שלום...

בלללעעע

New member
יש כמה שבטים בעדה:

לביא- פסגת זאב, הנהגת י-ם. משואות- לא יודעת בדיוק איפה אבל בה. י-ם להבות- לא יודעת בדיוק איפה אבל בה. י-ם אלון- רמות, י-ם. אלעד- ביה"כ, י-ם יהודה (חצי חילוני, חצי דתי)- כפר אדומים, הנהגת י-ם. הראל- רעננה נראה לי, או רחובות- אני תמיד מתבלבלת... סער- או רעננה או רחובות- אני תמיד מתבלבלת. לפידים- טבריה....

אושרה1

New member
שלום...

בס"ד היי קוראים לי אושרה אני בת 14 מעפולה שבט הרא"ה סניף בני עקיבא עפולה מרכז. בטח אתם לא מבינים מה מעשי כאן אם אני מבני עקיבא, אבל יש לי כמה שאלות. אתם חילונים ולחילונים יש מלא תנועות נוער אז למה דווקא הצופים? ומישהו מוכן להסביר לי את האדאולגיה של הצופים הדתיים? בני עקיבא-תורה ועבודה צופים-אהיה ישר צופים דתיים? אשמח אם תענו לי אושרה

אושרה1

New member
אוקי תודה על התשובות

בס"ד ורועי לא נראה לי שבקרוב אהיה אצלכם כי זה קצת בעיה בשבילי אם לא הבנת אני בבני עקיבא-אבל הצופים נראה לי סבבה איך זה עובד? יש שבטים? וחבריא א חבריא ב? אושרה

גן העדן

New member
ןיש עוד יותר מיוחד במקומותנו...

שבט מעורב דתיים חילוניים...קבלו את שבט יהודה!

היי אושרה!

אני מקווה שעוד תחזרי לפה לקרוא את ההודעה...
אז ככה - למה דווקא צופים מכל התנועות האחרות? יש המון סיבות...
ניראה לי שהסיבה המשפיעה על רוב הילדים זה שזה מה שקרוב להם לבית ולשם הולכים החברים שלהם, וחוץ מיזה זוהי התנועה היחידה שהיא א-מפלגתית, אבל אני אגיד לך ת'אמת...
- אף ילד שמיצטרף בד' לצופים לא מיצטרף ביגלל זה
אההם - אמרת שהאידיאולוגיה של הצופים זה "אהיה ישר"... אז לא
! דבר ראשון זה "היה נכון", וזה לא האידיאולוגיה, זה הסיסמא או משוה כזה... האידיאולוגיה מפורטת איפשהו למעלה בטאג-ליינס. ובקשר לצופים הדתיים - יש דבר כזה שניקרא עדת הצופים, שאלו השבטים הדתיים של התנועה, והם שייכים להנהגות כמו כל שאר השבטים יוצאים למחנק"ים וקורסים עם כולם וכו'... ההבדל היחיד הוא שהם ניקראים שבט דתי ושייכים בגדול לעדת הצופים. נועה.

אושרה1

New member
כן אז נכנסתי לראות

בס"ד תודה על כל התשובות עכשיו הבנתי גם בערך איך הצופים פועלים ויש לי עוד שאלה(סליחה על הבורות) איך שבט "יהודה"-שהוא דתי וחילוני מסתדר? הרי נניח אתם מדליקים אש שבת אז איך? אושרה

S u B

New member
מ'זתומרת?

את פעילה בשבט יהודה או סתם ככה מכירה משם אנשים?

Trranger

New member
המבנה טיפה שונה מבני עקיבא

אוקיי.. אז ככה זה בערך הולך אירגון הצופים העולמי פדרצית הצופים והצופות הישראלית(תקנו אותי אם אני טועה...) ואז יש את ההנהגות(צבר זאת הנהגה מיוחדת שנמצאת בארה"ב והיא כולללת בערך 700 שבטים) אחרי ההנהגה, בא השבט. בתוך השבט יש שכבג(שכבה בוגרת) ושכבצ(שכבה צעירה) השכב"ג - כיתות י עד י"ב (בחלק מהשבטים זה מכתה ט') השכב"צ - כיתות ד' עד ט (יש שבטים שמתחילים מכתה ג' או ה') ואז באים הגדודים
... שזאת בעצם שכבת גיל, לפעמים יש בשכבה יותר מגדוד אחד(זה בעיקר קורה בשכבות הנמוכות כשיש הרבה חניכים) ובכל גדוד יש כמה קבוצות. יצא לי טיפה מבולגן.. אבל ככה זה בערך

gal2525

New member
שבט יהודה מאור יהודה ?

אתם מדברים על שבט יהודה מאור יהודה או ממקום אחר?

למעלה