שלום...

BlaT©

New member
ברייקי אין כל כך עבודה?

אם זה הרייקי ש"עשית", זה כנראה פשוט לא רייקי. מהי מאגיה בעצם? Magic is the projection of natural energies to produce needed effects(או בתרגום החופשי העלוב שלי
: הנעת אנרגיות טבעיות להפקת שינויים דרושים) - הגדרתו המצויינת לדעתי של סקוט קאנינגהם. הילינג בהחלט עונה על הקריטריונים של ההגדרה הזו, אתה לא חושב? מהי ההגדרה שלך למאגיה?

Jerald_Admonds

New member
הקשב ידידי

אכן אני לא אוהב את הגישה המערבית קלוקל המודרנית שהדביקו לרייקי- תן הרבה כסף קבל תוצאות וסמכות מיידית. אבל העבודה האנרגטית בעיקרה היא עדיין עבודה. וגם אם השיטה יותר ערטילאית ממעשית, היא עדיין ממשית. ובשביל מאגיה צריך להתאמץ? בשביל כל דבר ראוי לשמו צריך להתאמץ! ונכון איך שמציגים רייקי עלול להעיד על השיטה שהיא לא ראויה. אבל זה תלוי.. מאגיה היא דרך חיים, דרך חשיבה. היא במהותה שאיפה לדעת והבנה אמיתית. כל השימושים המעשיים של אותה הבנה- לחשים מסויימים וטקסים למינהם הינם בסך הכל כלים בידיו של זה אשר משתמש בהם. והרי רייקי זה לא סוג של עבודה אשר מיישמת דרכה על המציאות את ההבנה העמוקה והאמיתית שהמאג רכש במהלך הכשרתו? כמו כן אפשר לומר שמהות הכלי מושפעת מזה אשר נושא ומפעיל אותו. ולמרות זאת, גם אם תשתמש ברייקי לריפוי ללא עבודה כלל (כפי שאתה טוען) אתה עדיין משתמש בכלי עבודה מאגי משהו. גם אם הוא לא ראוי בידך. וגם אם אדם אדיר וחכם ישתמש בו בצורה האולטיבית ביותר על פי הבנתו נסיונו וחכמתו, הוא עדיין ישתמש בכלי מאגי. רק בצורה ראויה ביותר. הקורסים והדעה הרווחת על רייקי בקרב עוסקיה כיום היא אולי שטחית, וניראת קלילה או לא רצינית אבל בסיסה ועקרונותיה מוצקים מאין כמוהם. חוץ מזה השיטה עצמה שואפת למטרה נעלה, גם אם מערבבים בתוכה את כל המסחריות והתאבת בצע שמסוות תחת חוקים נאורים כביכול. באשר לנפנוף המזלזל שלך בנוגע להילינג ולא משנה מאיזה סוג.. אני אפילו לא אטרח לכתוב מיותר מכמה מילים בנושא. הילינג זהו אקט ללא עבודה? ללא מאמץ? תגיד אתה עושה צחוק? אני אפילו לא יודע לאיזה סוג של הילינג אתה מתכוון, לכן אני אומר משהו שמתאים לכולם.. עם הלמידה האינסופית של גוף האדם על כל רבדיו האנרגטיים והפיזיים והשילוב בינהם, עם כל הלמידה של דרכים להשפיע בצורה ברוכה על מבנים אלו, עם כל היישומים וההתמדה והקדשת החיים של ההילרים למינהם בשביל לרפא ולהביא מזור למכאוביהם ופצעיים הנפשיים והפיזיים והאנרגטים של מטופליהם, עם כל זה. אין עבודה? אין מאמץ? קשה קשה? תעשה טובה.

P o M i K i

New member
לא מסכים איתך

באקט עצמו של הטקס המאגי יש הרבה יותר עבודה מאשר בריפוי עצמו של רייקי (אני לא ידבר על אף שיטה אחרת כי אני מכיר ומוסמך לרייקי) כי בטקס המאגי אתה צריך לשנות את כל המצב תודעה שלך ולנתב את הדמיון שלך והמחשבה שלך את האנרגיות למטרה ובטיפול רייקי ת יכול לראות טלויזיה או לקרוא עיתון ובכל זאת להעביר דרכך אנרגיות למטופל. טיפול רייקי זה פעולה הרבה יותר פשוטה מאקט מאגי. וגם מכשף צריך לעבוד ולפתוח כל מיני יכולות הרבה לפני הכישוף עצמו כדי להצליח בו כמו שינוי מצב תודעה, יכולת דמיון, מדיטציה, שליכת אנרגיות ועוד... ברייקי אין לך את התרגול היום יומי כדי להצליח בטיפול. לדעתי כישוף זה משהו הרבה יותר מורכב מרייקי

Jerald_Admonds

New member
מורכבות זאת אשליה!

