שלום.

mix.

האפשרות שלא ציינת.-mix אני מורכב מהרבה מאפיינים שלקוחים משניהם גם יחד, וזה בעצם מהווה עוד מכשול בדרך שלי להבנת ובניית ה'אני' האמיתי שלי. עם חברים אני בהחלט משתדל להיות הטיפוס הנותן, ולתת את המילה הטובה והעידוד מתי שצריך, ומאידך גיסא אני גם מאוד ציני ועוקצני, אמנם, לא עד כדי השפלות, אבל יש בי ציניות שלמדתי מאוד לשנוא בתוכי.כמו שאמרתי-mix. אני מנסה כמה שיותר להטמיע בעצמי את מידת החשיבות של ההבנה והאהבה כלפי הזולת וכלפי בני המשפחה, זה קשה, אבל איך אומרים, לאט לאט. נכון, אני מודע לדברים ומשתדל להסתכל על המצב כמה שיותר ב'משקפיים המתאימות', ואני מנסה לעבוד על עצמי, ולשמור על איזון. יש לציין כי אימי אינה מגלמת את הדמות המוכה מכל הסרטים שהיא חוטפת וסותמת את פיה, יש לה איזשהי מילה, אבל רק עד שהוא נכנס לעצבים, ואז היא פשוט משתדלת להבליג ולספוג. בקיצור, מה שאני רוצה לאמר זה שאני לא המשך של אחד מהם, אלא אני תרכובת של שניהם. וקשה ליצור את ה'אני' הטבעי העצמי שלי. "בכל מקרה: לא גדלת בבית טוב. קיבלת יחס שלילי. הערכתך העצמית נמוכה. גם אם אתה יודע בשכלך שהבעיה באביך, הרי שבכל אותן השנים בהן קיבלת יחס שלילי חילחלה בתוכך ההרגשה כי משהו אצלך לא בסדר. כי אתה הוא זה שאשם."- נכון מאוד! ממש ככה. זה בדיוק מה שאני מרגיש ומה שאני רוצה להתמודד איתו ואין לי איך. אז את אומרת טיפול פסיכולוגי, לא יודע, קשה ורע לי עם זה. באיזשהו מקום בתוכי, בגלל השם שיש ל"טיפול פסיכולוגי", אני חושב שרק ארגיש רע אם אדע בעתיד שהזדקקתי לאחד כזה. אני יודע שזה יכול להיות סתם "אגו" מטופש, אבל זה המצב. ונוסף על זה, יש בי איזה קטע כזה של להתמודד עם הדברים לבד, ז"א, כחלק מתהליך הבניה שלי, אני משתדל לסגל לעצמי כמה שפחות "תלות בדברים חיצוניים" (טיפול פסיכולוגי בהחלט עונה על הגדרה כזאת אצלי). זאת מן דרך שאני רוצה לסגל לעצמי בתור "דרך חיים". אני מודע לכך שזו דרך מסוכנת שהביאה הרבה מטובי לוחמינו ל"מחלה הקשה", ביחידה מסוימת בצבא, וע"כ אני משתדל לשמור על האיזון ואיפה שבאמת צריך עזרה, לקחת אותה. כרגע ב"ה אני לא חושב שאני נמצא בשלב של "באמת צריך עזרה", אלא אני צריך רק כמה ישורים קטנים בנפש שניזוקה. שוב, אני יודע שזה די מטופש, אבל כך הם הדברים, ואני חושב שזה גם די טבעי שאני אחשוב לעצמי ככה. ואז, אם כך, נשאלת השאלה, "אז מה אתה בכלל מגיע לכאן אם אתה לא מוכן לתת לאחרים לעזור לך?" תשובתי היא, שקודם כל כן עזרתם לי, גם אם לא התכוונתי ללכת אל טיפולים מסוג אלה, לפחות עכשיו אני מכיר אותם. ודבר שני, שאני חשבתי שתינתן תשובה יותר בכיוון של "ניתוח אופי מקוצר"(זאת גם הסיבה שכתבתי די באריכות בהודעה הקודמת, כדי שניתן יהיה לדלות יותר פרטים עלי, ע"י מומחה לדבר) והעלאתו על הכתב, כמו הקטע שציטטתי כאן לעיל מהודעתך (של ה"אורחת"). ובנוסף לניתוח האופי הזה אולי כל מיני טיפים קטנים להתמודדות עם המצב הזה שלי. בכל אופן, תודה רבה לכל מי שמתייחס והתייחס.

