שלום,

• פותח הנושא mm130
  • פורסם בתאריך

mm130

New member
שלום,

קודם כל- רציתי לומר שזה אחד הפורומים היותר רציניים ומעניינים שראיתי. *די להתחנף, לעיקר* אני בן 14, ולא ממש קורא ספרים. קשה לי להבין למה- קריאת ספרים נראית לי ממש נחמדה- אבל אני לא ממש מצליח להתמיד. תהיתי אם תוכלו לעזור לי למצוא את הסגנון שאני כן אוהב, ולהמליץ לי על ספרים שמתאימים לסגנון שלי. מנסיון, קשה לי לקרוא כמה ספרים של אותו סופר ברצף. זה מייאש אותי. מממ... למרות הרשימה שאני אעלה עוד מעט, אני מעוניין לקרוא ספרים רציניים, עם משמעות- ספרים שלא מזלזלים בקורא שלהם, ולאו דוקא ספרי נעורים. ספרים שקראתי ואהבתי: הארי פוטר (מקורי?) אגתה כריסטי שרלוק הולמס התפסן בשדה השיפון יש ילדים זיג-זג מישהו לרוץ איתו אליס בארץ הפלאות מישהו יכול להמליץ לי?

Arana

Well-known member
מנהל
הרשימה שלך דוקא יפה מאוד

גם אני אוהבת את אגתה כריסטי ושרלוק הולמס (קראת את כולם? יש המון, אולי תרצה לעבור על כולם אם זה מצא חן בעיניך). חוץ מזה יש את "קורליין" המצוין של ניל גאימן, אם אהבת את הלא-בדיוק-ילדותיות של "אליס".

hadasbaril

New member
דו קרב של גרוסמן (מגילה)

העיפות של הבוקר מונעת ממני להיזכר אם צינת את "יש ילדים זג זג של גרוסמן".אם לא קרא את שניהם הם שונים אחד מהשני ומ-מישהוא לרוץ איתו למרות שכולם רומני התבגרות שנכתבו על ידי אותו סופר. איך אתה וביאליק?אם עוד לא פיתחת אליו שנאה תהומית-מאחורי הגדר"הוא קצת מסובך,אבל אני שמח לעזור. ואם פיתחת שינאה אז אני עדיין ממליצה ומוסיפה שיר -העיניים הרעבות. רק כדאי להוכיח שהוא מוכשר ומשרד החינוך בוחר שירים שגויים. אתה בן 14-וראיתי שאתה קורה הרבה סיפורי התבגרות.הנה צרור ממשרד החיוך,זה אמנם מיועד לתמידי ספרות מורחב אבל אולי זה יענן אותך.(מעולם לא דגלתי בספרים לפי גילאים) אם אתה לא אוהב משהוא אז תוותר ותקרא עוד שנתיים בערך. המלצתי בסוגרים על כמה ואני בטוחה ששאר חברי הפורם יוכלו לעזור. קריאה נעימה! תחזור לדווח. והנה הרשימה: שורשי אויר (כתר,‎1987) אלמוג רות ספר הדקדוק הפנימי (הקיבוץ המאוחד, תשנ"א); גרוסמן דוד (הוא די קשה) האי של ארתורו (הקיבוץ המאוחד, ‎1997) מורנטה אלזה (תתחיל מפרק שני וקא את ההקדמה בסוף כי היא מייגעת) התגנבות יחידים (עם עובד, ‎1986) קנז יהושע ברקיע החמישי (עם עובד, תשל"ב) איתן רחל זמן אלול (עם עובד, תשנ"ז) אלבום דב נוצות (עם עובד, תש"מ); חבלים (עם עובד, תשנ"ח) באר חיים מי פירסט סוני (הקיבוץ המאוחד, תשנ"ד) ברבש בנ (קצר ויפה)י רגל אחת בחוץ (עם עובד, תשנ"ד) ברטוב חנוך בחורף (דביר, תשמ"ח) ברנר יוסף חיים משחקי בדידות (ידיעות אחרונות, ‎1999) זרחי נורית (סופרת מומלצת) עקוד (הקיבוץ המאוחד, ‎1990) סויסה אלברט פנתר במרתף (כתר, ‎1995) עוז עמוס מפריח היונים (עם עובד, ‎1992) עמיר אלי (אולי תעדיף ספר אחר שלו) קריעה (עם עובד, תשנ"ז) רותם יהודית כל החיים לפניו (עם עובד, תשמ"ד) אז'אר אמיל ג'יין אייר (מ. ניומן) ברונטה שרלוט ) סיפורו של מר זומר (עם עובד, ‎1997) זיסקינד פיטר בנים ואוהבים (שוקן, תשמ"א) לורנס דיוויד הרברט נציב המלח (עם עובד, תשכ"ד) ממי אלבר אדם הראשון (עם עובד, תשנ"ה) קאמי אלבר ואולי שנה (כנרת, ‎1984) רות הנרי חופן של כוכבים (שוקן, ‎1996) שאמי רפיק (אחד האהטבים עלי)

mm130

New member
אני אקח מפה כמה,

אני אתחיל מ"קורליין", ואעבור למומלצים שלך. יש לי בבית ספר סיפורים של ביאליק, ומשום מה אף-פעם לא ניסיתי לקרוא אותו. הנה לי הזדמנות.

Rivendell

New member
דווקא "מאחורי הגדר" נהדר לטעמי

אבל אין ספק שכל מה שביאליק כתב ראוי לקריאה
ואני מצטרפצ להמלצות על קנז הנפלא, וממליצה גם על "בדרך אל החתולים".

mm130

New member
אני ממש מודה לך ../images/Emo51.gif

לפי הביקורת על הספר, הוא צריך להתאים לי בדיוק.

Arana

Well-known member
מנהל
חזור אלינו לספר רשמים../images/Emo140.gif

למעלה