שלום!

שלום!

אני כבר חבר בפורום זה מעל שנה.....יותר קורא לפעמיים כותב..... ואני וחבריי הסטרייטים החלטנו שאנחנו חייבים לכתוב מכתב לשרת החינוך בנוגע למסרים למען הקהילה בחינוך היסודי של הילדים כיום...רציתי לשאול אם מישהו עשה זאת בעבר? ויוכל לתת לי כתובת לאן לשלוח או פרטים בנושא?

לירונדה

New member
תראה....

אם אתה מתכוון להכנסת שיעורים בנושא לתוכנית הלימודים, זה כבר קיים לכל מחנך יש מאגר נושאים לשיעורי החינוך וביניהם גם שיעור בנושא הומוסקסואליות, הבעיה היא שרוב המחנכים בוחרים שלא להכניס את זה ולכן באמת צריכים לעשות משהו בנידון. מה שאתה יכול לעשות אישית וספציפית זה לבקש מהמחנך/ת שלך לעשות כזה שיעור או לבקש מהיועצת להביא אליכם לבי"ס את חוש"ן, קבוצת ההסברה של האגודה אשר באה לבתי"ס ומקיימת הרצאות בנושא.... בנוסף, אם אתה באמת רוצה לפעול בנושא, קיימת תנועת הצבעים שלנו שאחת מהמטרות שלה היא המהפיכה בחינוך פרטים בקישור פה למטה :) מקווה שעניתי לשאלה...

adamsplit

New member
אממממ

"אבא חוזר הבייתה מעבודה אבא אומר שלום לדני דני נותן לאבא חיבוק וגם לאבא השני כי לדני יש שני אבהים..." הנקודה שלי היא שביום שידיד יבוא אלי ויספר לי"תשמע אדם, אני לא יכול יותר, אני חייב לספר לך, אני סטרייט!" אני ירגיש את הצורך הבוער שמורה תספר לילדים על קיומי(אוווו,אדם כבר לא מפלצת....)

לירונדה

New member
אני מבטיחה לך שסדר הדברים יהיה הפוך

כדי שיגיע היום שידיד יפחד להגיד לך שהוא סטרייט אתה צריך קודם להכניס את הנושא למערכת החינוך באופן קבוע, אתה לא חושב? הסדר שאתה מראה את העניין קצת לא הגיוני...

adamsplit

New member
לירונדה

האם יש שעור על סטרייטים? אם אנחנו רוצים להיחשב שווים לא צריכים להביא אותנו דרך מערכת החינוך אלא דרך כל השאר אם נהיה שיעור במערכת נהיה כלום

לירונדה

New member
כן.....יש שיעור על זוגיות

ומזכירים בו רק את הצד הסטרייטי ושל המשפחה הקלאסית של אבא ואמא איך תביא למודעות לקהילה בלי לערב את העניין בחינוך עוד מגיל צעיר? בגלל זה יש את הבורות כלפי הקהילה, כי כולם חושבים שהמצב האידיאלי זה חתונה וילדים

Weasley

New member
אדם...

אני לא חושב שמדברים על שיעור קבוע במערכת. דיברנו על זה פעם בזהות מינית... מישהו אפילו כתב מכתב למנהל שלו. אז... יותר מדברים בכיוון של כמה הרצאות כזה, שידברו על זה. הרצאות שדווקא אנשים שנראים סטרייטים יעבירו(כדי שאנשים יראו שכן, אנחנו כמוהם, שההבדל הוא *רק* בנטייה המינית, ולא יותר מזה- שזאת המשמעות של להיות כזה, שזה לא אומר להיות נשי או משהו) ויסבירו דברים. הרבה פעמים אתה פוחד ושונא ממשהו שאתה לא מכיר- אם הם ילמדו להכיר, אולי פחות יפחדו...

לסבו

New member
כשהייתי בכיתה ו' לימדו אותנו...

חינוך מיני, והמורה הייתה הומופובית לגמרי! היא כמובן לימדה אותנו רק על הקטע הסטרייטי ואמרה לנו שלהיות לסבית/הומו/בי זאת בעיה פסיכולוגית ונפשית ולך תבין.. בקיצור מטומטמת. אני לעומת זאת לומדת בבית ספר פתוח-דמוקרטי, הכיתה שלי מאוד הומופובית, אבל המורים דווקא לא!! והם דווקא ילדמדו על זה נראה לי.. אני מקווה שעד סוף השנה ההומופוביה בכיתה תעלם. או.. ודרך אגב.. ~~~~~~~~~******** ש נ ה ט ו ב ה *******~~~~~~~~~~~~~~~~

adamsplit

New member
אפילו יותר גרוע

היום תלמידים נלמד על חיה חדשה בהרצאה שלנו הומו ההומו הוא חיה שמאד מזכירה אנשים אחרים רק שההומו שלנו רוצה להיות אבא ביחד עם אבא אחר ולא עם אמא אני רואה את הדור הטוב שיצא מזה

Weasley

New member
המממ.

