שלום

orii

New member
אז אולי אשאל

במקום איך הכבוד (למורה ולתלמידים) בא לידי ביטוי - זה אני חושב באמת עקרון משותף לכולם (אך כמובן שונה בדרך הביטוי), איך קשורה המטרה של הלימודים באומנות לחימה למושג הכבוד?

orii

New member
לכולם

השאלה עלתה תוך דיון עם אמיר, אבל כמובן, אני אשמח לקבל תגובות מכולם - איך קשורה המטרה של הלימודים באומנות לחימה למושג הכבוד?

amir_aikido

New member
מהי אותה "מטרה של לימודים בא"ל" ../images/Emo35.gif

אורי השאלה יוצאת מההנחה שיש מטרה אחת, יחידה, אחידה וברורה ללימודי אמנויות לחימה. אני לא מכיר מטרה כזו
התואיל להשכיל אותי ? אמיר

orii

New member
לדעתי, אין כמובן מטרה אחת יש סט

של מטרות, חלקן משותפות להרבה בתי ספר, חלקן יותר יחודיות. זה כמובן לא אמור מכל אחד מאיתנו להתיחס לנקודה מתוך מטרותיו האישיות. דרך אגב, בדיוק על זה אני כותב מאמר קטן, בעקבות שאלה שנשאלתי בפורום של ארגון הקבוצות (לפני 4 חודשים). טפו, טפו, זה כמעט מוכן.

orii

New member
זה משהו נורא השגיעות שלי - תיקון:

צ"ל: זה (העובדה שאין מטרה אחת) כמובן, לא אמור למנוע מכל אחד מאיתנו להתיחס לנקודה מתוך מטרותיו האישיות.

אלישיר

New member
כמה שהאדם יותר כלום, ככה הוא הכל...

בעזי"ת מהי המטרה של לימודים באומנות לחימה? התפתחות רוחנית-אישית ? יש כבוד שהוא חיוני ונחוץ להתפתחות אישית: "איזהו חכם? הלמד מכל אדם", וכבוד למי שנתן לך והעשיר אותך. ולעומת זאת, לפעמים יעדיפו, ולו בטווח הקצר לעודד אגו מנופח (אגרוף תאילנדי?).

crane

New member
בתור אחד שהלך במעגל תקופה לא קצרה

כי איזה סיני לפני קצת יותר ממאה שנה החליט שעל שמונה אותיות סיניות בעלות משמעות פילוסופית אפשר לבסס אומנות לחימה, בטח שאלת את השאלה הזו כבר לא פעם. (אני מודע לכך שהמשפט מסורבל תחבירית, אך אין לי כוח לתקן אותו. עם האליטיסטים הסליחה).

מבחן הכמות, איתי.

אם עוד קצת יותר ממאה שנה קבוצה גדולה של אנשים בעולם תמשכנה לעשות בגופה את אותיות האלף-בית, אזי כל ויכוח מיותר, הלא-כן?

chataka

New member
מסכימה גם כן

השראה זה עניין אינטימי של יוצר, אי אפשר לפשפש בזה ולשפוט ואני לא מאמינה שיש דבר כזה "מקור השראה סביר או לגיטימי או מתקבל על הדעת" או כל מדד אחר. היצירה עצמה, או במקרה זה- אומנות לחימה, עומדת בפני עצמה. מה גם שכל יצירה כוללת הרבה יותר מהשראה- הרבה מאוד עבודה קשה, כשרון, מיומנות, נסיון וכו. כמו שיובל אמר- מבחן ההוכחה והזמן על השיטה עצמה. (נ.ב. וגם בזה אין ממש לומר אם היא טובה או גרועה, אלא האם היא מתאימה לזמן ולמקום ולתפקיד\מטרה שלה).

רק ההסטוריה שופטת.

ובאמצעותינו: האנשים הקטנים שמצביעים ברגלינו והמחליטים "לי זה טוב / לא טוב" ... דווקא א-ת-ה צריך לדעת זאת ...

crane

New member
נכון, ואני בעד לתת לכל אחד לשפוט

בעצמו, אלא אם כן שאלו לדעתי.

המורה רציני, זה אומר שגם השיטה כך.

אני לא מכיר את מאסטר יהושוע סופר, אבל מכל מה ששמעתי עליו הוא מורה מעולה.

למעלה