שלום.

מה שלום כולם? יופי, גם אצלי... ok, אז ככה, אני בחור דתי בן 18. האמת שקצת קשה לי לכתוב על זה בגלל הכאב הרב שיש סביב הנושא הזה. אבל אני אשתדל בכל זאת. יש לי אבא דפוק! ז"א, הוא אף פעם לא הרביץ לנו בצורה שאפשר להגדיר אותו כ"אבא מכה", אבל הוא בהחלט היה מעיף לנו סטירות, ולפעמים אף רציניות. אבל זה לא העניין, העניין הוא המהלומות הרגשיות שהוא מנחית והנחית על כל המשפחה. ז"א, הוא אבא שלי, ואני אוהב אותו (נראה לי..., כי הוא אבא שלי, וצריך לאהוב אותו, לא?) אבל כנראה שבילדותו, הוא נפגע בצורה כלשהי כך שזה הטביע בו את זה לאורך חייו עד כה בצורה מחרידה, ולאורך חיי ילדיו. מאז שאני זוכר את עצמי הוא רק היה צורח עלינו ואומר לנו כמה שאנחנו דפוקים ומנסה להחדיר בנו בטירוף ממש את זה. ז"א אני בטוח שהוא לא רוצה ברעתנו בסופו של דבר, אבל הוא פשוט דופק ודפק לנו את המח. ואני מדבר איתכם על אנשים (אחי הגדולים) ב"ה חזקים ברוחם ונפשם, אחי הגדול לוחם ביחידה מובחרת ביותר, ואחותי הגדולה, רס"ן בתפקיד רציני וחשוב ביותר בצבא, וב"ה הם עושים חיל בעם ישראל, ואני אומר לכם שגם הם שעברו המון בצבא, מבחינה נפשית ופיזית, ברמות הקושי הגדולות ביותר, יכולים להצביע עליו כעל מי שדפק להם ת'מח בצורה הקשה ביותר. אני אומר לכם את האמת, מאוד קשה לי לכתוב את כל מה שרץ בראש, ונראה לי שהרבה מאלה שיקראו את זה, יגידו שאני סתם בכיין ושאני מבלבל במח, אבל חשוב לי שתבינו שהמצב הרבה הרבה יותר גרוע ממה שאני מצליח להציג אותו. ברור לי שהוא מסכן, ושהוא תאב לכבוד (שלילי כמובן) בצורה מחרידה, ואני באמת מרחם עליו במובן מסוים, ואני חש שבאיזשהו מקום אני ב"ה מצליח להתגבר על הפגיעות הנפשיות שנגרמות מההתמודדות היומיומית איתו. כמו"כ, לא באתי להתבכיין בפניכם על כמה שאני מסכן, אלא באתי הנה בשביל שלוש מטרות עקריות, המשותף להן, הוא רעיון ההסתכלות קדימה, מה הלאה, איך יוצאים מזה. איך בונים משהו חדש טוב יותר. הדבר האחרון שאני רוצה זה שהבן שלי ישב מול המחשב ויכתוב כמה שרע לו בחיים, ושאבא שלו דפוק ושכנראה הוא נדפק גם כן בילדותו. מטרותי העקריות בהגדרה כללית הן:א-אחי הקטן ב-אמא ג-אני. כאשר אחי הקטן נמצא במצב היותר קריטי מבינינו. ישנה תחושה שאחי הגדולים באיזשהו מקום די חיפשו ומחפשים את המרחק הזה מאבא והבית, ואני מבין אותם ואני חושב שזה חשוב בשבילם, שילכו לחייהם עם בני הזוג