שלום!

snowbabe

New member
שלום!

אממ.. אני מחפשת ספרים טובים לקרוא.. אם זה אפשרי לקבל המלצות.. ולס ספרים קצרים מדי ולא משנה באיזה זה נושא אבל שיהיה על רמה.. בבקשה

Rivendell

New member
המלצות על ספרים

קשה מאוד לתת "על ריק". אין לי מושג אם מה שאני מחשיבה ספר "על רמה" הוא גם מה שאת תחשיבי ככזה. לכן, אם תספרי קצת על עצמך ומה בד"כ את אוהבת לקרוא, או מה כבר קראת ואהבת - נוכל להמליץ לך על דברים דומים. בנוסף, במאמרי המפורום שלנו יש המלצות על מעל 200 ספרים. את יכולה לשוטט שם קצת ולראות אם את מוצאת משהו שנראה לך.

snowbabe

New member
אמממ

אני קראתי את שחר.. וזה עשה לי את זה.. את פרחים בעליית הגב שהשאיר לי טראומה לחיים אבל מזה אהבתי.. לא יכולתי להפסיק לקרוא.. את הרוזן ממונטה כירסטו שגם אהבתי.. עוד כל מני לא את כולם אני זוכרת.. אני רוצה לנסות כל מיני סוגים של ספרים.. ולכן ביקשתי המלצות אישיות אני בכיתה ח' אבל שונאת את הספרי ילדים ומשתגעת מספר שהוא קצר מדי כי הוא נגמר לי מהר או שהתאורים שם מתומצתים. ואני אחפש במאמרים תודההה

Rivendell

New member
ספרים אחרים של אסתר שטרייט-וורצל

את יכולה לקרוא גם את "אורי" ו"אליפים". אני מאוד אהבתי אותם כשהייתי בערך בגילך. את יכולה גם לנסות את הספרים של סטיבן קינג, הם בד"כ ארוכים מאוד אבל לא מייגעים. אם את אוהבת אימה אז "מיזרי" מצויין, וגם "דברים שצריך". אם את מעדיפה דברים שהם לא אימה, אז "גרין מייל" פשוט מצויין לטעמי. ואם בא לך לנסות משהו חדש - אז "המשכוכית" של קוני ויליס, ספר שלא שמעתי עליו תלונות מאף אחד עד היום
הוא לא מאוד ארוך, אבל אם הוא ימצא חן בעיניך את יכולה לנסות גם את האחרים שלה שהם קצת יותר כבדים אבל גם הרבה יותר ארוכים.

snowbabe

New member
..

קראתי את רוב הספרים שלה.. כמעט את כולם כולל את אורי ואליפים.. חרשתי על אליפים.. באיזה סגנון סטיבן קינג כותב? ואני לא אוהבת אימה.. חיפשתי בארכיון , לא מצאתי הרבה..

Rivendell

New member
סטיבן קינג כותב כל מיני דברים

חלקם אימה חלקם לא. יש לנו שני מאמרים כלליים עליו - 276&art_id=389 target=_blank>1 2 וחוצמזה יש בביקורות משהו כמו שלוש ביקורות על ספרים שלו. אם את לא רוצה אימה אז יש את "גרין מייל", ששמתי לך קישור לביקורת עליו, ויש גם את "עונות מתחלפות" ספר שבנוי מארבע נובלות, ששלוש מהן הפכו לסרטים ("אני והחבר'ה", "חומות של תקווה" ועוד אחד שאני לא זוכרת את שמו).

arandiera

New member
אבל היא אוהבת את אסתר שטרייט

וורצל. איך בדיוק את מציעה לה את קינג? הכיוון נראה לי כמעט הפוך לא? אני הייתי הולכת על מני סאגות. "ברבורי פרא" - שלוש דורות בסין, ההיסטוריה הפרטית האמיתי של המשפחה לצד ההיסטוריה הלאומית האמיתית של המהפכה הקומוניסטית בסין. מרגש ומשכיל. אני אישית קראתי אותו בכיתה ז' או ח' ואהבתי מאד. (היה עליו שרשור אחד לפחות). "התפסן בשדה השיפון" תמיד מומלץ בגיל ההתבגרות, כדי שתוכלי להתבגר יותר קרוב לאיך שכתוב בספרים... "לאהוב עד מוות" "שמוליק של זוהרה" (או שאת אלה כבר קראת? - לא זוכרת מתי קראתי אותם) שניהם נראים לי מתאימים למי שאוהבת את אסתר. אמנם אינם כבדים כל כך (במובן הפיזי של המילה) אבל רגישים ומבכים באותה מידה. יש משהו בשם "עיני נמר" אני חושבת. על מישהי שאמא שלה מתה בתאונה. אה כן וסגל שאין בלתו. רופאים, סיפור אהבה וכו'

Rivendell

New member
כי היא אמרה שהיא רוצה לנסות כלמיני

וקינג נראה לי כמו התחלה טובה. הוא גם מתאים לרוב הגילאים. ו"עיני נמר" של ג'ודי בלום - נ-ה-ד-ר. על נערה שאבא שלה נרצח בשוד בחנות שלו. ספר פשוט מצויין.

snowbabe

New member
עיני נמר .. (לא אהבתי)

ולאהוב עד מוות קראתי.. אני לא מתה על הסגנון שלה.. ואת שאר הספרים אני אקח

למעלה