שלום

Mahaoo

New member
שלום

אני נמצא עכשיו באמצע קורס פסיכומטרי לקראת ה 1 באוקטובר הבעייה שלי היא כזאת: כמותי:0-5 טעויות בפרק(131-150) אנגלית:0-4 טעויות בפרק(131-150) מילולי:10-18 טעויות בפרק(83-112) אני מניח שהבנתם את הבעייה כאן בחלק המילולי אני ממש גרוע(אוצר מילים-רע!,השלמת משפטים-טובה יחסית,פ.ט.ל-פעם יכול להיות 4/4 ופעם 0/4,אנלוגיות-אם אוצר מילים אז רע אם לא אז טוב,הגיון-מצויין,הבנת הנקרא כמו פ.ט.ל) ומאוד לא יציב אם יתמזל מזלי אוכל להגיע ל20/30 בפרק בבחינה אבל אם לא אז תיהיה לי בעייה רצינית אולי אתם יודעים איך אוכל לשפר את החלק המילולי שלי כי בכמותי אני מכיר את עצמי ואני יודע שאוכל להשיג אפילו 150(מקווה מאוד) באנגלית-אני יודע אנגלית טוב ואם אתאמן על זה אוכל לקבל מעל 140 אני חושב אבל במילולי אני גרוע מאוד(חוץ מחלק ההגיון)-כמובן ששיפרתי מאוד מהמבחן הראשון(רק 6 נכונות בכללי) אבל אני חייב להגיע ל650-700(אני רוצה ללמוד ארכיטקטורה) וכדי להגיע לשם אני צריך לפתור הכל בכמותי כמעט הכל באנגלית ולקוות לעד 20 טעויות ב2 הפרקים במילולי

בוביץ

New member
פשוט את חייבת ללמוד את המילים

אין מצה לעשות רוב הפפרש שלך המילולי יהיה על המילים שאת צריכה ללמוד. כי המילים נכנסות גם באנלוגיות ופטל ועוד רוב הפרק מבוסס על אוצר המילים פשוט תנסי ללמוד וללמוד את המילים שוב.. אין מה לעשות ..חוץ מלשבת וללמוד

t0mer

New member
מחמם את הלב....את יותר גרועה ממני

סתתתתםםםםםם
אבל את באמת גרועה 18 טעויות לפרק!??! זה ממש מוגזם אז כניראה שזה לא רק אוצר מילים. לי יש גם בעיה דומה לשלך ,גם אני לא מיסתדר אם האוצר מילים אבל עם שאר הדברים אני מיסתדר ,וכמומ שאמרת הפ.ט.ל זה עיניין של מזל בכל מקרה בהצלחה לשנינו אם את עולה על שיטה שתפי אותי

Mahaoo

New member
למה את? אני גבר!

זה די ברור בהודעה שלי תראו המילולי שלי ממש גרוע ואני יודע שאוכל לשפר בעזרת אוצר מילים(כמובן שזאת לא הבעייה היחידה) אבל יש בסך הכל ממש קצת זמן עד הבחינה ואני לא בטוח שאוכל ללמוד את כל המילים ד"א 18 טעויות קרה לי פעם אחת רק אבל 13 קרה לי הרבה ו15 עוד כמה פעמים טוב אני מניח שבאמת אין מה לעשות חוץ מללמוד מילים(אם אקבל פחות מ650 כנראה שאעשה עוד קורס אחרי הצבא ועוד פסיכו ואז כבר אקווה למעל 720 כי יש זמן ללמוד מילים וגם בצבא אני מתכוון ממש לשפר את הקטע המילולי בעזרת הכפלת או שילוש מספר הספרים שאני קורא בשנה בעברית)

בן100

New member
לקרוא ספרים

היי אני יודע שרוב האנשים בפורום כאן לא יאהבו את התשובה הזאת אבל הדרך היחידה להגדיל את אוצר המילים היא ע"י קריאת ספרים, אוצר מילים הוא דבר נרכש במשך שנים.

000שירה000

New member
נכון, ולא נכון

ברור שהדרך הנורמלית וההגיונית ביותר להעשיר את אוצר המילים היא בקריאת ספרים, ומובן מאליו שאוצר מילים נרכש במשך השנים. אך לאנשים בפורום אין "שנים" כדי לרכוש אוצר מילים, יש להם חודשיים... ולכן "אנשים בפורום לא יאהבו את התשובה", כי היא אומנם נכונה אך היא אינה העצה היעילה בשבילם (בעצם, בשבילנו...). בחודשיים אפשר לקרוא 1, 2, 3, 5 ספרים, ואכן תעשיר מעט את אוצר המילים אבל אולי בכמה עשרות מילים (במקרה הטוב), ולאו דווקא אותן מילים שמופיעות בפסיכומטרי. לכן העצה לקרוא טובה לתלמיד בכיתה י' שמתכוון לעשות פסיכו אחרי צבא... אבל לא למי שניגש בעוד שבוע, שבועיים, חודש או חודשיים! תחשוב כמה מילים אפשר ללמוד בע"פ מהמילון בזמן שיקח לך לקרוא ספר שלם, במיוחד ספר שכתוב בשפה "גבוהה", שהרי זו המטרה... (כמובן שלקרוא זה תמיד טוב ומעשיר בלי קשר לפסיכומטרי...)

S h a r o n G o

New member
עצה

שמע, 10 עד 18 טעויות בפרק זה הרבה יותר מדי. מה שטוב בהרבה טעויות, זה שיש הרבה מקום להשתפר ואתה לא תלוי על חוט השאלה.
עצתי: קח את המילון (שקיבלת בקורס, לא את אבן שושן) וטוש מרקר צהוב (אלה שצבענו איתם שטחים גדולים בבריסטולים בצופים). תעבור על המילון וסמן רק מילים שאתה לא יודע. כשאני אומר לא יודע, זה אומר שכשאתה רואה את המילה ומרים את הראש מהדף, אתה לא יודע לתת לה הגדרה במילים שלך. את כל המילים שאתה יודע בוודאות, ויש כאלה
, אל תסמן. תשכח מהן. אתה יודע אותן וחבל על הזמן לעבור עליהן שוב. בימים שנותרו לך עד המבחן (שבועיים זה לא מעט זמן) תלמד כל יום 50-100 מילים. זה לא נורא אם לוקחים בחשבון שללמוד מילה זה חצי דקה-דקה. מה שחשוב זה שכל יום תעבור (אבל ברצינות!) על המילים שלמדת בשלושת הימים שקדמו לו (כן, בהתחלה יהיה לך פחות עבודה
). אחרי זה אתה כבר תזכור חלק נכבד מהמילים, ואתה מוזמן לבחון את עצמך.

למעלה