שלום,

נעמצי

New member
שלום,

יש לי שאלה - אולי מישהו יוכל לעזור לי. כיצד פועלים חוקי המנוף במהדק? מהבחינה של איזה חלק במהדק הוא מה בחוקי המנוף.

Chief san

New member
החתימה מקוממת

איך בדיוק שחרור גזים רקטלי אמור להיות מקור לאנרגיה? מבחינה שרירית מדובר בהרפיה ולא במאמץ, מבחינת חום אין הבדל רב בין אוויר שיוצא מהמעי הגס לאוויר שננשף, אם התכוונת לגזים דליקים (מתאן למשל) אז זה לא התחום שלי. בכל זאת נדמה לי שממש לא מדובר בעוצמה של פצצה גרעינית או "רגילה" גם אחרי שנים הרבה. אין מנגנון של מנוף במהדק. לוחצים בדיוק במקום שהסיכה נכנסת לנייר. יש ציר, נכון. אבל אין מנוף.

נעמצי

New member
אז ככה

אני חולה, ולמדו על מנופים בבית ספר מה שצריך זה לקחת את המהדק ולכתוב בכל נקודה מה היא. מכיוון שאני כבר שבוע וחצי לא בבית ספר ( זעזוע מח- סרט רעעעעעעע ) וזה 1/3 מהציון בטכנולוגיה הסימסטר ( אונלי גאד נואו וואי ) אני חייבת את עזרתכם. בכל נקודה ונקודה לכתוב מהי, לחלק את זה לפי חלקים שונים ולהראות כיצד פועל חוק המנוף שם

Chief san

New member
אתה המהנדס

אני סתם קטנוני. מכניזם של מנוף מאפשר להוציא ממערכת יותר כוח ממה שהושקע בה (או להיפך). תקן אותי אם אני טועה. מונח פה לפני מהדק משרדי ולדעתי הציר ושתי זרועותיו נועדו לכוון ולמקד את הכוח המוכנס למהדק לכיוון הסיכה - לא להגביר אותו או להפחית אותו. אין פה מנוף. כמובן שיש פה פוטנציאל למנוף - אם אכניס אגוז בין שתי הזרועות (בחצי אורך הזרועות) ואלחץ על הקצוות - על האגוז יופעל כוח כפול. שוב, תקן אותי אם אני טועה אבל גם בלון גז הוא לא פצצה כל עוד לא מחברים אליו נפץ.

אתה צודק לחלוטין

נקודת הפעלת הכוח במהדק אינה מגבירה את הכוח, אבל זה עדיין, בהגדרתו, מכאניזם של מנוף. כמו שציינת, במפצח אגוזים הכוח מוגבר באמצעות הפעלת כוח בנקודה אשר רחוקה מהציר יותר מהנקודה שבה ממוקם העומס.

high oak

New member
אתם צריכים להבדיל בין כח ומומנט

מומנט = כוח כפול המרחק של הפעלת הכח מהציר

נעמצי

New member
תודה ../images/Emo13.gif

אבל אף אחד לא ענה לי על השאלה גאדמט, למה הפסדתי מנופים???

למעלה