שלום....

את קוראת את יוליסס../images/Emo35.gif

כל הכבוד! יקירתי, קחי את הזמן. כששאלו את יוליסס על מורכבותו של הספר הוא ענה: "לי לקח שבע שנים לכתוב את הספר, שלקוראים יקח שבע שנים לקרוא אותו." מספר מרצים שלי טענו שאת הספר צריך לקרוא בסוף התואר הראשון, אחרי שנפתחת לכמות גדולה של טקסטים ולכל הרעיון של זרם התודעה. בקיצור, את יכולה להיות רגועה, להחזיר את הספר למדף הספרים ולנסות לחזור אליו עוד כמה שנים.

לא רוצה לחכות!!!!!!

אני ילדה שאוהבת אתגרים, אבל לפי מה שהבנתי צריך להכנס לזה חזק - ואין לי בעיה עם זה. שמתי לב שחלק גדול מהספר מבוסס על אודיסיאה. צריך לקרוא את זה קודם??? אם כן אז יופי. בכל מקרה התכוונתי
נ.ב. דיוקן האמן זה נפוץ? אני ישיג את זה בצומת ספרים?? תודה לכולכם הייתי הולכת לאיבוד עוד יותר בלעדיכם...

frustrated

New member
כדאי לקרוא את האודיסיאה

ומומלץ גם לקרוא את "המלט" קודם. אם את יכולה, כדאי שתקראי כל ספר שנכתב אי פעם לפני "יוליסס", ואולי תביני אחוז אחד מהספר.

gewitter

New member
אני השכן ממול, אפשר כוס סוכר בבקשה?

ראיתי את יוליסס המעוברת על מדף בבית סבתא לפני כמה שנים, קראתי את גב הספר, איפה שבד"כ משכנעים אותך לקנות אותו, והיה כתוב שם שזה סיפור מסע מרגש וכו'. לא קראתי את הספר עד היום, והדיון הזה די מעניין. איפה תשובות הסופר לגבי הספר? האם הוא רמז לגבי המשמעויות? כל כך הרבה אנשים מנסים לפענח מה כתוב בו, ונראה לי שיש עוד אנשים בעולם שקראו את מה שהסופר קרא, ויכולים להבין למה הוא מתכוון. האם עוד יש מקום לפרשנות, לכתב עט, לאחר פרסום ספרי הפירושים הנ"ל? יש סיכוי בכלל להנות מהספר בתור חווית רגשות, תוך הזנחת הרמה האינטלקטואלית שלו? בהנחה שקראתי את כל הספרים בעולם ואני בקיא בדת ופילוסופיה, נראה לכם שאפשר להנות מהספר? כלומר, האם בידיעה תשפר את החוויה? הרי כולנו יכולים לכתוב ספר שמתיחס למאה יצירות שונות שאנו מכירים, ויקח לפרשנים הרבה זמן לעלות על כולן. השאלה אם עשינו זאת בצורה איכותית.

frustrated

New member
זה באמת הקטע המעצבן

שכן... מלבד אין סוף משחקי מילים, התייחסויות לסופרים, פילוסופים, אנשי דת, היסטוריונים ומדינאים מכל העולם, ג'ויס כתב ספר מבריק גם מבחינה עלילתית. אחרת, באמת הייתי מוותר עליו בקלות, כי ממש לא בא לי לקרוא גיבוב של התחכמויות. הבעיה היא שיש הרבה יותר מזה בספר. יהיה לך קשה להנות מהספר אם תשב מולו ולא תבין דבר וחצי דבר, ולכן ספר הפרשנויות הקטן של גילברט, שלמעשה הוכתב לו על ידי ג'ויס עצמו, עוזר בצורה משמעותית ביותר. עדיין לא תבין הכל, אבל תצליח להנות מהספר מכל בחינה שהיא. ולא, לא כולנו יכולים לכתוב ספר שמתיחס למאה יצירות שונות שאנחנו מכירים. זה די קשה.

ונראה לי שנדבקתי

מדוסטו באובססיה. לפני יוליסס, המלט, דון קיחוטה, הקומדיה האלוהית... בבקשה...אומרים "אני אשיג" לא "אני ישיג"!

שוב - ../images/Emo51.gif לכוללם../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif|! ../images/Emo9.gif

ועוד שאלה: אם אני אקרא את דיוקן האמן קודם אני יבין מאיזה מדרגות באק יורד בהתחלה, איפה הם נמצאים, מיהם בכלל, וכ'ו וכ'....? ובכלל - דיוקן האמן יותר ברור? או שהוא אותו דבר - זרם התודעה - בלי תיאורים - בלי כלום - ?

Mנטה

New member
דיוקן האמן אינו "זרם תודעה" אלא

סיפור התבגרותו של סטיבן דדאלוס. סיפור עם התחלה אמצע וסוף. הוא לא לגמרי חף מזרם תודעה אבל בגדול זהו סיפור מובן וברור. אני מצאתי שההתחלה היתה מאוד קריאה וסוחפת ובערך באמצע הספר התחיל להיות לי קשה ונאבקתי בו קשות על מנת לסיים. בכל זאת זה נותן טעימה מהגדולה של ג'ויס כמספר.

דרך אגב

מה שכתבתי קודם לגבי השגיאה ב"אני ישיג" נכון באותה צורה בדיוק לגבי "אני יבין"

אז כנראה שמזמן

לא היית בארץ בחנות ספרים. הספר אזל מהחנויות ולדעתי כבר לא מדפיסים אותו יותר. את העותק שלי השגתי ב-15 ש"ח כשמיתוס נפטרו מהעותקים האחרונים שהיו להם.

אז יש סיכוי

שאין להם את הספר. מלא פעמים הזמנתי אצלם ספרים ובסוף התברר שלא היו במלאי. אני מאחלת לך בהצלחה, בכל אופן.

תנסי. מה יש לך להפסיד ../images/Emo13.gif

או שתנסי להזמין ישירות מההוצאה (עם עובד). סה"כ הספר היה זמין עד לא כל כך מזמן.

אני אומר : לא בכח

ובכלל להתייחס לספר כאל אתגר או אגוז לפיצוח, נראהלי מעט לא נכון. בכמובן ששום רעה לא תצמח מזה שתקראי את הספר, אבל הרעיון הכללי הוא להתענג עליו ולא להתייסר ממנו. היו כמה ספרים שקראתי בגילך ונראו לי כחידה סתומה וכשיממון מידברי, ומשנתקלתי בהם בגיל מאוחר יותר (אחרי שחשיבתי השתכללה, וידע רב נוסף) גמעתי אותם והתענגתי על כל טיפה. לא חובה לקרוא את כל "יצירות המופת" כאילו היו מוצרי מדף העומדים להחטף ולאזול. ג'ויס יחכה לך על המדף, האמיני לי. לכל זה אני חייב להוסיף שהספר הזה ספציפית הימם אותי (אפילו אני התייסרתי בתחילתו), וטבע בי חותם. את מוזמנת להנות ממנו בכל רגע (אבל מוטב שזה יהיה ברגע הנכון). לא מכבר ראיתי סרט על ג'ויס (כמדומני שאאין מק'רגור מגלם את דמותו). זה גם עשוי לשפוך אור מסוים על הכתיבה שלו (וזה יעלה לך רק 29.90 ל48 שעות :) )

למעלה