המרכז האירופי למחקר גרעיני!
ברוך הבא לפורום! נפער לי הפה, גדול, כשקראתי שאתם עוברים ל-CERN. אה... CERN, CERN, CERN... מתי זה היה כשהתאהבתי במכון המחקר הזה? כנראה זמן קצר אחרי שבכלל הבנתי מה זה הקוארק פסגה והניוטרינו המואוני, אי שם במעמקי שנת 2001 (ולא, אני לא במגמת פיזיקה כלל וכלל, אני פשוט קורא - וקראתי - על הנושאים הללו באינטרנט מתוך עניין כללי רב)... אבא שלך הוא פרופסור או עמית מחקר באוניברסיטה כלשהי? כי אני יודע שלמשל באוניברסיטת תל אביב יש קבוצת קולבורציה די גדולה לעבודה על ה-Large Hadron Collider, ספינת הדגל של CERN, מאיץ החלקיקים החזק ביותר בהיסטוריה, בעל עוצמה של 14,000 ג'יגה אלקטרון וולט, שיתחיל בשנת 2007 לחפש את בוזון היגס (Higgs boson) (החלקיק המאסיבי נטול הספין שנותן את המאסה לכל החלקיקים המאסיביים) על ידי הנגשת פרוטונים ואנטיפרוטונים במנהרה שאורכה 27 קילומטרים ועוברת מתחת לז'נבה ואפילו מתחת לצרפת בכמה קילומטרים. כמעט בטוח שהוא ימצא את "חלקיק האלוהים", ההיגס. אה, כן, ה-LHC גם יעשה עוד כמה דברים חוץ מחיפוש בוזון היגס, כמו למשל יצירת יסודות על-כבדים. אני מאחל לך הצלחה רבה בהשתלבותך בעיר הדו לשונית והיפה הזו (בכך היא דומה למונריאל שבקנדה), וכמו כן לאביך ולכל הקולבורציה הגדולה שהוא חלק ממנה. המחקר במאיצי חלקיקים הוא הדבר החשוב ביותר שהאנושות עושה!