהכישופים

שלך יעבדו, את צריכה למצוא מדריך שעוסק במאגיה זמן רב ויכול ללמד אותך. אסור לך להסתמך על אתרים, רובם הם אתרי זבל, מה עוד שגם אם תמצאי שם כשפים שעשויים לעבוד, רוב הסיכויים שלא תצליחי לגרום להם "לפעול" ללא הדרכה מתאימה.

Envenom

New member
דווקא נכון בחלקו.

תמיד רצוי שיהיה איזשהו "מדריך", אבל זה לא חובה..

אני נוטה להסכים עם Duke Tear

נכון, נוח יותר כשיש מדריך, אבל גם למדריך/מורה יש חסרונות, וגם ניתן, בסופו של דבר (ותלוי במידת הרצינות של התלמיד) להסתדר עם ספרים (בימינו יש ספרים מפורטים מספיק, והתלמיד המשקיע והאינטליגנטי יפיק מהם תועלת רבה).

Envenom

New member
לא אמרתי שלא..

אבל Duke Tear שלל לגמרי את האפשרות של מדריך, וזה לא נכון. לי אישית אף פעם לא היה מדריך והסתדרתי מצוין..

לא, נראה יותר שהוא שלל

את הקביעה של לוני שהיא "צריכה מדריך כדי שהכישופים שלה יעבדו".

loony nuni

New member
טוב , אז ככה

כשיש מדריך מנוסה הוא יכול לכוון לעיקר ולא להתמקד בתפל. יותר קל ככה לדעתי וזה גם חוסך זמן . אני לא שוללת את היכולת ללמוד לבד, אבל לבד לא תמיד יודעים מאיפה להתחיל, איזה חומר מומלץ ואיזה זבל, ויש נטיה לפעמים להיתקע ב"זבל". בכל מיקרה כל אחד ובדרך הנוחה לו

Duke Tear

New member
ואז מה?

התלמיד יקבל הכל עם כפית לפה? מה בידיוק יצא מכזה דבר? צריך להוכיח את עצמך בישביל להגיע למצב שמורה יהיה ראוי ללמד אותך , ועדיף להתקע בזבל וללמוד ממה להתרחק לאט לאט מאשר לקבל את כל הטוב מהמורה ואחר כך להיות תלותי.

loony nuni

New member
זה לא אומר

שהתלמיד מקבל הכל עם כפית לפה. מדריך טוב לא משכפל את עצמו, אלא יודע להסביר לתלמיד איך להתפתח נכון. בכלל לא שווה להיתקע עם כל הזבל. אתה יכול לבזבז שנים על זבל בלי לקלוט שזה זבל. עם מדריך טוב, אתה אפילו לא מתקרב לחומר שלא רלוונטי אלה ישר הולך למה שבאמת חשוב.

loony nuni

New member
ואם אתה הופך

להיות תלותי, המדריך שלך חרא ולא נותן לך להתפתח אלה משכפל את עצמו

loony nuni

New member
../images/Emo39.gifלי יש מדריך

עם נסיון של 25 שנה בתחום שהמדריך שלו היה בוקמן (אתם יודעים בטח מי זה בוקמן). לי ניראה שבלי מדריך הייתי מתייאשת, לא הייתי מבינה המון דברים והייתי נאחזת בתפל. אני אומרת שלכל אחד יש את הדרך הנכונה לו. כמו שחלק רוצים בי"ס אקסטרני וחלק לא , כך גם פה. מה שטוב לי לא חייב להיות טוב גם לכם ולהפך. אני נתתי את דעתי, אתם יכולים להסכים ואתם יכולים לא להסכים. אבל שוב, למצוא מדריך טוב זה לא פשוט... אני יודעת על 2 שטובים ומלמדים, השאר....לא מכירה, והיה לי המזל הגדול ליפול על אחד מהם. ללכת למדריך שלא טוב, גרוע מללמוד הרבה "זבל" לבד. סופ"ש נעים לכולם

האפור

New member
גם זבל...

זה מושג יחסי... בכל מקרה בנאדם חייב לפני שהוא הולך לעבוד עם מדריך לסנן לבד מזה זבל בשבילו ומה טוב לו, כי אז אפשר להגיע למדריך שילמד את האדם בצורה ובגישה שלא תואמת לאישיות שלו מה שיכול להפריע הרבה יותר מקריאה של ספר עילג..

Magdalena Mage

New member
מאגיה היא לא מתמטיקה.

אני מאמינה שלימוד עצמי הוא הטוב ביותר. מאגיה היא תחום מאוד כללי - מדריך ילמד אותך את דעתו, את מה שהוא חקר ולמד, ולתלמיד לא יהיה הרבה מקום להתבטא ולהתפתח. נכון שיש כמה דברים בסיסיים שאני מניחה שכולם יסכימו עליהם - אבל אותן ניתן ללמוד מספר או שתיים. חומר "רלוונטי\לא רלוונטי" זהו דבר מאוד אינדבידואלי.

למעלה