אם תחשוב על זה אחרת קצת, אולי זה יכול לעבוד. יותר מאמץ, יותר השקעה... אבל כן, זה יכול לעבוד. טיול שנתי, נגיד(רק נגיד! אולי זאת חרא של הצעה. אבל בטוח שלמישהו אחר יהיה איזה רעיון טוב.). תמיד יש בהם קטעים לימודיים. אז גם הפעם, רק שזה יהיה פחות מורגש
יש מדריך\מדריכה. הומו\לסבית. יש את המדריכים האלה שהם סבבה עם כולם, שכולם מתים עליהם, ויש ת'אלה שממש נקשרים אליהם... תחשוב. אחרי שלושה ימים. ישנים ביחד, מעבירים פעולות, יושבים ומדברים איתך באוטובוס... סבבה של אנשים. יש אפילו ת'אלה שנקשרים למדריך וכאלה...
ואז ביום האחרון הוא\היא פתאום יביא או תביא להם קטע שהוא\היא הומו או לסבית. ואז הם יעבירו משהו. אחרי שאנשים כבר קשורים אליהם, אחרי שאנשים אוהבים אותם(או שונאים...) בזכות מי שהם... מכירים אותם. אז עכשיו לשנוא אותו רק בגלל שהוא הומו??? זה יכול לשנות אולי. אולי. או לעשות לכיתות שלמות של סטרייטים טראומה לכל החיים
המממ. אולי הרעיון לא משהו. אבל אולי למישהו יהיה אחד יותר טוב...

לירונדה

New member
אז מאיפה אתה מצפה שזה יגיע???

אתה חושב שכל הורה במדינה הזאת יתחיל סתם ככה להסביר לילדים שלו על הומוסקסואליות? ועוד ההורים שלנו, הם דור שונה לגמרי שרובו מאוד בור בזה...

adamsplit

New member
מאיפה?

מהטלויזיה מזוגות שיחיו מחוץ לארון\שידה\מגירת בשמים מפרסומות משלטי חוצות מכל מקום לא בית ספר

אז ככה:

דבר ראשון לא דיברתי על שיעור קבוע במערכת..ולא דיברתי על כך שבתיכון או חטיבת ביניים ילמדו אותנו על הומואים לסביות בי וטראנס...אלא ביסודי! ככה שזה עוד בגיל צעיר זה יכול לבהשפיע ובאמת לשנות דברים......תראו אני לומד בתיכון שנה שנייה כבר...ויש לי מורה שבאופן קבוע מדברת על זוגות הומאים ולסביות וזה סבבה זה אפילו מעולה! אבל יש כל כך תגובות חריפות שלא חשוב מה המורה תגיד לא ישתנו..אבל אם מטפלים בבעיה בגעין שלה, כלומר עוד בגיל צעיר כמו ביסודי אז יש מצב לפתור חלק מבעיות ההומופוביה בארץ.....

לירונדה

New member
אבל איך זה יגיע למקומות האלה??

אם לא ישרישו את המודעות הזו מגיל צעיר??? למה יש המון זוגות בארון?? מפני שהם מפחדים! למה אין הרבה פרסום בטלוויזיה או בכלל?? בגלל הומופוביה שנוצרה בחינוך הפרימיטיבי! ואיפה אנשים מקבלים את החינוך שלהם??? בבי"ס! האנשים שיוצרים את הפרסום הזה הם אנשים שחונכו מבי"ס, חוץ מזה שילדים קטנים לא מודעים לפרסום וכו'... וחוץ מזה, שמהפיכה בחינוך כוללת גם את הטלוויזיה החינוכית, אז קח את זה בחשבון אני לא מדברת פה על שיעור ספציפי על הומוסקסואליות, פשוט על הזכרת העניין, ולא התעלמות ממנו כמו שקיימת היום או אפילו להיפך, נסיון למיגור התופעה שבשיעורי חנוך מיני גם ידברו על סקס בני שני המינים ובשיעורי אזרחות ידברו גם על זכויות המשפחות החד מיניות....וכו'...

Weasley

New member
הממממממממ.....

רק כי זה לא קפץ. בתקווה שעכשיו זה כן יקפוץ...

למעלה