שלום

Roddick

New member
שלום

אני תלמיד כיתה י"ב ויש לי גיוס עתידי בנובמבר 04 (סביר מאוד להניח שהגיוס יוקדם). אני ממש לא רוצה אחרי הצבא להתחיל להיזכר בכול החומר של התיכון וללמוד חומר חדש לקראת הפסיכומטרי ולכן אני רוצה לעשות את הפסיכומטרי לפני הצבא כדי שאתגייס עם לב שקט. עכשיו לשאלות: 1. אני רוצה לדעת מתי מועדי בחינות הפסיכומטרי וממתי כדאי להתכונן לכול מבחן (המטרה - 700 ומעלה)? 2. האם אוכל לבקש מהצבא דחיית גיוס על מנת לעשות פסיכומטרי (אני מעוניין ללכת ליחידה התנדבותית ולכן זה חשוב פי כמה וכמה)? 3. אם הממוצע המשוער שלי בבגרויות יעמוד על 100-105, על מנת ללמוד לדוגמה הנדסת חשמל, כמה לדעתכם אני אמור להוציא בפסיכומטרי בשביל להתקבל למקצוע זה בטכניון?

000שירה000

New member
היי

1. יש בדצמבר 2003, זה בדיוק הזמן להתחיל ללמוד למועד זה (ויש עוד קורסים שעוד לא התחילו). המועד שאחרי הוא בפברואר, אח"כ באפריל, אח"כ ביולי, ואז באוקטובר. 2. אני לא יודעת אם פסיכומטרי זו עילה לדחיית גיוס, במיוחד ליחידה התנדבותית שבדר"כ מתחיל בה "מסלול" כל כמה זמן ואז אני לא יודעת אם אפשר לשחק עם המועדים. אבל האמת היא שאני ממש לא מתמצאת...תשאל אולי בפורום מתגייסים. מה שכן, לפי מה שהבנתי התחלת עכשיו י"ב, וכדאי לקחת בחשבון את תקופת הבגרויות, כדי שהפסיכו לא יפגע בבגרויות שלך! 3. תראה, בדקתי לך בטבלה שמפורסמת באתר של הטכניון, לגבי הסכם שדרוש לקבלה להנדסת חשמל (מעל 87-89). עם ממוצע 100 תצטרך ציון נושק ל-800... אבל עם ממוצע 105 זה כבר ריאלי יותר, משהו בסביבות ה- 730 (זה לפי נתונים של שנה שעברה, יכול להיות שזה ירד או יעלה בעקבות הביקוש...מי יודע מה יהיה אחרי שתשתחרר...) שים לב, שבטכניון ממוצע הבגרות מחושב אחרת משאר האוניברסיטאות, ויש בונוסים גדולים בהרבה למקצועות הריאלים, במיוחד למתמטיקה 5 יח' (וגם לפיזיקה). אם אתה לומד מקצועות כאלה יכול להיות שההערכה שלך לגבי איזה ממוצע בגרות יהיה לך שגויה, ובעצם יהיה לך ממוצע גבוה יותר ממה שנדמה לך בגלל כל הבונוסים...( לדוגמא: 5 יח' מתמטיקה בטכניון לא רק מוסיפות 30 נק' בונוס לציון, אלא נחשבות כ-10 יח' לימוד, כך שהבונוס הזה בעצם נכנס 10 פעמים בחישוב הממוצע!).

Roddick

New member
אההה....

נחמד מאוד מאוד... פשוט יש לי 5 יח"ל פיזיקה ומת' ובשניהם אני מעריך שאוציא מעל 90.

000שירה000

New member
אז אני מאמינה שיהיה בסדר!

גם לי יש מעל 90 במקצועות הללו, מה שגורם לממוצע שלי בטכניון להיות גבוה ב- 5 נקודות (!) מהממוצע שלי בת"א! זה הפרש ממש רציני.

Roddick

New member
בסדר

עכשיו אני גלשתי לאתר של הטכניון וחישבתי את הממוצע המיטבי (כלומר, רק בחינות הבגרות), לקחתי שם הערכות מסוימות לגבי הציונים העתידיים ולקחתי ציונים קיימים. הממוצע יצא לי 115, האם זה נחשב מספיק טוב בשביל להוציא 700 עד 720 בפסיכומטרי ולנסות הנדסת חשמל או רפואה?

000שירה000

New member
כל הכבוד!

