שלום!

• פותח הנושא Elektra Natchios
  • פורסם בתאריך
E

Elektra Natchios

Guest
שלום!

אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון לשאול.. אבל אני בכל זאת אנסה!.. (אם יש לכם רעיון לפורום אחר אני אשמח מאוד!
) מאיפה להתחיל? אני בת 13 לומדת בחטיבת ביניים ומתעניינת מאוד בארכיאולוגיה. אני אוהבת לראות סרטים ותוכניות טלויזיה הקשורות בנושא... (אני מחוברת לערוץ נשיונל ג'אוגרפיק 24 שעות! -אבל זה לא קשור..) בכל אופן, עדיין לא יצא לי לקרוא ספרים בנושא ואני מאוד אשמח להתחיל.. אני לא מתכוונת לספרים כגון אינדיאנה ג'ונס או אחרים שדומים לו, אלא משהו יותר לימודי.. (גם ספרי הסטוריה יתקבלו בברכה!
) אם מישהו פעם שמע/ראה/קרא ספרים מסוג זה ויכול להמליץ לי אני מאוד אשמח
תודה רבה! (מצטערת אם ההודעה קצת מבולגנת!)

הפנייה+המלצה

נסי את פורום ערוץ ההיסטוריה. לגבי ספר אני ממליצה על רובים חיידקים ופלדה של ג`ארד דיימונד. אמנם הוא לא מתמקד רק בארכאולוגיה, אלא מדבר על נושא רחב יותר של התפתחות של חברות. אבל הוא מביא המון עדויות ארכאולוגיות כמו כתב יתדות ועוד.

ILet

New member
שלום לארכיאולוגית הצעירה

האם את מכירה ספרים של ג'ימס מיצ'נר? סגנון כתיבתו מעניין: הוא מתרכז באזור מסויים, ובונה עלילה בדיונית המבוססת על ארועים אמיתיים. העלילה מתקדמת לאורך ציר הזמן כמו בשכבות ארכיאולוגיות. תתענייני בספריה. הוא כתב די הרבה ספרים. בשנה שעברה נתקלתי בסדרת ספרים טובה בהוצאת האוניברסיטה הפתוחה בנושא ארכיאולוגיה של א"י. מעניין מאד, אך אני חוששת שזה יהיה לך קשה. יש ספר של פרופסור יגאל ידין על החפירות במצדה. בכל אופן: בהצלחה.

Mנטה

New member
שלום אחותי ../images/Emo8.gif

כשהיתי בגילך בלעתי כל ספר ארכיאולוגיה אפשרי שרק קיים בעברית. אז אני מניחה שחלקם קיימים עדיין ומן הסתם יש עוד חדשים. כמה הצעות: 1. מצדה של יגאל ידין. קלאסיקה. 2. יש ספר שנקרא "חברות ח"צ" שהיה התנ"ך שלי כל הילדות. יש בו ממש מבוא לארכיאולוגיה לילדים. גם אין אותו כבר בחנויות אני בטוחה שיש בספריות (אני יודעת שבערים הגדולות יש). אם תקראי אותו יהיה לך כל מה שאת צריכה לדעת. ומשם תוכלי להמשיך הלאה. טוב, האמת שבימינו עם האינטרנט לא צריכה להיות לך בעיה, ואם תצטרכי עזרה בחיפוש אני אשמח לעזור. אחלה נושא בחרת. עוד משהו: כשקצת תגדלי יותר, גיל תיכון כזה, אין כל כך בעיה בארץ להצטרף לחפירות ארכיאולוגיות וזה נורא מומלץ ונורא כייף
בהצלחה !

E

Elektra Natchios

Guest
תודה גם לך! ../images/Emo9.gif

אני בהחלט אחפש אותו! (איך זה שאצלי בבית ספר אף אחד לא מתעניין בארכיאולוגיה?!
)

ILet

New member
נזכרתי בעוד ספר נחמד:

ארכיאולוגיה כהרפתקה. סדרת nnנשיונל ג'אוגרפיק הוצ' מעריב.

יש לי אותו!

ספר מקסים, מאוד ידידותי ומעניין, אולי קצת בסיסי (בלבד), אבל הוא בהחלט מניח בסיס טוב, זכור לי במיוחד הפרק על שיטות תיארוך שהיה ברור וממצה למדי. כבר די הרבה זמן לא התעניינתי בנושא, אבל בערך בגילאי חטיבה-תחילת התיכון גם אהבתי מאוד לקרוא עליו. למען האמת, אפילו לא יהיה לי אכפת להשאיל אותו, אני בקושי נגעתי בו כבר כמה שנים טובות. אני גם ממליצה על "שבט דוב המערות" שהוא יותר רומן, אבל השחזור של התקופה (הדמיוני, כמובן) הקסים אותי בזמנו. וזה גם סיפור נחמד (אבל הייתי מתרחקת מההמשכים, כבר עברנו על זה בפורום).

arandiera

New member
אני אישית גם לא מכירה הרבה מבוגרים

שמתעניינים. המחלקה לארכאולוגיה בב"ש (זה לא המקום ללמוד את המקצוע) היא הדבר הכי אינטימי מחטרף וחריג שנוצר. עם זאת אולי זה משהו שפשוט עובר עם הגיל. כמוני כמוך, מגיל 11 עד 12, או 13, היה התחביב הבלעדי שלי ושל החברה הכי טובה לאסוף ממצאים בחצר בית הספר. כמה מאכזב היה לגלות שרובם הגיעו מהתקופה הערבית (ביה"ס הוקם, כמו מקומות רבים אחרים על חורבות כפר ערבי). ממליצה בחום על כל האנצקלופדיה של ההיסטוריה של ארץ ישראל, כולל תמונות והסברים כתוב היטב, על רמה אבל קל להבנה. כל כרך על תקופה אחרת.

E

Elektra Natchios

Guest
המאת שאני לבד בעסק ../images/Emo9.gif

אני היחידה שמתעניינת בזה..
תודה רבה על הספרים! אני מחפשת אותם עכשיו!

E

Elektra Natchios

Guest
../images/Emo4.gifמישהו אולי יודע איפה אפשר

להשיג את הספרים האלה?? אני מריצה חיפושים באינטרנט ושום דבר.. יש לכם אולי יותר מידע על הספר? תודה!.

למעלה