הקשב ידידי
אכן אני לא אוהב את הגישה המערבית קלוקל המודרנית שהדביקו לרייקי- תן הרבה כסף קבל תוצאות וסמכות מיידית. אבל העבודה האנרגטית בעיקרה היא עדיין עבודה. וגם אם השיטה יותר ערטילאית ממעשית, היא עדיין ממשית. ובשביל מאגיה צריך להתאמץ? בשביל כל דבר ראוי לשמו צריך להתאמץ! ונכון איך שמציגים רייקי עלול להעיד על השיטה שהיא לא ראויה. אבל זה תלוי.. מאגיה היא דרך חיים, דרך חשיבה. היא במהותה שאיפה לדעת והבנה אמיתית. כל השימושים המעשיים של אותה הבנה- לחשים מסויימים וטקסים למינהם הינם בסך הכל כלים בידיו של זה אשר משתמש בהם. והרי רייקי זה לא סוג של עבודה אשר מיישמת דרכה על המציאות את ההבנה העמוקה והאמיתית שהמאג רכש במהלך הכשרתו? כמו כן אפשר לומר שמהות הכלי מושפעת מזה אשר נושא ומפעיל אותו. ולמרות זאת, גם אם תשתמש ברייקי לריפוי ללא עבודה כלל (כפי שאתה טוען) אתה עדיין משתמש בכלי עבודה מאגי משהו. גם אם הוא לא ראוי בידך. וגם אם אדם אדיר וחכם ישתמש בו בצורה האולטיבית ביותר על פי הבנתו נסיונו וחכמתו, הוא עדיין ישתמש בכלי מאגי. רק בצורה ראויה ביותר. הקורסים והדעה הרווחת על רייקי בקרב עוסקיה כיום היא אולי שטחית, וניראת קלילה או לא רצינית אבל בסיסה ועקרונותיה מוצקים מאין כמוהם. חוץ מזה השיטה עצמה שואפת למטרה נעלה, גם אם מערבבים בתוכה את כל המסחריות והתאבת בצע שמסוות תחת חוקים נאורים כביכול. באשר לנפנוף המזלזל שלך בנוגע להילינג ולא משנה מאיזה סוג.. אני אפילו לא אטרח לכתוב מיותר מכמה מילים בנושא. הילינג זהו אקט ללא עבודה? ללא מאמץ? תגיד אתה עושה צחוק? אני אפילו לא יודע לאיזה סוג של הילינג אתה מתכוון, לכן אני אומר משהו שמתאים לכולם.. עם הלמידה האינסופית של גוף האדם על כל רבדיו האנרגטיים והפיזיים והשילוב בינהם, עם כל הלמידה של דרכים להשפיע בצורה ברוכה על מבנים אלו, עם כל היישומים וההתמדה והקדשת החיים של ההילרים למינהם בשביל לרפא ולהביא מזור למכאוביהם ופצעיים הנפשיים והפיזיים והאנרגטים של מטופליהם, עם כל זה. אין עבודה? אין מאמץ? קשה קשה? תעשה טובה.