אמרתי לך... (מקווה שבסופו של דבר זה באמת יהיה הממוצע שלך!) בשביל הנדסת חשמל עם ממוצע כזה מספיק לך פסיכו של 650. בשביל רפואה צריך משהו כמו 720. יכול להיות שגם יהיה לך ציון מצרף מספיק גבוה ואז לא תצטרך פסיכומטרי...(אבל ככל הנראה לא תדע זאת בזמן...). אם אתה גם עושה 5 יח' אנגלית ואתה טוב בזה , וכמו כן יש לך ציון טוב בלשון (ואתה לא תהרוס אותו עם הבגרות בחיבור...) אז יש סיכוי מאוד מאוד טוב שהמצרף שלך יהיה על 650 כך שלהנדסת חשמל לא תזדקק לפסיכומטרי. יש גם סיכוי שהוא יהיה מעל 700 ואז זה גם יספיק לרפואה (אבל אל תבחר במקצוע כמו רפואה רק כי אתה יכול להתקבל אליו...)

Roddick

New member
פשששש....

מגניב... הדבר היחיד שאני מפחד ממנו הוא הבגרות בפיזיקה שם אני מפחד שאוציא בסביבות 85, אבל חוץ מזה זה אחלה כך שיש לי מעיין רשת ביטחון. אבל עדיין נראה לי שאגש באוקטובר הבא לפסיכומטרי. שירה, תודה רבה על העזרה

000שירה000

New member
אין בעד מה, בהצלחה!!!

נ.ב. גם 85 בפיזיקה יתן לך ממוצע מעולה, אל תדאג.

qet1

New member
עם ממוצא מיטבי 115 ופסיכו 700....

את מתקבלת לכל מה שתרצי.

000שירה000

New member
תלוי איפה

ממוצע 115 בטכניון יכול להיות 110 בת"א, ועם 110 ו-700 אפשר להתקבל כמעט להכל, אבל לא להכל.... (אם 115 זה הממוצע התל אביבי אז כמובן שזה כבר משהו אחר, אבל פה מדובר על ממוצע של הטכניון)

זה כל כך לא נכון....

אני יודע שעם 116 ממוצע בגרות ו730 פסיכומטרי הנדסת חשמל הייתה גבולית שנה שעברה בטכניון.ץ הדברים האלה משתנים ומהר..... אם תוציא 115 בטכניון שזה יפה מאוד עדיין תצטרך פסיכומטרי גבוה מאוד.....

000שירה000

New member
זה מה שהטבלה באתר שלהם אומרת:

להנדסת חשמל הטווח המתנדנד של הסכם לקבלה היה בשנה שעברה 87-89. לפי הטבלה, עם ממוצע 116 בטכניון הסכם שלך יהיה 89 עם פסיכומטרי של 640... זה מה שמפורסם באתר, וברור שיכולות להיות סטיות, אבל כזו סטייה ענקית? לא נראה לי... אפילו להנדסת חשמל + פיזיקה שדורש סכם יותר גבוה לא צריך 730 לפי מה שכתוב... אז אם אכן בררת ובדקת שם בעצמך, אז כנראה האתר שלהם ממש לא קולע! אבל אם אתה מסתמך על משהו ששמעת ממישהו, כנראה וקיבלת מידע שגוי... אתה לא מסכים איתי שזה יותר מידי רחוק ממה שהם מפרסמים באתר...?

qet1

New member
טעות....

פסיכומטרי 730 ובגרות 116 בטכניון זה סכם 94.8 להנדסת חשמל צריך סכם 87-89 להנדסת חשמל + פיזיקה (המסלול שגורש את הסכם הכי גבוהה) צריך 90-91 לבנדסת חשמל + פיזיקה במסגרת תוכנית "פסגות" (של העתודה) צריך סכם 92-93 לתוכנית המצטיינים של הטכניון צריך סכם 94. אין שום דבר בטכניון שדורש סכם 94....

מה שכתוב באתר זה שטויות...

תשובות אמיתיות אפשר לקבל רק בטכניון עצמו, ולכן אני מציע למי שרוצה להיות בטוח פשוט לפנות לטכניון ולא לסמוך על האתר שלהם...

1234aaa

New member
אתה כל כך טועה!

תחשוב לכמה אנשים בארץ יש 115 ו730 (כמו שכתבת) וזה נשמע לך הגיוני שמשהו עם נתונים כל כך גבוהים "היה גבולי" לגבי הנדסת חשמל? אז כמה אנשים לדעתך מתקבלים לרפואה? 2 וחצי בשנה? וכן הטבלה באתר של הטכניון היא מאד אמינה , וגם חתכי הסכם.. כמובן שיש סטיות אבל בגדול מה שכתוב שם נכון ומדויק! נראה לך שהיו שמים משהו שיטעה אנשים?

john doe 122

New member
ורק כדי לחזק את הנקודה

בסה"כ 5% מהניגשים לפסיכומטרי עוברים את ה-700.

למעלה