שלום

WhiteSnake 85

New member
שלום

פעם ראשונה שלי בפורום הזה, ךמרות שנעזרתי בעבר באחד המאמרים על ספרי האפוקליפסה. מישהו יכול להמליץ לי בבקשה על ספר עם מסרים חברתיים ו\או אנושיים. כמו שיש ב"חטא ועונשו", אבל לדעתי הוא ספר קשה מידי ולוקח לו המון זמן (ועמודים להגיע אל הפואנטה). מישהו יכול לעזור בבקשה? תודה...

מילי33

New member
אולי ענבי הזעם?

ספרו של סטיינבק. ספר עצוב אבל מאוד אקטואלי לישראל של היום עם כל העוני והפערים החברתיים.

jader

New member
סטיינבק

אתם יודעים במקרה אם east of eden שלו תורגם ואם כן, איך קוראים לזה בעברית? ספר מצויין ומומלץ בחום...

Rivendell

New member
ברוך הבא ../images/Emo24.gif

אם תסתכל בשרשור עלפרס פוליצר, תראה את ההמלצה שלי שם על "אל תיגע בזמיר", ואני ממליצה גם לך עליו. בניגוד ל"ענבי זעם", שלטעמי הוא פשוט בלתי קריא, הזמיר הוא ספר נפלא וקריא מאוד מאוד. וכמובן, "אוהל הדוד תום" שגם בו אנחנו דנים במרץ
אפילו רק בשביל ההשכלה הכללית.

Mנטה

New member
אולי בעל זבוב ? וכמובן ענבי זעם

ענבי זעם ספר מדהים. אם מעניינים אותך מסרים חברתיים גם בתרבויות אחרות, "חמדת" של טוני מוריסון וכנראה כל ספריה, אלא שאני קראתי רק את זה. "עקב הברזל" של ג'ק לונדון, הוא הספר שמתאר את המהפכה וממש מטיף ומסביר למה היא צריכה לקרות באופן סוחף ביותר (בעיקר בחלק השני, הראשון איטי יותר). הספרים של סילונה: "לחם ומים" היה מדהים בעיני, את "פונטמרה" היותר מפורסם שלו, דוקא לא כל כך הצלחתי לקרוא... למרבה הפלא, גם מארק טווין וגם ברנרד שואו בדרכם הסאטירית כותבים מניפסטים חברתיים. זה מה שאני זוכרת כרגע אבל יש עוד

Athaclena

New member
אוי, כל כך שנאתי את בעל זבוב

זה הגעיל אותי. מה עם 1984, חוות החיות, עולם חדש אמיץ, פארנהייט 451 ובלייד ראנר? הם גם נחשבים?

Mנטה

New member
עולם חדש מופלא, ספר מעולה ../images/Emo13.gif

בלייד ראנר בהחלט מעורר מחשבה ולכן אני מוסיפה גם את נערה בנוף של ג'ונתן לת'ם. גם מעורר מחשבות חברתיות רבות.

Rivendell

New member
"בעל זבוב" ספר מצויין.

חזק ומצמרר, לא לבעלי קיבה חלשה. וגם "פרנהייט 451" יכול להתאים אני חושבת.

Athaclena

New member
אני בעלת קיבה חלשה, אני מודה.

אבל זה גם ספר מדכא מאוד, וגם הכריחו אותי לקרוא אותו, וספרות היה המקצוע השנוא עליי.... שילוב קטלני ביותר. ספר איכסה. אבל בבקשה, תהנו ממנו, כל עוד אני לא צריכה לגעת בו שוב...

אן ראנד

ספריה הם נקודת מבט אחרת על החברה וטבע האדם וקצת סוטים מהדיון, אבל לדעתי תמיד ממולצים. לטעימה אפשר להתחיל עם הימנון ואם זה הכיוון להמשיך לכיוון "כמעיין המתגבר" שהוא כבר ארוך ומקיף יותר ועם זאת מאוד זורם.

