שלום!
טוב, נו, ככה- יש לי זוג ידידים מאוד קורבים- הוא דתי והיא לא, וזה עורר בי כמה שאלות (ואני כבר בניתי להם בית עם ילדים
) חוץמזה, אני חושבת שאני אשאר בפורום כי אנשים שהם לא אני ושיש להם השקפת חיים אחרת על העולם מעניינים אותי, ודתיים במיוחד- יש בנו משהו שהוא אותו דבר, זהה לגמרי- שנינו יהודים, גרים בא"י, כל מני. ובכל זאת- שני עולמות אחרים לגמרי, של דת ושל לא. -------------------------------------------------------------------- עולה בי המחשבה מה קורה לזוג צעיר, שכבר עבר לא מעט- ממש אוהב, שהחליט לגור ביחד. הוא דתי, היא חילונית. נכון, הוא לא שומר על כל החוקים בצורה הכי מסודרת שיש, לפעמים הוא לא מברך על האוכל ולא שומר נגיעה. נכון, כשהיא הייתה קטנה היא הדליקה עם אמא שלה כמה פעמים נרות בשבת, ודווקא היה בסדר, אבל בכל זאת... יש חוצץ. אתאר לכם את ערב שישי בבית שלהם: הם החליטו שהם יתגברו על החוצץ הדק, יקרעו אותו לגמרי. הוא יברך לעצמו על האוכל כל פעם, והיא תדליק את הנרות. הוא יגיד את הברכה, והיא תגיד אמן כשצריך. אחר כך הם שניהם ילכו גם ככה לישון כי שניהם דיי עייפים. כל השבוע זה פועל בצורה הזאת, היא עושה מה שהיא רוצה- והוא מה שהוא רוצה. מדי פעם זה מתחבר להם, כשהיא אומרת אמן ומדליקה נרות, או כשהם מתחילים לאכול באותו זמן כי הוא שוכח לברך פעם ב---. אבל ביום שבת יש איזושהי תקלה. אחרי שהיא הבינה שאיתו היא לא תצא לטיולים בשבתות, אלא אם זה לבית הכנסת- ולשם היא לא הולכת, היא החליטה שזה לא נורא- והיא הולכת עם ידיד. הוא עושה מה שהוא עושה בשבת- והיא מה שהיא עושה. אבל בכל זאת, בשבת יש לו מספיק זמן לחשוב על זה שזה נורא מוזר שאין לו עם מי לדבר כי היא לא פה, נורא מוזר שהטלוויזיה דולקת והמחשב מחובר לאינטרנט. מוזר ואולי גם קצת מגרה. היא חושבת שזה נורא מעצבן שהיא הולכת לטייל לבד או עם ידיד, והוא לא יראה איתה את השקיעה השבת. שבטיול שלהם, שכלל סופשבוע, הוא ישב ולא עשה כלום והיא הייתה מצוברחת. הם מתגברים על כל זה... כמובן שזה לא אותו הדבר בדיוק- יש שם משהו חסר, הקדושה של השבת, או, כלפיה, הבילוי של השישי בערב. על הפער הקטן שלהם הם מתגברים. ואם הזמן, עם המון שימחה, נולדים גם ילדים. הוא רצה הרבה- היא התלוננה שאין לה כוח, לבסוף הם התפשרו על שלושה או ארבעה. איך לחנך את הילדים? הוא מעדיף אותם דתיים, היא מעדיפה אותם חילוניים, וביחד הם מחליטים לבסוף לגדל אותם איך שיחברו. הילדים הקטנים לא יודעים מה לבחור... והזוג הצעיר והמאושר לא רוצה לבלבל את הילדים בשבת אחת של כלום ושבת אחת של סרט שהוא גם ככה רק עם אמא, שלא מוכנה לוותר על השבת שלה. הם לא יודעים איך לחנך אותם- והם רוצים את הטוב לילדיהם. מה שהוא רואה כדת, והיא רואה כחילונות. לאיזה בית ספר יישלחו הילדים? דתי או חילוני? הם יודעים שכשהילדים יגדלו הם ישאלו אותם לאיזה מסלול חיים הם בוחרים, אבל הילדים לא מסוגלים להחליט לבד לאיזה גן ללכת ולאיזה בית ספר יסודי. יש בתי ספר שמשלבים דתיים וחילוניים ביחד? איך הם פועלים? הזוג הצעיר שעבר כבר כל כך הרבה פתאום נתקע בנקודה חלשה, הרי כולם כולם רוצים רק את הטוב ביותר לילדיהם.
טוב, נו, ככה- יש לי זוג ידידים מאוד קורבים- הוא דתי והיא לא, וזה עורר בי כמה שאלות (ואני כבר בניתי להם בית עם ילדים