ולא משנה כמה עבודה דרושה בשביל כל אחד מהם בעיקרון הם אותו הדבר! ואיך שאתה מציג רייקי בצורה מזלזלת כזאת, זה רק בגלל שלא לימדו אותך רייקי כראוי. לא רבים אלו שבאמת יכולים ללמד את זה ככה. רייקי איך שהוא נפוץ ואיך שאתה מציג אותו הוא באמת לא ראוי, אבל עדיין נחשב לאקט מאגי. ריפוי אמיתי גם נובע מתרגול עמוק ושליטה ביסודות רבים קודם לפני שאפשר ליישם אותו, ורייקי הוא כלי לריפוי גם אם הוא כלי נורא שטחי. וטקסים! בלע, זוהי נקודת המבט שלך והצורך שלך לעשות ככה ככה כדי להשיג ככה וככה. גם אני הייתי ככה, אבל החיים הובילו אותי אל עבר מה שהוא באמת הייעוד שלי ועכשיו אני מתחיל ללכת בו. השיטה המאגית שלי אינה אור וצילצולים אלא אמת ותו לא. האמת שלך היא שונה משלי לא טובה יותר ולא רעה יותר, בסך הכל אותה האמת לכן אל תיקח את זה בהתקפה על דרכך כשאני אומר ש בדרך שלי כל מה שצריך כדי להשפיע על המציאות זה לרוב רק האמת ושתי דקות של עשייה. ולמרות שזה עלול להראות כלא ראוי, זה כן. האמת היא בדרך כלל נורא פשוטה, ועדיין רבת עוצמה. לא שמעת שדברים טובים באים בחבילות קטנות? אתה לא יכול למדוד את מידת הנכונות של משהו על פי הזמן וההשקעה אשר מושמים בו! בע! הרי אתה יכול לתכנן טקס מגרה חושים ותודעה מרהיב! שבסופו יהיו לך שתי שניות של מחיצת עגבניה עם פטיש! דמיין את זה לרגע.. עם כל הכבוד ידידי..

מגיב גם להודעה הזו..

דניאל לא הציג את הרייקי בצורה מזלזלת,נראה לי שאתה היחיד במבחין בזה. אני מאוד אוהב את האנשים שבטוחים בצידקתם,תוקפים אחרים,ואז לאחר שהוציאו את המרץ שלהם הם מעדנים את ההודעה. "אתה לא יכול למדוד את מידת הנכונות של משהו על פי הזמן וההשקעה אשר מושמים בו"-נכון,וזה לא מה שנאמר. "עם כל הכבוד ידידי"-הגיע הזמן שתתן כבוד. חביב הקסם

Jerald_Admonds

New member
ושוב אתה לא מבין אותי כראוי!

דניאל טען שרייקי אפשר לעשות בעת צפיה בטלוויזיה, ושהוא לא נמצא באותו מקום כמו מאגיה בגלל מכיוון שהוא לא דורש פיתוח יכולות וכישורים מסויימים ומכיוון שהוא לא דורש זמן להשקעה ופיתוח. ואני בסך הכל ציינתי שעבודה אמיתית וערכה לא נמדדים על ידי זמן או מאמץ אלא על מידת האמת אשר שוכנת במהות העבודה וזה הכל. וכאשר דיברתי בצורה נחרצת על דברים שהם מובנים לי מאליו מנקודת מבטי הבהרתי לו שזה מה שאני הולך לעשות כשאמרתי: האמת שלך היא שונה משלי לא טובה יותר ולא רעה יותר, בסך הכל אותה האמת לכן אל תיקח את זה בהתקפה על דרכך כשאני אומר ש או עם כל הכבוד ידידי זהו דיון, ומה שכתבתי אינו מתקפה! לצערי אתה מוציא אותי מהקשרי! כשאני אומר עם כל הכבוד אני באמת מתכוון לכך!

