שלום....

לאלה שקראו אותו...

א. באיזה גיל קראתם אותו לראשונה?
ב. במה נעזרתם?
ג. נהנתם?
ד. כמה תארים היו לכם?

frustrated

New member
אני

בגיל 16, בספר של סטוארט גילברט עליו כבר כתבתי, מאוד, בספר המחזור של חטיבת הביניים קיבלתי את התואר המפוקפק של "התלמיד בעל הסיכויים הגבוהים ביותר להיות ראש ממשלה השני בארץ שנרצח".

שאלון מעניין

א.28 (ממש לא מזמן) ב. בדבר העגול/אליפטי שמונח בדרך כלל על כתפיי ג.בטירוף ד. אפס (לצערי זה ישתנה . נשבעתי להיות אוטודידקט בלבד ובגדתי בעקרונותי :) )

אזזז.... אזז.....

איך הבנת מיזה סטיבן דדאלוס, איפה הם נמצאים, ולמה לעזאזל הוא כזה מלוכלך?

hrabba

New member
סטיבן דדלום לא מלוכלך!

למה מלוכלך? הוא ילד טוב ( once upon a time there was a mocco הפתיחה של דיוקן האומן מתזכרת אותנו ישר לאגדה שהוא שמע בילדותו. הוא ילד שגדל במשפחה עשירה שפשטה את הרגל ומכאן התחילו הצרות שלו. גם ביוליסס וגם בדיוקן האומן הוא פורש את עצמו בפנינו, את ספור חייו את המאבקים, את ההתמודדיות שלו, והן לא קלות, אני חושבת שהוא מתמודד איתן יפה מאד ביוליסס הוא כבר נער שחווה מוות של אימא, זה לא קל למה החלטת שהוא מלוכלך? אני חושבת שהוא נהדר אני חושבת שהוא פיקח להפליא, תאורוטיקן מושלם (המלט הוא הבן של הסבא ) הוא הופך להיות אטאיסט, וא- לאומי , והוא סופר מושלם,ומשורר טוב יותר זהו סטיבן דדלוס לדעתי ומל פלנדרס - לגבי פייגן אענה יותר מאוחר, טוב?

סטיבן דדלוס הוא כאילו ג'יימס ג'ויס

? אל תתקפו אותי ככה כתוב בתקציר. וחשבתי שהוא מלוכלך כי נדמה לי שככה תיארו אותו בהתחלה ליד הבלונדיני שמתגלח כל הזמן.

למעלה