שלהם ויבנו את המשהו החדש והיפה שלהם איתם. אבל, עם זאת אני חושב שלהשאיר אותנו בבית עם הכאב והצער הזה, זה קצת לא טוב, ושיש בכל זאת מקום להשתדלות מצידם לבוא ולעזור לנו ב"שיקום עצמי". שוב, אין לי תלונות אליהם ואני בהחלט מבין את סיבת הריחוק. האמת שאני די מתלבט, מצד אחד אני רוצה לרשום לכם את סוגי הפגיעה שלו בנו כדי שתבינו, מצד שני, ברור לי שלא אצליח להעביר את זה בכלל ברמה שדומה למציאות. א-אחי הקטן-סיים עכשיו בי"ס יסודי. כל תקופת הבי"ס, רק בעיות! מכות, חוצפה, מריבות עם כל דבר שזז. הוא נמצא בעיצומו של הליך פסיכולוגי (שבו כמובן לא משתפים אותי יותר מדי). הוא ילד חכם ביותר, תאמינו לי, אבל מה, דפקו לו ת'מח, גם אני שותף לזה כי אני בעצמי גם "פגוע מח", ואני הרבה פעמים מוצא את עצמי מתחרפן עליו מכעס, ושניה אחרי זה לא מבין למה זה מגיע לו, אבל אני ממשיך להתחרפן, פעם אחרי פעם כי ככה אני למדתי שמתמודדים עם בעיות, כי ככה התמודדו איתי, גם כשלא היו בעיות. ב"ה שבזמן האחרון אני יותר ויותר משתדל להכיר בנגע הזה אצלי, ללמוד אותו ולהתמודד איתו בצורה הטובה ביותר שאני יכול, אבל אני מוכרח לציין, הוא עדיין שם! כל גיל ההתבגרות לפניו, והוא יצטרך לסבול את האבא המחריד הזה, מה לעשות איתו?? לשתוק? כמו אחי הגדולים?...לתת לזמן לעבור? לתת לו לגדול ולהרוס לעצמו (ואפילו לא באשמתו) את החיים?? זה הרי זמן כ"כ קריטי, אלה השנים שיעצבו אותו, שיבגרו אותו, שיעשו את מי שהוא יהיה! וזה כ"כ ברור לי שזה מה שיהיה כי אין לו את המשמעת העצמית שי ושל אחי הגדולים, והוא יפול בכל המשוכות האלה במירוץ הזה, הוא יפול לסיגריות, ואף לסמים, ברור לי כשמש, למה?? כי יש לו אבא דפוק!!! אמא שלי-שתהיה בריאה! ה' ישמור אותה, 30 שנה סובלת אותו, קיבלה בעיות של לחץ דם רציניות רק בגללו, סובלת השפלות כל חייה איתו. (רק שתהיו בעניינים, חודש לאחר שהם נישאו, כנראה שהיא לא כ"כ נכנסה להריון על ההתחלה, והוא יושב איתה במרפסת ורואה אישה בהריון עוברת, ואומר לאמא:" את לא מקנאה בה שהיא מצליחה להיכנס להריון ואת עושה בעיות?". חודש! רק נישאו.) אבל היא נשארת חזקה, ברזל! למה? כי היא מוכרחה, כי אסור להרים ידיים ולהתייאש, כי יש לה ילדים לגדל ולחנך, ולהשתדל לאזן את פגיעותיהם כמה שיותר, ואסור לה "להתאפץ", היא חייבת לבצע את המשימה הזאת על הצד הטוב ביותר, עם ההשקעה הכי גדולה שיש. הוא מקנא