היי
1. יש בדצמבר 2003, זה בדיוק הזמן להתחיל ללמוד למועד זה (ויש עוד קורסים שעוד לא התחילו). המועד שאחרי הוא בפברואר, אח"כ באפריל, אח"כ ביולי, ואז באוקטובר. 2. אני לא יודעת אם פסיכומטרי זו עילה לדחיית גיוס, במיוחד ליחידה התנדבותית שבדר"כ מתחיל בה "מסלול" כל כמה זמן ואז אני לא יודעת אם אפשר לשחק עם המועדים. אבל האמת היא שאני ממש לא מתמצאת...תשאל אולי בפורום מתגייסים. מה שכן, לפי מה שהבנתי התחלת עכשיו י"ב, וכדאי לקחת בחשבון את תקופת הבגרויות, כדי שהפסיכו לא יפגע בבגרויות שלך! 3. תראה, בדקתי לך בטבלה שמפורסמת באתר של הטכניון, לגבי הסכם שדרוש לקבלה להנדסת חשמל (מעל 87-89). עם ממוצע 100 תצטרך ציון נושק ל-800... אבל עם ממוצע 105 זה כבר ריאלי יותר, משהו בסביבות ה- 730 (זה לפי נתונים של שנה שעברה, יכול להיות שזה ירד או יעלה בעקבות הביקוש...מי יודע מה יהיה אחרי שתשתחרר...) שים לב, שבטכניון ממוצע הבגרות מחושב אחרת משאר האוניברסיטאות, ויש בונוסים גדולים בהרבה למקצועות הריאלים, במיוחד למתמטיקה 5 יח' (וגם לפיזיקה). אם אתה לומד מקצועות כאלה יכול להיות שההערכה שלך לגבי איזה ממוצע בגרות יהיה לך שגויה, ובעצם יהיה לך ממוצע גבוה יותר ממה שנדמה לך בגלל כל הבונוסים...( לדוגמא: 5 יח' מתמטיקה בטכניון לא רק מוסיפות 30 נק' בונוס לציון, אלא נחשבות כ-10 יח' לימוד, כך שהבונוס הזה בעצם נכנס 10 פעמים בחישוב הממוצע!).