שלום

ashkeloni

New member
שנינו טעינו אבל אני הייתי יותר קרוב

אני מצוטט מתוך איציקלופדיה בריטניקה לנוער במהלך מלחמת העולם ה-2 מתו קרוב ל40 מיליון בני אדם מוות לא טיבעי, רובם באירופה, ובעיקר במזרח אירופה. להלן אומדני החללים לפי אזרחותם המדינית. ששת המיליונים של חללי העם היהודי כלולים במספרי החללים של המדינות שבהן חיו. מדינה: סה"כ חללים (חיילים ואזרחים) בריטניה 462,500 אוסטרליה 29,500 קנדה 31,500 ניו-זילנד 12,000 דרום-אפריקה 8,500 הודו 36,000 צרפת 318,500 פולין 3,320,000 * צ'כוסלובקיה 270,000 דנמרק 3,000 נורווגיה 9,500 הולנד 210,000 בלגיה 62,000 יוון 213,000 יוגוסלביה 1,1690,000 ** ברית המועצות 17,500,000 ארצות הברית 292,000 סין 2,200,000 גרמניה 5,500,00 *** איטליה 410,000 יפן 2,000,000 אוסטריה 384,000 הונגריה 690,000 רומניה 560,000 בולגריה 20,000 פינלנד 100,000 (בערך) אין נתונים על ארצות דרום-מזרח אסיה, על אינדונסיה והפיליפינים *הפולנים טוענים ל-6 מיליון קורבנות בהם 3 מיליון יהודים **מרבית הקורבנות היו סרבים ***זהו האומדן הגבוה: מרבית ההרוגים הוי חיילים ועוד פעם, כל זה כתוב באינציקלופדיה בריטניקה לנוער

beckham17

New member
אתה יודע מה?

גם אם נהרגו 40 מליון אנשים, השאלה היא מי הם אותם 40 מליון... הם חיילים!!! אנחנו מדברים פה על השמדה של עם!!!! נכון שכואב הלב על כל מיני אחרים שנהרגו במלחמה הזאת, וכן, גם לאחרים שהושמדו בגלל שהם אחרים מהגרמנים (כמו הצוענים, הנכים וההומוסקסואלים), עדיין אני לא חושב שזה הזמן המתאים להזכיר אותם בנשימה אחת עם הסבל הנורא שנגרם לעם היהודי באותם ימים שחורים!!! חוץ מזה, התאריך המדובר - כ"ז בניסן, הוא יום השנה למרד גטו וורשה, מרד יהודי!!! אני מאוד מצטער, אבל זה לא הזמן לכאוב גם על האחרים, זה הסבל שלנו!!!

eviv

New member
../images/Emo128.gif../images/Emo31.gif../images/Emo128.gif../images/Emo31.gif../images/Emo128.gif../images/Emo31.gif../images/Emo128.gif../images/Emo31.gif../images/Emo128.gif../images/Emo31.gif

ממש לא מסכים איתך
אותו סבל שעבר העם היהודי עברו עוד אנשים דוגמת הצוענים והסוציאליסטים אני לא אוהב יהודים ולא אוהב נוצרים ולא אוהב מוסלמים אני אוהב בני אדם

mayakol

New member
יהי זיכרם ברוך ../images/Emo16.gif

טוב, אין הרבה מה לאמר שלא נאמר. רק שבכל שנה ביום הזה, יחד עם כל הרגשות שמתעוררים בי, אני נזכרת במישהי שלמדה איתי לפני כמה שנים ואמרה בדיון כיתתי של יום השואה שהיא לא מתחברת ליום הזה, ולא חשה שום כאב, כי זה יום אבל של האשכנזים ותו לא. לי זה כאב. אני מעדיפה לחשוב שזוהי תופעה שולית ביותר.

ashkeloni

New member
מה זאת אומרת "יום אבל של האשכנזים"?

תגיד לה שהייתה שואה גם ליהודי לוב ותוניס!!!!!! עד לשם הגיעו הנאצים יימח שמם

מוצארט

New member
אני לא בדיוק זוכר

היכן שמעתי/קראתי את זה, אבל איזה נהג מונית, כששאלו אותו על יום השואה הוא אמר: "שמעתי על איזה אחד, היטלר נדמה לי, שהרג אשכנזים" אני מאוד מקווה שזה כבר לא קיים היום... מאוד מקווה...

מוצארט

New member
מאיפה זה בא את שואלת?

מהאשכנזים (לא כולם כמובן) שדפקו את כל המזרחיים במעברות. לא פלא שבני עדות המזרח פיתחו רגשות טינה כלפי אותם שחצנים.

איילת כ

New member
אני לא מבינה

מה זה משנה אם הם הרגו רק אשכנזים, בנס זה לא הגיע גם לספרדים, וזה היה קרוב גם אליהם. הם כנראה לא הפנימו את העובדה שהרגו את היהודים רק בגלל שהיו יהודים.

mayakol

New member
אני אזכיר לך מוצארט

קראת את זה בעיתון "ידיעות אחרונות" של אתמול (אם אני לא טועה) שהיה בו ראיון עם מי שעומד בראשו של "יד ושם", והוא אותו אחד שאמר זאת על נהג המונית.

תגובה ליום אבל של אשכנזים....

גם אני לא חושבת שזה נכון אבל עכשיו (שבוע אחרי יום השואה) אני נזכרת שהייתי לפני חצי שנה בפולין הייתי במשלחת של איזה רשת של בתי ספר היו תלמידים ממוצא ספרדי 1) אמר אני יצאתי לפולין בגלל הדיוטיפרי . 2) באמצע אושויץ עומדת אחת הבנות ואומרת אוף נשארו עוד 4 שעות להיות במקום הזה!!!!!!!!!!!!!! לשמחתי הם לא היו מהבית ספר שלי... אבל נורא התעצבנו (חברותי ואני) שבמקום שהמשפחות שלנו נהרגו באה בת ואומרת משפט כזה!!!!!!!!

SGVB

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif-../images/Emo104.gif../images/Emo165.gif

למעלה