בה, ובטוב ליבה האינסופי, והוא מקפיד בכל הזדמנות לציין כמה שהיא נבלה ושהוא נשמה טובה, ושהוא עושה הכל בבית (הוא לא עושה כמעט כלום בבית, ז"א, הוא עושה בשביל עצמו, אבל בשביל הבית, ממש כלום), ושהאוכל שלה מגעיל יש לה את האוכל הכי טעים שיש, וזה באמת לא בגלל שהיא אימי, אלא כל החברים שלי אומרים את זה, וכל החברים של אחיי, וכל המכרים של המשפחה, בקיצור, זה ידוע שהאוכל של אמא שלי הוא פשוט מדהים, ובקטע הזה, מה'כפת לי, שיגיד, ישאר לי יותר:). ואני-אני מיסודי בעל נפש רגישה, אבל ב"ה אני אופטימי ואני יודע שלצד הרגישות שלי יש בי את החוזק הפנימי הזה שיבוא ויאזן וישאיר אותי בתלם, תוך כדי השתדלות בלתי פוסקת להיצמד לאמת הפנימית שלי, בכל תחומי החיים, וכמו שציינתי, ב"ה אני מתחיל להתמודד בצורה יותר טובה ולתפוס יותר נכון את המצב שבו אני נמצא, אבל ישנם עדיין "חסכים רבים" ובעיות קשות ורבות שצברתי במשך השנים, והרבה פעמים קשה לי לאתר, לאבחן, להשתלט ולגבור עליהם. אני בנאדם מאוד אוהב, באמת, ומאוד מציק לי הקטע של להיות עם מישהי, אני מתקשר עם בנות והכל סבבה ואחלה, בתנועת הנוער, ויש המון צחוקים וכל זה, ופתאום לאחרונה, הבנתי שאני בכלל לא יוצא מהרמה של "החבר'ה", אני "לא רוצה חברה", ז"א, אני מרגיש שאני מאוד רוצה להיות בקשר חברי עם מישהי, אבל אני לא רוצה לתת לאף אחת להיפגע ממני, יצירת כפיו של אבא שלי, אני מפחד מההתפרצויות ומהכעס המגעיל, ומהאנוכיות הבלתי פוסקת הזאת שלו, אני מפחד שזה יתפרץ החוצה, ואני נכנס למצב שאני אומר לעצמי, "אם אתה באמת אוהב אותה, עזוב אותה לנפשה, אל תיתן לה לסבול אותך" למה לעזאזל זה קורה לי? למה זה מגיע לי? אז ב"ה אני לא מיואש, ולא אתייאש אף פעם, ואני בטוח שב"ה השנים הקרובות יחלפו ואני אלך לישיבה, ולאחר מכן לצבא ושבתקופות אלה ישתנו הדברים ושאני אתפתח ב"ה לכיוון חיובי יותר, ושיהיה בסדר ובסופו של דבר אני אמצא את הבחורה שלי (בשאיפה שיהיה ניתן יהיה להגדיר אותה "ברת-מזל" ולא "מסכנה" כמו היום), אבל, אני בהחלט חושב שיש מקום להשתדלות לשיפור המצב בצורה אקטיבית מצידי, ולא לתת לדברים לחלוף ולהסתדר לאט לאט. החלטתי, שלא לחשוף יותר מדי דברים שבהם הוא פגע בנו, אבל בהחלט השתדלתי לצייר את המצב בשטח מצד הפגועים, למרות שגם כאן לא התקרבתי אפילו למציאות הקיימת, ואני בהחלט אשמח, ואפילו אבקש לשמוע מכם בעניין, ולקבל את עצותיכם.