מילי33

New member
המסרים שלה נוראים בעיני

לדעתי הם פאשיסטים ואנוכיים ומנסיוני רוב המבוגרים שפגשתי שאהבו את ספריה (אני נהנתי מהם רק כנערה) היו מאוד ימניים בדעותיהם והשתמשו בה כתירוץ ללמה לא צריך לשלם מיסים.

een ogenblik

New member
אני יודעת שכבר דיברנו על זה, אבל

עם כל הדברים הרעים שיש לי לומר על איין ראנד, משנתה וספריה, פאשיסטית היא לא. פאשיזם דוגל בביטול היחיד למול כח החברה, כדי שהחברה תהיה חזקה יותר. איין ראנד קוראת לאינדיבידואליזם, הווה אומר לעליונות הפרט על צרכי החברה.

עוד קצת על אן ראנד ומסים

אני חושבת שיש לקחת את אן ראנד בערבון מוגבל, והמסר שלה בעיני מעבר לאינדיוידואליזם שבו היא דוגלת, הוא עידוד האדם לתת דרור למחשבותיו ואמונותיו. זוהי אולי תפיסה מרוככת, אבל בגיל שבו אני קראתי את ספריה לראשונה זאת עמדה שהיתה מאוד חשובה. מעבר לזה, העולם שלנו היום, אם דיברנו קודם על דמויות סטראוטיפיות בהקשר של אהל הדוד תום, יש עידוד של הליכה בתלם וכל פלורליזם מתקבל בזלזול. לכן המסר של אן ראנד, ללא קשר לשאלת המסים נראה לי רלוונטי מתמיד, אף שהכתיבה שלה נבעה בעיקר מהביקורת על המשטר הקומוניסטי. לאני ללא כל קשר אשמח להתווכח עם כל ימני המתנגד לתשלומי מסים ולהסביר לו למה הוא רוצה לשלם מסים.

מילי33

New member
צודקת

פאשיסטית היא לא אבל עדיין המסרים שלה מטרידים בעיני. אני מניחה שאם דנתם כבר בספריה אזי דנתם גם בביוגרפיה המטרידה שלה.

een ogenblik

New member
דווקא בביוגרפיה שלה לא דנו.

היו שלושה דיונים על ספריה (אחד קצרצר, שני ארוך, שלישי בינוני), ואחד מהם העלה את טענת הפאשיסטיות. חוץ מזה גם דנו בהם מעט תוך כדי דיונים אחרים. כאשר מאשימים אותה בפאשיזם, טענה שאינה נכונה בעליל, שומטים את הקרקע מתחת לכל שאר הטענות כנגדה. קל להתייחס בזילזול למי שנתפס טוען טענה מוטעית, ולא לענות לשאר טענותיו, גם אם הן מוצדקות ביותר. מכיוון שמסריה מאוד מטרידים גם בעיני, אני נזהרת מפני טענת הפאשיזם שעולה מדי פעם כנגדה.

een ogenblik

New member
טוב, כצפוי

לא כל הקישורים עובדים כרגע. אולי מחר יהיה מוצלח יותר.

Rivendell

New member
מילי, את רוצה אולי לכתוב ביוגרפיה

שלה לביוגרפיית השבוע? |ריווי עושה גיוסים|

מילי33

New member
בשמחה, אחפש עליה

אם אני זוכרת נכון סיפור חייה מעניין לא פחות מהספרים שלה.

Guy K

New member
חוות החיות יעשה את העבודה

ספר מלא במסרים חברתיים קשים, אבל כתוב בצורה קלה לעיכול ואפילו משעשעת לפרקים. אני חושב שהוא יהיה בחירה מצוינת לספר בסגנון שביקשת ועדיין יישאר מעניין. החטא ועונשו אכן מעיק וכבד עד כדי כך שקל נורא לאבד את הפואנטה שלו באיזה שהוא שלב.

למעלה