שלום

שלום

אני מחפשת מונולוגים יפים שיעבירו מסר לא כבד מידי אבל לא קל מידי זה למטרות משחק...

תגדירי מסר לא כבד אבל לא קל מדי!

וחוץ מזה הייתי מציע לך להתחיל לקרוא מחזות...

אני מחפשת משהו

שלא יהיה טרגי מידי ולא יהיה קומדיה מידי משהו באמצע מתוחכם עם חוש הומור ומסר נחמד

D i l D o

New member
אני ממליץ לך על "בית הבובות"

אני ממש נהנה מכל רגע שאני קורא את המחזה הזה!!!!! הומור במידה מסויים, בעיקר אירוניה, ויש שם איזה מסר... בקיצור תקראי. בית הבובות\הנריק איבסן

frustrated

New member
המממ.

כתבתי על זה עבודה שנה שעברה לשיעור תאטרון. אף פעם לא הצלחתי להתחבר לזרם הריאליסטי בתאטרון, אבל אני יכול בהחלט להזדהות עם הרעיונות של איבסן. מונלוגים מצוינים אפשר למצוא ב"מותו של סוכן" של ארתור מילר. אחד המחזות הטובים של המאה העשרים.

"פונדק הרוחות"

זה מחזה של אלתרמן. מאוד אלגורי, די משעשע בחלקים מסויימים, קצת עצוב באחרים. יפה, פיוטי ולא איבד שום דבר מהתרגום מדנית או רוסית
... המסר נחמד, בעיקר אם את חובבת אומנות.

savion78

New member
בדיוק לזה הוא התכוון...

בגלל שהמחזה נכתב בעברית הוא לא איבד דבר בתרגום... נכון?

Tennessee

New member
טוב, אני אמנם משוחדת, אבל...

כל דבר של טנסי וויליאמס. יש לך בעייה לשחק מונולוג של גבר? יצא לי לא מזמן לראות שחקנית שנתנה את אחד מהמונולוגים של המלט, ועשתה עבודה מדהימה. אם זה מתאים לך, את יכולה להסתכל במונולוג הפתיחה או הסיום של תום מתוך "ביבר הזכוכית" (ההתחלה שלו בחתימה שלי- מונולוג הפתיחה). מעבר לכך, יש את המונולוגים של בלאנש מתוך "חשמלית ושמה תשוקה", אבל צריך לקחת בחשבון שהיא דמות מאד חזקה וקשה למשחק בצורה אמינה. יש לו גם מחזה שנקרא "קיץ ועשן", מתוכו יש כמה מונולוגים שאולי יתאימו לך. אם תצטרכי עוד עצות, תכתבי. בהצלחה בינתיים...

אני בדיוק משתמשת במונולוג

מ"קיץ ועשן" לאודישן שלי בשבוע הבא (
אוי, וי. זה כבר שבוע הבא?) ונתתי לחברה שגם הולכת לאותו אודישן מונולוג מאותו מחזה ושל אותה דמות (אלמה) אבל במצב רוח שונה מאד. אני יכולה גם להמליץ על ג'ורג' ברנארד שואו שאני מאד אוהבת.

Tennessee

New member
רגע, רגע, את גם חוקרת ספרות וגם

שחקנית? הייתי כנראה צריכה לנחש מההודעה על השימוש במונולוג מ"ביבר" לבגרות, אבל לא חשבתי שזה עדיין בתוקף. יפה מאד :). ואם כך, יש לי עוד הרבה מה לומר ועוד הצטלבויות ל"נפש התאומה", אבל עדיף בהודעות-תיבה כדי לא לשעמם את כל שאר הנוכחים כאן... ובכל מקרה, הרבה בהצלחה באודישן

למעלה