P o M i K i

New member
אני לא בא להשוות את הדברים

אני לא אומר שכישוף יותר טוב או יותר אמיתי מרייקי, ממש ממש לא... אני בסך הכל אומר שהם שתי דברים שונים ואתה עוות לגמרי את מה שאמרתי בהודעה המקורית. אין לי שום כונה לזלזל ברייקי ואני גם לא עושה את זה. זה כמו שאני יגיד שניתוח לב זה יותר מורכב ממאגיה, זה לא אומר שאני מזלזל במאגיה זה בסך הכל אומר שאני חושב שניתוח לב יותר מורכב מימנה. על תכניס לי דברים לפה. וכן, זה מנקודת מבט שלי. למרות שאני מאמין שאפשר לעשות את הכישוף ממש בקלות בכל מצב אם מגיעים לרמה ממש ממש גבוה של שינוי מצב תודעה (רמה שאני לא מאמין שאדם מסוגל להגיע עליה) אני אמרתי שמאגיה זה אור וצילצולים?! להיפך... וזוכתך להאמין בכל דבר בדיוק כמו שזכותי. (ורק תדע לך שהאמת שלך בכלל לא רוחוקה משלי) אתה לא יכול למדוד את מידת הנכונות של משהו על פי הזמן וההשקעה אשר מושמים בו! נכון מאוד, בגלל זה אני לא עושה את זה, אני פשוט אומר שמאגיה ורייקי זה שתי דברים שונים, אני לא אומר שמשהו מהם יותר נכון או יותר טוב. ובקשר להודעה האחרונה שלך: שוב, אתה לא מבין מה אני אומר. אתה חושב שאני אומר שמאגיה יותר טובה מרייקי בגלל שהיא מורכבת יותר, אבל אני אומר שמאגיה שונה מרייקי בגלל ההבדלים האלו ביינהם. ועל תדאג:) אני לא לוקח את הדברים שלך כהתקפה:)

Jerald_Admonds

New member
אני מצטער אם עיוותתי את דבריך ידידי

פשוט הטענה היחידה שמצאתי בהודעה שלך הייתה שבמאגיה צריך לעשות ככה וככה וככה ורייקי אפשר לעשות בזמן צפיה בטלוויזיה, ופשוט הגבתי בהתאם אליה. טענתי שלא משנה רמת המורכבות או ההשקעה במשהו, מה שכן משנה זה המהות של אותו המשהו והיא זאת שקובעת אם זה אקט מאגי או לא. ואל דאגה אתה לא זה שטען שמאגיה זה הרבה אור וצילצולים אלא אני טענתי כך! ולא כלפי המאגיה אלא כלפי הטקסיות שבה, זוהי טענה שעלולה לקומם עליי אנשים רבים. בכל אופן אז מהו הנימוק כנגד הטענה שרייקי לא יכולל להיכלל תחת ההגדרה של מאגיה?

ToryMaster

New member
שי

אל תשפוט את מי שלימד אותו, אנשים חשובים אחרת אחד מהשני. בסך הכל, כמו שכבר אמרתי - מאגיה בצורה הטהורה שלה היא שימוש ברצון לשליחת אנרגיות למען שינוי כלשהו של מטרה כלשהי, אתה משמש ככלי לאנרגיות, אתה הוא זה שיכוון אותן למקום הראוי. כנ"ל רייקי, לא?

Jerald_Admonds

New member
אין שום ספק בעיניין

מה שלא הבנתי זה את הטענה שלך יותר למעלה שלאדם אין מספיק עוצמה בשביל לשנות את המציאות או משהו בסיגנון. תהיתי אם תוכלי להסביר את עצמך יותר טוב, ולפרט גם למה את חושבת ככה.. תודה. נ.ב- אני לא שופט את המורים שלו, או את המורים של המורים שלו. סתם אני מביע מחאה כלפי הרדידות והמסחריות בשיטת הרייקי הנפוצה כיום..

ToryMaster

New member
מציאות מהי?

יש לנו את הכוח לשנות פרטים קטנים במציאות, אבל אין לנו כאינדיבידואלים מספיק כוח בשביל לשנות את המציאות כולה

Jerald_Admonds

New member
לפי דעתי ונסיוני

זוהי הנחת יסוד מוטעית מאוד. שכן גם ללא ידיעתנו כלל המציאות מושפעת עד מאוד מההתנהלות של כל אחד מהפרטים הקטנים שמרכיבים אותה. השאלה היא מהי ההגדרה שלך לפרטים קטנים במציאות, ולמה את מתכוונת כשאת אומרת לשנות את המציאות כולה.

ToryMaster

New member
ובכן

המציאות מושפעת מכל נשימה שלנו... לשנות את המציאות כולה הכוונה לשנות דברים גדולים באמת, יכול להיות לגרום לשלום, ויכול להיותץ להפוך את העולם שלנו לעולם שבו השמש זורחת בסגול והדשא צומח באפור

BlaT©

New member
מורכבות זו לא מידה...../images/Emo41.gif

אתה צודק, יש במאגיה דברים מורכבים יותר ומורכבים פחות, אך בסך הכל - כולם מאגיה, רמת מורכבותם לא משנה.

