שלום!

שלום!

לפי דעתי אני בן האדם הכי מבולבל בפורום! ועכשיו להסבר: אני מבין די הרבה בכלליות של מאגיה ומאגיה שחורה, ועוד כמה נושאים במסטיקה. אבל רוב הידע שלי בא מנקודת הראות היהודית/קבלית. אז הדברים שרציתי לברר (או לפחות חלק מהם, כי יש כל כך הרבה, שאני כבר לא זוכר...) הם, האם מכירת הצלם לשטן היא דבר הכרחי לכישוף? (בידי יש דרך -שאני לא בטוח שהיא שלמה- לזה). האם כישוף והיתעסקות במאגיה גוררים עונש כרת (שלילת עולם הבא). והאם יש איזה שהם חוקים ממלכתיים על שימוש במאגיה? (אני מניח שלא אבל זה סתם סקרן אותי). תודה רבה! נ.ב: אני בטוח שאחרי שאני אלחץ על כפתור השליחה, יצוצו בראשי עוד עשרות שאלות...

suki da yo

New member
ככה:

אם אתה יהודי מאמין- אין לך מ להתעסק בכישוף. אולי יהיה מי שיתקן אותי ( אני זוכרת שיש מישהו שעושה כישוף עם קשר ליהדות פה), אבל לפי היהדות כישוף זה רע, אתה לא צריך ולא אמור לעשות את זה. פשוט וקל. אני כלא יהודיה, לא רואה בעיה עם כישוף. לא מכרתי את נשמתי לשטן (ואני בכלל לא מאמינה בקיום השטן)והעולם הבא, לדשכעתי, הוא לא משהו שאפשר לקחת ממני, (מה גם שאני לא רואה כישוף כדבר רע, אז אין סיבה שכן בכל מקרה). אם יש או אין עונש, ה תלוי במה שאתה מאמין ובנקודת המבט שלך ובארץ אין שום התיחסות לכישוף ומאגיה בחקיקה, או בכלל. למעשה אין התיחסותצ רשמית לשם דבר שהא לא אחת משלושת הדתות המונותאיסטיות.

ירוחם 16

New member
לדעתי

אני יהודי מאמין ולכן אני לא מתעסק בזה אבל יש לך בילבול קטן לי לפחות לא ידוע על כרת למי שמתעסק בזה וגם אין קשר בין כרת לבין עולם הבא אבל גם ביהדות יש דיון האם מותר ללכת למחשף במקרה של פיקוח נפש ואני לא בטוח אבל נדמה לי שכתוב שמותר אבל ליתר פירוט תעיין בספר"אנציקופדיה תלמודית"ערך כישוף או מכשף (אין את זה בינטרנט בדוק)ובקשר לשאלת החוק על כישוף אז קח לינק למטה ותודה לגוגל

baa

New member
מה עם ספר היצירה? והקבלה?

יש ביהדות התעסקות במאגיה והיא מוגבלת בגיל ובידע (צריך להיות מעל גיל 40 או משהו כזה ואם ככה וככה ידע ביהדות). ישנו ספר היצירה וסיפור הגולם מפראג וכמובן הקבלה... האמת שיותר מזה אני לא יודעת מכיוון שאני לא מאמינה, בכל אופן תחקור בכיוון הזה. מקווה שעזרתי

למעלה