שלום!

• פותח הנושא Elektra Natchios
  • פורסם בתאריך
E

Elektra Natchios

Guest
שלום!

רציתי לשאול (זה נראה כמו הפורום המתאים..) מהי אומנות הלחימה שבד"כ רואים בסרטים/סדרות טלויזיה? (אני לא מדברת על סרטים של נגיד.. ג'קי צ'אן או רבים אחרים..אתם יודעים.. הסרטים האלה שברגע שנגמרת למישהו המחסנית ואז כמובן אין להם שום דבר אחר לעשות חוץ מלהרביץ אחד לשני
..) (מצטערת שהניסוח לא משהו.. אצלי יש חוק.. אסור לחשוב משעה 2 בלילה..זה מזיק לבריאות
)

zoti

New member
אני מציע לך חוק חדש.

תנסי גם לא לכתוב אחרי 2 בלילה. זה מזיק לבריאות שלנו.

zoti

New member
מתי כבר יהיה לפורום הזה FAQ ?

ואיך אומרים NEWBIE בעיברית ?

נוספרטו

New member
ככה לא עונים לשאלה

זוטי, נא להפסיק להיות ספאמר, זה סתם מעצבן... ובקשר לשאלתך, שהיא שאלה מאד טובה דרך אגב, אומנויות הלחימה שמשתמשים בה בסרטים היא בדרך כלל לא אומנות לחימה אמיתית, מכיוון שכל תנועה כתובה מראש ככה שכל מה שצריך זה כירוגרף טוב שיודע להקצין תנועות ולהשתמש בלוליינים שיעשו סלטות באוויר.

zoti

New member
אז תתעצבן !

השאלה הזו נשאלה כבר לפחות מליון פעמים. מקומה בFAQ. וזו לא שאלה טובה.

נוספרטו צודק - ככה לא עונים.

אפשר להפנות לנוסטלגיות או לחיפוש בפורום, בלי להעליב. לגבי FAQ, אין כי לאף-אחד אין כוח לכתוב אותו. אם לך יש, נשמח מאוד.

zoti

New member
אז תענה לה אתה.

ובקשר לFAQ. שים לב. פתחתי שירשור FAQ.

frodo1

New member
זה מה שאנחנו מכנים ערסג'יטסו

אומנות רחוב של הערסים. אלא אם כן אני טועה, כי אני לא מבין כל כך בערסים.

broadaxe

New member
תלוי מי קיבל את הכסף

עבור הכוריאוגרפיה שבסרט/סדרה ומה הרקע שלו באמנויות לחימה...

higashionna

New member
וואלה! באמת שאלה מעניינת:

ניאו ומורפיאוס (איך קוראים להם באמת) שמעתי שהם התאמנו לקראת המטריקס שבע חודשים ארבע פעמים בשבוע או משהו אבל לא באומנות לחימה אלה בכוריאוגרפיה שנראתה כמו אמנות לחימה אני צודק?

E

Elektra Natchios

Guest
זאת אומרת שזה לא סוג מוגדר..

אוקיי.. תודה רבה!

broadaxe

New member
לא בהכרח

זה תלוי במידת הרצינות שמקדישים לכך הבמאי וגם השחקן, וכמובן אם לשחקן עצמו יש רקע באמנויות לחימה...כמובן שהתרגול הוא בעיקר על הכוריאוגרפיה, כי את זה צריך לצלם בסופו של דבר, אבל בסרטים מושקעים נותנים לשחקן גם אימוני רקע. ולפעמים מי ש"נלחם" הוא בכלל כפיל... דוגמה קטנה: שרה מישל גלר, "באפי", מתאמנת שנים רבות בטיקוואנדו, עוד מלפני הקריירה הפילמאית שלה. רואים את התוצאות בסדרה (לא משתמשת בכפילים).

nitzano

New member
אם כבר אז כבר

היום ב 22:00 בערוץ 1 (כן כן אחד) יוקרן מרדף הצללים עם סטיגל סיבן . כידוע הבחור מתאמן באייקידו (אף על פי שבסרטיו הוא מערבב בריחים ובעיטות ו"כל מיני ג'וטסו" )

zappon

New member
לדעתי הרוב בסרטים זה סתם

אגרופים ובעיטות שנועדו ליופי בעיקר,אין פה אומנות לחימה או מכות שמאפינות זרם זה או אחר. כולנו מכירים את הבעיטה המסובבת שלרוב בסרטים מבצעים אותה באוויר, היא בכביכול המכה שמכריע את היריב אחרי מספר מהלומות(בדרך כלל מראים אותה כמה פעמים). זאת אולי אחת הבעיטות הכי חלשות שיש במציאות והכי פחות יעילה אבל משום מה סרט בגלל שהיא הכי "פוטוגנית" היא הכי הרסנית. וכולנו יודעים שבמציאות מספיק אגרוף אחד טוב כדי להפיל בן אדם הייתי מת לפגוש מי שבמציאות מסוגל לחטוף כמו שבסרטים ולהישאר על הרגליים. לכן אני אישית רואה את זה בזילזול גדול,ולא מייחס לזה חשיבות.

zappon

New member
מסכים,אבל עדיין זה עם כפפות

ועדיין הם מכים יותר על פני השטח מאשר דרך המטרה. כולנו ראינו שבקרבות האולטימט מספיק אגרוף טוב עם יד חשופה שנכנס(למרות שזה לא האגרוף הקלאסי הישר והחזק )בשביל להכריע כל אחד.

Hwoarang

New member
נכון

וגם אסור מכות מתחת לחגורה, בעיטות ועוד מלא דברים...

למעלה