שלום.

shiBBy girl

New member
שלום.

אני עושה מן מחקר לעבודה בבית הספר שלי. ורציתי לדעת מהי עמדכם לגבי הדילמה המוסרית הבאה: האם יש להפסיק הריון לאחר אבחון טרום לידתי של תסמונת דאון? אנא הביעו עמדה ונמקו אותה זה מאוד מאוד יעזור לי בעבודתי תודה רבה. חן.

מיליתו

New member
שאלת שאלה קשה מאוד

רוב הבדיקות שנעשות לעוברים נעשות לאיבחון מוקדם של תיסמונות כמו תסמונת דאון. אני מניחה שרוב הנשים שעושות את הבדיקות, עושות זאת כדי לא ללדת ילד פגוע. אוכלוסיות שמתנגדות באופן מוחלט להפלות גם לא עושות את הבדיקות האלה. אני מציעה לך לעשות חיפוש בפורום כי כבר היו דיונים בנושא הזה בעבר.

טליאור

New member
אני לא עשיתי מי שפיר

גם כי ידעתי שלא משנה מה תהיה התוצאה לא אעשה הפלה. מצד שני, שקיפות עורפית וחלבון עוברי עשיתי, והתוצאות המאוד מאוד טובות שקיבלתי הקלו עלי את ההחלטה לגבי המי שפיר. אני לא בטוחה מה הייתי עושה אם התוצאות לא היו טובות או אם הייתי מעל 35 מקווה שזה עוזר ולא מבלבל יותר.

shlomiky

New member
אני עשיתי את הבדיקות בשביל לדעת

לא בהכרח בשביל להפיל במקרה ש... חקרתי קצת על תיסמונת דאון ולמדתי שבהרבה מקרים כיום עם טיפול הולפ מהיום הראשון הילדים האלה יכולים לחיות חיים נורמליים לחלוטין. כמובן שיש דרגות שונות של חומרת התיסמונת ולדעתי אם אפשר לדעת כמה חמור המצב זה משפיע הרבה יותר על ההחלטה להפלה. במקרה שהבדיקות מראות על תיסמונת דאון (או חשד) זה מאפשר להורים להחליט החלטה מושכלת ואם הם מחליטים לגדל את הילד להתכונן מראש וללמוד את הנושא.

cookie1

New member
התשובה היא שאין תשובה חד משמעית !

כשמגיע הרגע הנורא כל זוג צריך להחליט בעצמו. באופן אישי אני מניחה שהייתי בוחרת בהפלה, מפני שגידול ילד פגוע דורשת המון משאבים וכוחות שבסופו של דבר באים על חשבון המשפחה הקיימת והילדים האחרים. מעבר לכך איני יודעת האם ילד כזה עשוי להיות מאושר בעולם תובעני ולא סובלני כמו שלנו. חשוב לי להדגיש שאם הייתי יולדת ילד פגוע (ולא רק תסמונת דאון) היית מעניקה לו הכל ועושה כמיטב יכולתי על מנת שיקבל את המקסימום. הפסקת הריון היא דבר כואב וקשה ולכן אני מבינה כל מי שבוחר באופציה של גידול ילד פגוע. מה גם שהורים לילדים כאלה מספרים גם על המון אושר ואהבה כך ששוב כל אחד יעשה את שיקוליו.

אני הייתי עושה בצער רב הפלה

מקווה שלא אאלץ לעמוד בדילמה מהסוג הזה , אבל זו בדיוק הסיבה שבגללה עשיתי בדיקת מי שפיר. אני מכירה באופן אישי ילדה עם תסמונת דאון , הילדה מאד אהובה על הוריה אבל חייהם קשים מאד. לא הייתי רוצה להתמודד עם ילד הסובל מתסמונת דאון , כל ילדותו וכל חייו הילד סובל מאינספור בעיות ,שכליות, התהגותיות ובראותיות.

למעלה