שלום

moriazig

New member
יום השואה שלי...

לזכור, ודבר לא לשכוח כי לשכוח פירושו- לסלוח. ואנחנו לא נשכח ולא נסלח...! רציתי לספר לכם, שהיום היה לנו טקס ליום השואה בסניף, הטקס היה כרגיל, כמו כל שנה. אבל אחרי הטקס הייתה שיחה לחבריא ב'. אחד המדריכים שהיה בפולין בא לספר לנו על המסע שהיה להם, הוא הביא לנו גם תמונות. זה היה מדהים, אמנם הוא לא חסך בפרטים (אתם מכירים את הסיפורים המזוועים של יום השואה...) אבל זה באמת היה אחד ימי השואה שלא אשכח בחיי. הקטע שכתבתי בהתחלה- קראתי אותו היום, וממש התחברתי אליו. הוא הכי מתאים שאני יכולה לחשוב עליו. אין לי עוד מה להוסיף לסיכום היום הזה, רק:
(התמונה מדברת בעד עצמה!)

אליגטור

New member
טוב מאוחר מאשר לעולם לא../images/Emo16.gif

זה זמן טוב להמליץ בחום לכל מי שעוד יכול לנסוע לפולין בכיתה י"א.

גם אני ממליצה בחום

למי שיש את האפשרות ליסוע בכיתה י"א או י"ב לפולין זאת חוויה!!!! אני הייתי השנה ועד היום תמיד עולות לי חויות בראש והטקס שהיה אתמול במצעד החיים השנה הסתכלתי על זה בצורה אחרת!!! מומלץ!

מיכלוש7

New member
אני רוצה לטוס לפולין! אבל-

אני כמעט היחידה!
רק 5 בנות מהכיתה שלי רוצות לטוס! זה כלום! ומהשכבה כולה-בקושי חמישית שכבה!
אתם יודעי-בעיות כלכליות, לא יכולות לעמוד בזה, אסור לפרנס ת'פולנים, וכו'... כל אחת והסיבה שלה... השנה יצאו מכיתות י"א בקושי 60 בנות... מתוך שכבה של 240! ממש מצב עצוב!

yair m

New member
מה הקטע לנסוע לפולין...

סתם רוצים 1000 דולר כדי לראות משהו רק באיזה שש ימים

מוצארט

New member
כדי לראות משהו???

יאיר יקירי, לא יצא לי להיות בפולין בטיול הנ"ל, אבל אני בטוח שהרוב יוצא עם יותר מסתם "משהו"...

beckham17

New member
אני לא הייתי קורא לזה "טיול"!!!

זה מסע!!! ומקבלים מזה כ"כ הרבה, שאי אפשר לתאר... ממש חובה לנסוע, לכל יהודי!!!

מיכלוש7

New member
"סתם כדי לראות משהו"?!?../images/Emo46.gif

זה לא סתם משהו! זה מחנות השמדה! זה איפה שנרצחו 6 מיליון מהעם שלנו! איך אפשר לא ללכת?!? לפי דעתי-זה חובה לכל יהודי לטוס לפולין, תאמין לי-זה שווה את ה1000 דולר! (אני לא מדברת מניסיון-אלא מספורים של אנשים שהיו שם!)

yair m

New member
בגלל זה המציאו את הטלווזיה ואת...

כל הטכנולוגיה

mayakol

New member
ממש לא מסכימה...

יש הבדל בין לראות את המראות בטלויזיה, או בכל אמצעי אלקטרוני אחר לבין להיות שם באמת- להריח, לגעת, להרגיש... אני לא חושבת שתוכל להבין עד שתחווה את זה. ואני מדברת בתור אחת שלא הייתה (וזה בנתיים חסך שיש לי, ואני מקווה להשלים בע"ה בעתיד), אבל ראיתי איך המסע השפיע על אותם אלו שכן נסעו.

mayakol

New member
כן יאיר, להריח...

להריח את הררי אפר האדם, להריח את הריח שבמשרפות. להריח. את זה, עד שלא ימציאו טלויזיה שאפשר להריח דרכה, אין לך אפשרות להשיג אם לא תהיה שם.

moriazig

New member
להריח, לנשום ולהרגיש

מה זה משנה? אתה מגיע לשם וכלך נכנס לזה, אנשים שבחיים לא היו ציוניים, פתאום אתה קולט אותם עם דגל ישראל צורחים "עם ישראל חי!" זה מה שהמקום הזה עושה לך! תחשוב יום השואה- איזה מחשבות עוברות לך בראש, מה ההרגשות שלך באותו יום, זה בדיוק מה שקורה שם, אבל פי 100! אתה ממש נכנס לתוך זה, חברות סיפרו לי שהם ממש הרגישו כמו יהודים בשואה. וזה גם משנה אנשים, נותן להם נקודת הסתכלות אחרת לגמרי על דברים בעתיד. אני יסע לשם בעז"ה בעוד שנה, ולפי הסיפורים המדהימים ששמעתי אסור לפספס את זה!

mayakol

New member
מה זה משנה? בוודאי שזה משנה!

אני כתבתי בכמה מילים קטנות (גדולות) את מה שאת ביטת בכמה משפטים, ביותר פירוט. זה הכול.

תגובה ללמה לסוע לפולין?....

אני יכולה לומר שהשנה יום השואה (אף פעם הוא לא היה לי סתאם יום!!!) אבל השנה אחרי שהייתי שם זה היה משהו אחר!!! המסע לפולין/אני כתבתי את זה אחרי שחזרנו יצאנו למסע, יום שני בלילה, נפרדנו מההורים בביה"ס. ויצאנו למסע לדרוש "את אחי אנוכי מבקש" לדעת מה קרה לעם היהודי, לאות היכן נרצחו 6 מליון אחים, כאשר בקרנו במחנאות ההשמדה טרבלינקה, אושויץ - בירקנאו, מידנק, טיקוצין (טיקטין) - יער לופוחובה הרגשתי אייך... קול דמי אחי צועקים אלי מן האדמה... אני דורכת על האדמה . והאדמה - שמתחת לרגלי בוערת , כי כאן נשפך דם של יהודים. שהושפלו ונרצחו בכל מיני מיתות משונות ולא זכו להיקבר בקבר ישראל אלא בבזיון. . . ת.נ.צ.ב.ה
זה מה שאני הרגשתי אחרי המסע ולכל מי שחושב שמסע כזה זה רק מחנאות זה לא!!!!!! היה לנו גם טיש שמח מאד בקברו של הרבי מליזנס'ק ערב הצדעה לחסידי אומות העולם שבו היה שירים עברים ורקדנו עם הדגלים שם כולם מתחברים לדגל
!!! סעו ותהנו!!!

למעלה