הגדרתו של

כל אדם שונה. אני לא אסביר לך את ההגדרה שלי למאגיה,מפני שאין זה עיניינך. הבנתי את ההגדרה שלך למאגיה,ולכן אני מבין את תוכן ההודעה שלך. בנוגע להילינג..אני מצטער,אין לי מספיק ידע בנושא כדי לקבוע הגדרה כלשהי. בבקשה,אל תנסה להתנגח בכל מה שלא נראה לך,נסה להבין קצת את השונה,וקבל אותו גם אם הוא לא נראה לך. חביב הקסם

Jerald_Admonds

New member
חביב הקסם

אינני מתנגח. אני מתייחס לדרכך ואמונתך גם אם אינם מוכרים לי במלוא הכבוד הראוי להם. כל מערכת האמונה שלי מושתת על להבין את השונה ומעבר לזה להבין את מה ששוכן בבסיס כל הדברים שהינם כביכול "שונים" לכן אני מצטער אם נתתי לך את הרושם של התנגחות. למען האמת זה אפילו דיי מעליב לומר שאני מתנגח לנוכח הנסיבות..
בסך הכל שאלתי מתוך סקרנות גרידא למה לפי תפישת עולמך רייקי והילינג לא נחשבים למאגיה? לא ענייני לדעת מהי תפישת עולמך? יהי כן זוהי דרכך ולכן גם דרכך. אבל אתה לא אמרת לא עניינך למה אני חושב ככה או ככה- אתה אמרת: אבל אני לא חושב שרייקי והילינג הם מאגיה. בשביל לטפל ברייקי צריכים לעבור קורס(לא ארוך יחסית) ו-וולאה!אתה מטפל! בשביל מאגיה צריכים להתאמץ... שלא תחשוב שאני מזלזל..אני עברתי קורס רייקי אחד. במאגיה יש עבודה,גם בזמן ביצוע הטקס....ברייקי אין כל כך עבודה. זרקת טענה לאוויר, ואני בסך הכל ברוח הדיון זרקתי טענה נוספת. למרות שהטענה שלי הייתה באופן בילתי נמנע מהולה בהשקפת העולם שלי, הדבר המרכזי אשר ניסיתי להעביר היה משולל שום קשר לנקודת המבט שלי והוא דיבר כנגד הטענה שלך "שברייקי אין כל כך עבודה." ועל הדרך גם נימקתי מדוע לפי דעתי רייקי גם יכול להיכלל בהגדרה שלי למאגיה. עכשיו בנוגע לכל העיניין כולו, אולי זהו לא ענייני מהי נקודת המבט שלך אבל עליך לזכור שבתחילת השירשור אדם הציב שאלה, אתה ענית מנקודת המבט שלך ובכך העמדת את עצמך ואת דעתך נתונים לביקורת ולתגובות מצד אנשים אשר חושבים שונים ממך וזכותם להביע את דעתם כנגדך בלי שיאמרו עליהם שהם מתנגחים. זוהי המהות של פורום לא כן? ואם משתמע מההודעה הזאת שהמילה התנגחות מציקה לי אז זה רק בגלל שזה באמת נכון..

אני צריך להתנצל...

אתה צודק,לא הייתי צריך להשתמש במונח "התנגחות".. אני לא כותב את ההגדרה שלי למאגיה מפני שאני עדיין בעצמי לא בטוח בה.ככל שאתה לומד יותר ההגדרה משתנה,ואני נמצא במקום שאינני יכול להצביע על הגדרה מסוימת. נכון,זכותו של כל אדם להגיב,אני פשוט לא "רגיל" לתגובות מה"סוג" שלך,לכן מצאתי את התגובה שלך טיפה...אמ..תוקפנית.(יש לזכור שהתנצלתי על זה
). פורים שמח חביב הקסם

Jerald_Admonds

New member
אני שמח שאנחנו מבינים אחד את השני:)

ושאין טינה או אי נעימות במצב הזה יותר. ההתנצלות מתקבלת. אנא קבל גם את התנצלותי.. אני מניח שאני באמת דיי נלהב כשאני כותב כי זהו נושא שמאוד יקר לליבי, אפילו שכחתי לעשות הגהה פה ושם! בלע!! אגב מהו ה"סוג" כתיבה שלי שאינך רגיל אליו?

למעלה