לתם תם המקסימה
היי תם-תם, אין לי אלא להסכים עם אילה, פרי-מגדים ונוגעת... והמילים כאילו נעתקו, אי אפשר לתאר במילים את מה שהתחולל כאשר קראתי לפני שלושה ימים את מכתבך, העתקתי אותו למחשב, סימנתי משפטים, ו....?! הפתיחות וההיתמסרות שלך כאן זה משהו שנגע, האותנטיות , למרות שהיא ``וירטואלית`` היא יפה בכל מימד. תם-תם : את מאשימה אבל מודעת ללקיחת האחריות, את אוהבת, את מרגישה פגועה, את חווה - את חיה! את מתארת זאת כנקודת משבר וכמה יפה הנקודה הזו, מכאן יתכן השינוי! רק מי ששבע דיו ירצה בכך, אל תחסמי את עצמך, תאהבי את מה שקורה סביבך . תזכרי את המקומות שבהם הכי נהנית, בזמנים שבהם הכי פרחת - מי שהיית שם זאת מי שאת! ואל תחפשי איפה את יכולה שוב להיות כך, פשוט תהיי בלי לחשוב, את יכולה גם עם ההורים, החברים, בבית הספר, בלימודים, בכל מקום בו תבחרי ואם מי שתרצי וגם עם כרגע זה נראה לך בלתי אפשרי להיות מה שאת בוחרת להיות - כמו ברגעים היפים. תצרי אותם מחדש אך במודל אחר לגמרי, תיצרי את עצמך כפי שמדליק אותך להיות! אל תהיי תגובה לארועים שקורים, כי הדבר הכי בטוח בחיים הוא השינוי - רק לקבל ולאהוב כל רגע בחיים גם אם הורגלנו לחשוב שהוא ``לא מתאים``. ראיתי דברים ממכתבך : האשמה, אי לקיחת אחריות לדברים שקרו, מסכנות, פסיביות - רצון לקבל סימפטיה, אין הם דברים שללים כלל, אך להפנים שיש בהם רווח, אנחנו לא סתן מרגישים כך. אני נהגתי לקחת את תפקיד המסכן כל פעם שהאשימו אותי, לא לקחתי אחריות, הפנתי אצבע מאשימה למקום אחר או למישהו אחר, התלוננתי על המצב בו הייתי נמצא - העיקר לקבל קצת סימפטיה והבנה - להרגיש נאהב משום שלא האהבתי את עצמי, חיפשתי חיזוקים בצורה הזו. תם-תם, קלטתי שאין מה להאשים את מה שקורה , את הסביבה, האנשים מסביב והמצב במדינה - אני קובע כיצד להיות בכל רגע ורגע, והיום אני מודע כיצד אנשים פועלים ומתוך מה ולכן זה לא נוגע אף פעם אליי, זה אף פעם לא אישי! אנשים פועלים מתוך פחדים, מתוך הרגשה שאין הם אהובים או שווים, את יכולה לשבור את המעגל! תתבונני באנשים סביבך, תאבחני אותם, איך הם פועלים, תזהי את עצמך בכל אחד מהם, כל פעם שאת רואה התנהגות שלא מוצאת חן בעיניך חפשי אם את לא פועלת בצורה זהה - תתחילי עם ההורים (את תגלי דברים מדהימים!). החיפוש שלך העלה בי סיפור שאיני זוכר כיצד הגיע אליי : מספרים על חכם סופי נדיר, בן אדם מואר שהגיע להרצות בעיר גדולה, ההרצאה נקבעה לשעה שמונה בערב באולם המרכזי. אלפי אנשים הגיעו מרחבי המדינה לשמוע את מוצא פיו, האנשים הגיעו אף לפני הזמן לתפוס מקום בקרבת הבמה רק כדי לחזות בפלא הנדיר. בשעה היעודה האולם היה מלא מפה לפה, אנשים עמדו ביציאים, ובמדרגות כולם מחכים לחכם, והחכם איננו. עברה שעה, ועדיין אין חכם, מירמור החל עובר בין האנשים בקהל. עברו שעתיים, עשרות בודדות של אנשים אשר שילמו ממיטב כספם עזבו את האולם בגידופים , והחכם - אין. עברו שלוש שעות, קמה מהומה, אנשים רצו את כספם בחזרה , חצי מהקהל ההומה עזב, והחכם - אין. עברו חמש ,שש שעות, והחכם - אין. עשרה אנשים ישובים בתפזרות על הבמה מחכים לחכם, ולפתע קם אדם ואומר בקול שקט : ``אני רואה שאתם מוכנים, עכשיו אפשר להתחיל``. תודה תם-תם באהבה JonGler