שלום!

הכרטיסן

New member
שלום!

שמי גור, ואני אוסף כרטיסי אוטובוס בן 12 מת"א. הגעתי לפורום דרך תמיר, ואשמח להתערות בו. כמו כן - אשמח לקבל מכם כרטיסים, טאחפש בשבילכם דברים. \ שלכם,גור.

beni165

New member
שלום גור

תחום כרטיסי האוטובוסים הוא רחב וגדול. נשמח אם תפרט לנו קצת יותר - מאיזה תקופה אתה אוסף?, מה כבר יש לך? מה אתה מחפש? מה פריטי בדגל שלך? וכו... למייטב זכרוני אין לנו אספן כרטיסים בפורום (תקנו אותי אם אני טועה) אז ברוך הבא, ותכף אש"נ (אבא של נועם) יקבל אותך ביתר פומאליות וידרוש ממך מאדיבות לסרוק תמונות ולהעלות אותן לאתר, ואני מצטרף לבקשה...
ברוך הבא בני

krause

New member
שלום כרטיסן, שלום בני,שלום לכולם.

אני אספן כרטיסי נסיעה בתחבורה הציבורית במשך הרבה מאוד שנים. יש לי באוסף כרטיסים מ 1921 ועד היום. זה לא רק אוסף כרטיסי נסיעה, זה גם מסמכים, מפות, ספרים. אשמח לעזור בכל שאלה , ולהפנות אספנים לספרות,וגם לסרוק חומר. אל תתבישו, אשמח לעזור . אני מצרף צילום של כרטיס נתוך האוסף. הכרטיס הוא משנת 1926 של חברת "האיחוד" מפתח תקווה. שימו לב לסוג הרכב המצויר על הכרטיס. הערך הכספי הוא 30 גרוש מיצרי.

beni165

New member
שלום קראוס

הכרטיס שצרפת מדהים... אם יש לך עוד דוגמאות אני אשמח לראות. בינתיים מצרף תמונה מטיול שנתי של סבתי (שורה אמצעית שניה מימין - עם כובע), סימו לב לכתובת על המשאית - חברת "הכובש". יש לך כרטיסים שלהם או פרטים על החברה? בני

krause

New member
בני התמונה מדהימה.תודה. אני לא מכיר

את חברת "הכובש". אני בטוח שזאת חברה להובלת משאות.לכן אין לה כרטיסי נסיעה .אבל לחברה להובלת משאות היו תעודות משלוח, ויש לי מספר תעודות משלוח של חברות מאותה תקופה. אגב המנהג להוביל נוסעים במשאיות היה מקובל בארץ עד לפני מספר שנים. אני בתור ילד ונער נסעתי לכל טיולי התנועה במשאיות. אני מצרף כרטיס ביקור של חברת "המשא" גם כן משנות ה30 .

שלום איציק, לילה טוב.../images/Emo73.gif

למרות שזו אינה הפעם הראשונה שלך כאן, זו הפעם הראשונה שבה אני שם לב ממש לאוסף המדהים שלך ולמה שעומד מאחוריו. הרי לא מדובר בכרטיסי נסיעה בלבד, אלא באוצר בלום של ידע על חברות ההובלה והנסיעה שפעלו בארץ ישראל מתחילת המאה העשרים - יהודה, הדרום, איחוד אחריות ואחרות, חברות שפעלו לפני הקמת אגד (1930 אם אני זוכר נכון) ולאחר מכן, וקבעו בצורה רבה את יכולות התחבורה של הישוב בארץ, וכפועל יוצא את מפת ההתישבות ועתידה של ארץ ישראל. במילים אחרות, שוב אנחנו נתקלים, כמו במקרים של הבולים מלפני קום המדינה, בולי הדואר העברי, אוסף קופסאות הקרן הקיימת ואוספים אחרים - באוסף שמספר את סיפור ההסטוריה של העם היהודי בארצו. אין ספק, יש לאוסף כזה ערך מוסף עצום, ואני בטוח שעברו ויעברו עליך שעות מתקות בנסיון למצוא פריטים נוספים וללמוד את הסיפורים מאחוריהם. לא נותר לי אלא לבקש שתשתף אותנו בידע שלך, בכרטיסים, בתמונות ובסיפורים. ברשותך אפתח גלריה לכל התמונות שתעלה, וככל שתעלה יותר - כך תהיה הגלריה מעניינת יותר. אם תרצה לשתף אותנו בסיפור- כתוב מאמר ונכניס גם אותו לפורום. ושאלה לסיום - נדמה לי שאגד הן ראשי תיבות - תוכל להאיר עיני של מה?

krause

New member
שלום אבא של נעם. זאת אינה הפעם

הראשונה שלי בפורום זה. האמת היא שחיכיתי ליום שבו הפורום יעלה לרמה גבוהה יותר, ואני חייב להודות שכיום בזכותך,בזכות אורן, ובזכות עוד מספר אספנים רציניים, הפורום עלה כיתה, ואני מצטרף אליו. אתה צודק. האוסף שלי הנו מסמך הסטורי המספר את ההיסטוריה של התחבורה הציבורית בארץ ישראל . אני אשמח להציג חומר מעניין ולהביא סיפורים ומידע . אבקשך בשלב זה לא לפתוח גלריה. השם "אגד" ניתן לחברה על ידי המשורר חיים נחמן ביאליק. אנשי הקואופרטיב פנו אליו וביקשו שם המשותף לארבעת החברות אשר הקימו את אגד "המהיר" "התאחדות הנהגים העיבריים" "הגה" "קדימה". המשורר נתן את השם "אגד" בלשון לאגד, לחבר,לצרף. לילה טוב

krause

New member
בני.סבתך נסעה לטיול לוואדי חווארת?

וואדי חווארת הינו עמק חפר. אני מצרף כרטיס נסיעה של שרות אוטומובילים ודי חווארת והסביבה.שימו לב שבחותמת כתוב כבר "שרות מכוניות עמק חפר" שרות זה הוקם בשנות ה 30 , והתמזג עם "אגד" בשנת 1937. אגב: "אגד" הוקמה בינואר 1933 .

beni165

New member
אכן כן

כמו שרואים בתמונה, סבתא שלי יצאה לטיול של "הפועל". ואריק - לדעתי "אגד" אינם ראשי תיבות אלא פשוט איגוד של מספר חברות: "המהיר", "הגה", "קדימה" ו"התאחדות הנהגים", בתחילת 1933 כמו שציין קראוס. במקביל פעלו "דרום", "יהודה" בדרום ו"המקשר" בירושלים. אולי התבלבתל עם השם אש"ד שהיה ראשי תיבות של "אגד", "שחר" ו"דרום יהודה" שהתאחדו ביחד אחרי קום המדינה, אבל חזרו לשם "אגד" שדרך אגב ניתן ע"י חיים נחמן ביאליק. ולפני שממש תתפעלו מהידע הכל מהאתר של "אגד".... אגדה בזמן ועוד דבר - אני נוסע לסוף שבוע אז להתראות ביום ראשון. בני

JAMES DEAN

New member
לפי שיא גינס: אוסף כרטיסי האוטובוס

הכי גדול הוא: ברשותו של יעקב יוסיפוב מתל אביב יותר מ-14000 כרטיסי אוטובוס משומשים שונים זה מזה. (זהו שיא עולמי)

astrok

New member
סוף שבוע נעים שיהיה לך בני!!!

אשמח לדעת איפה. תמיר.

למעלה