שלום!

• פותח הנושא Elektra Natchios
  • פורסם בתאריך
נסה להשאר ממוקד (מפוקס)

זוכר מה הייתה הטענה? לא מתווכחים כאן על יעילות של אגרוף ברחוב. יש סיבה מיוחדת שאתה לא מגיב לעניין?

Hwoarang

New member
לא דיברתי על רחוב

דיברת על יכולת ספיגה, ואני באתי להציג שמתאגרפים סופגים רק בחלקים מסוימים של הגוף. איך הגעת לרחוב עוד לא הבנתי...

לא, דיברנו על מכות בסרטים.

בסרטים מראים אנשים סופגים בעיטות לאשכים וממשיכים כאילו כלום? כמעט שלא. להיפך, אם כבר. מה כן מראים? אנשים סופגים אגרופים ומסובבות לראש ולחזה, וממשיכים לעמוד. ואת זה למתאגרפים משקל כבד יש - אם תתבונן בתחרויות אגרוף תראה כמות מדהימה של אגרופים חזקים שנכנסים ישר ללסת, ונראה כאילו בכלל לא משפיעים על המתאגרף. על זה דיברנו. לא על הדיון הישן של עד כמה אפקטיבית או לא לחימה עם חוקים.

Hwoarang

New member
תתפלא

קודם כל ההודעה הראשונה שלך על מתאגרפים גם לא הייתה קשורה ועכשיו שהסברת את עצמך הצלחתי לקשר... נכון שיש כמות מדהימה של אגרופים שנכנסים אבל ממש מעטים מגיעים ישירות ללסת(בדר"כ הם פוגעים כמעט, או בכפפה), למרות שנראה שמלא אגרופים נכנסים.. ד"א יש גם את הסרטים שדופקים לבן אדם מוט ברזל בגב והוא ממשיך להילחם אז הנה שלא תגיד שזה לא קשור לנושא

Hwoarang

New member
לא איכפת לי

ואני ממש שמח שהצלחתי שתדע לך ממש עשית לי תיומית

Kkiippoodd

New member
תלוי מן הסתם באיזה סרט.

דוגמה יפה תהיה הסרט "האחד", עם ג'ט לי. שם הוא משחק במקביל גם את הגיבור, וגם את הבד-גאי, ולכל אחד מהם סגנון משלו. מתוך ימד"ב - For the martial arts aficionados: Jet Li uses two distinct kung fu styles when portraying Gabe and Yulaw. The evil Yulaw uses Xingyi Quan, or "Mind-Form Fist" (loosely translated). As can be seen when he is training, it is a very linear, offensive style. Gabe on the other hand practices Bagua Zhang, or the "Eight Trigrams Palm". It is characterized by open palm fighting, with circular footwork. Both styles are two of the three main "internal" styles of Chinese kung fu - the third being Taiji Quan (Tai Chi). בצפייה שניה, כשידעתי מה לחפש,אכן רואים את ההבדלים. מאידך, דברים יכולים להשתנות גם בתוך הסרט עצמו. במטריקס, למשל, אחד מסגנונות הלחימה המשוזרקים אל תוך ניאו הוא Drunken Boxing, שלמיטב ידיעתי הוא סגנון פיקטיבי לחלוטין, שהומצא עבור סרט של ג'קי צ'אן. והנה, כאשר מורפיאוס וניאו נכנסים לדוג'ו, אחת מתנועותיו הראשונות של ניאו היא מעין התנדנדות, כפי שעשה ג'קי צ'אן השיכור בסרטיו. ואפשר לקחת את זה צעד קדימה. בעבור "אקוויליבריום", המציאו סגנון לחימה באקדח (במסגרת העלילה הפנימית של הסרט) שנקרא Gun Kata. אימונים של לחימה באקדח, יחיד מול רבים. אז מה, זאת לא אומנות לחימה?

Telkontar

New member
אני מציע שתשפר את מיטב ידיעתך

בלי להעליב, בקשר לdrunken fist.

avshalomat

New member
הממ ודי בOfftopic להודעה שלך

מלבד זה שאכן קיימים אלמנטים של שיכור, באומנויות שונות. שמעתי על קאטה של רובה מוסקטיר באומנות קוריו (פחות או יותר אומנות לחימה יפנית מסורתית). שאלה לותיקים מישהו זוכר מי הזכיר את את הקאטא הזאת? נידמה לי שאמיר איקידו לא?

למעלה