שלום ..

לידוריה

New member
שלום ..

שלום..! קוראים לי לידור והאהבה שלי היא תאטרון, המשימה האחרונה שלי היא לבחור מונולוג טרגי ולעלות אותו בסטודיו.. רציתי להתעניין האם יש לכם משהו להציע לי? רעיונות? כל דבר..? אני נורא הודה לכם כי אני כבר קצת מבולבלת.. תודה מראש -אני-

rigoletto111

New member
אולי המונולוג של

אלעזר בן יאיר על המצדה מתוך מלחמת היהודים ברומאים של בן-מתתיהו?

קובנר

New member
כן

"אוי שיקספיר שייקספיר, הייתכן, האפשרי, הרי סדרי עולם, מתהפכים כך מול עיננו, כמו תהום נפערת, כמו קרקע מתרוממת "אוי מולייר מולייר, איכה, איכה להכות על בניך, בני בוסר, כמו ציפור ללא נוצות, מתהלכים הם בשווקים, עם גאווה של טווסים אוי לוין לוין, האם אתה שומע, האם רואות הן זוג עניך, איך תלמידיך ממשיכיך, מנסים לעוף ללא כנפים, הרי שאם ריקים מתוכן, ומקוריות אישית חסר, הנדסת חשמל או כימיה, עדיפים הרבה יותר" א. קובנר

Arana

Well-known member
מנהל
יש המון טרגדיות

ובתוכן, מן הסתם, מונולוגים טרגיים. השאלה היא מה את אוהבת. לא יהיה הרבה טעם שאציע לך מונולוג ותתייבשי משעמום בזמן שתשנני אותו, נכון?
אם תקחי מחזה שאת אוהבת, יהיה לך קל לזכור את אחד המונולוגים מתוכו.

לידוריה

New member
אני מבינה.. זה נכון..

כמה שזה יותר אישי ונוגע בך ככה זה יותר אמיתי ונכון, אבל אני לא יודעת טרגדיות זה אחד הז'אנרים היותר קשים שאני מכירה ואני מחפשת מונולוג נוגע, משהו אמיתי.. לא יודעת.. חשבתי אולי יהיו לכם מונולוגים של שיקספייר?! <המלט וכיוצא בזה.. {אבל בעיברית פלייז..}> וזהו.. אני מודה לכם על העזרה.. ואני מחכה בקוצר רוח לקרוא את מה שיש לכם להגיד.. תודה מראש -אני-

frustrated

New member
תאטרון זו מילה גדולה

גם אני מאוד אוהב תאטרון, אבל, לדוגמא, לא סובל ריאליזם. איזה ז'אנרים של תאטרון את אוהבת: אבסורד, ריאליזם, טרגדיה יוונית, טרגדיה מודרנית, קומדיה, קומדיה דל-ארטה, אולי את רוצה בכלל שקספיר? את מחפשת מחזה עם מסר חברתי? מחזה אקטואלי לארץ? יש מחזאים מסוימים שאת אוהבת? נכתבו אינסוף מחזות, ואיתם אינסוף מונולוגים. קשה פשוט לבחור אחד...

Deosette

New member
hamlet

to be or not to be thats the qyestion wheater this nobler in the mind to suffer the slings and arrows of outregeous fortune or to take arms against the sea of troubles and by opposing and them... אין לי כוח להמשיך אבל זה מונולוג קלאסי וטראגי ואני לא מפסיקה לשנן אותו כל יום מול המראה כשמשעמם לי.

een ogenblik

New member
בדיוק עכשיו

מעלים, לחמש עשרה הצגות בלבד, את "צור וירושלים" בבית לסין. אני יודעת שזו סטיה, ושהרוב לא סובל את המחזה (אם מכיר בכלל), אך לאיזבל יש שם מספר די רב של שורות המבכות את מר גורלה, כאשר אליהו לא הסכים לקבל את קרבנה לעשתורת.

למעלה