ליהיא24

New member
דפוק אתה לא

תארת בצורה הכי רגישה וחסרת אנוכיות את מה שעובר עליך, על שאר בני משפחתך ובמידה מסויימת עליי. עיצות יעניקו לך מומחים ממני, אני רק רוצה לומר לך שאתה רגיש ומקסים, למרות שאבא שלך ניסה להרוס אותך. אני מקנאה בך על היכולת להישען על ה'.

גרא.

New member
יאלה מטכל,אענה בקצרה למכתבך

הנוגע ללב.לגבי אחיך הצעיר, הפתרון המיידי, הוא להוציאו מהבית לפנימייה מביכוון שאתם משפחה דתית, יש לא מעט מקומות,המוגדרים כישיבה דתית, במסגרת פנימייתית. לשם כך, עליך לפנות מהר ככל האפשר, בגלל לוח זמן קצר, ללשכת הרווחה במקום מגוריך בבקשה למצוא לו פנימייה מתאימה..מאחר והתהליך אינו פשוט, ושנת הלימודים מתחילה עוד כחודש עליך למהר. ממה שאני יודע על פנימיות/ישיבות כאלה,יש פנימיות מצויינות. החניכים באים כל שבת שנייה הביתה. כאשר במסגרת הפנימיייתית, הם מקבלים תשובה לכל צרכיהם..כך גם תעזור לאחיך, לצאת מהגיהנום הביתי שלכם..אבל מעבר לזה, הוא יזכה להתחנך באווירה תורנית, יוכל לגדול ולהתפתח בצורה נורמאלית, ומעבר לזה.לגבי המצב בביתכם בכללותו, ובעייתה של אימך..גם כאן, יש צורך לערב עו"ס מלשכת הרווחה..היכולה להכנס לביתכם, לראות מה קורה, לחזק את אימך, ואפילו גם להתערב,אם המצב הוא כפי שאתה מתאר.לגביך,מובן שאי אפשר לסובב את הגלגל ומותר להעריך כי ספגת השפעות שליליות כאלה או אחרות עקב החינוך הקלוקל, לו "זכית}..אבל,כך או כך,שום דבר עדיין לא סגור. העובדה שאת מודע, בכל כך הרבה רגישות למה שעברת, העובדה שאתה דוחה את ההתנהגויות הללו על הסף, היא תעמוד לזכותך, אם וכאשר תחליט להקים משפחה.זאת ועוד..תמיד קיימת האפשרות שזאת שתבחר לעשר כנגדך,תעזור לך, תלמד אותך, אם תהיה מוכן להקשיב,ובזכותה תוכלו להקיים משפחה אחרת,בדרכי נועם, וכמובן על פי ההלכה..

geedy

New member
כמה עצות

שלום לך, אני מבין ואף מכיר חלק ממה שאתה עובר (לא באופן אישי), כנראה שבאמת אביך עבר משהו קשה בילדותו, וההתנהגות שלו היתה אולי בהתחלה להכניס באימך יותר אמביציה להיות אישה יותר טובה, ואז המשםט הזה נשאר שגור בפיו כל הזמן, גם לי יש מישפטים שנישארו עם השנים. עצתי לך היא א. אתה עומד לפני גיוס אני לא יודע אם אתה רוצה להתגייס, אבל זה יכול להיות לך אחלה מיפלט ל3 שנים הבאות. ב.אל תהיה קלבניק( קרוב לבית שישן בבית כמעט כל יום) כי אז לא עשיתה כלום, כל המטרה היא להרחיק אותך מהבית. ג. אני בטוח כשתימצא לך בת זוג מתאימה אתה תדע איך לא צריך להתנהג איתה, וזה כבר טוב, התפרצויות הזעם שלך יעלמו כי אתה מושפע בתת מודע שלך מאבא שלך, ואולי אתה מנסה להחזיר לו באותה מטבע. אני למשל אחרי הצבא עזבתי אחרי פחות משנתיים כי הייתי בקצר עם אחד האחים שלי, וגם רציתי חיים פרטיים מישלי כי הרגשתי שאני נחנק בבית של ההורים שלי. תהיה חזק ועוד קצת סבלנות תחשוב על מה שהצעתי, זה יכול לעזור לך בהצלחה

תודה רבה ידידי.

בטח שאני רוצה להתגייס. תראה, בגדול, הקטע שלי זה לא לחפש איך לברוח מהבית, אלא איך להתמודד עם עצמי, עם הפגיעות הנפשיות שצברתי במשך שנים. לברוח מהבית אני יכול גם עכשיו... בקשר לבת זוג, כן זאת בעיה, אני מאוד חושש מפני זה, אני רוצה אותה מאושרת. ובשביל זה אני חייב להוקיע מתוכי את ההרגלים הרעים שהוטמעו בי עם השנים. תודה לך.

למעלה