תגובות
אני לא תומך בזה כי זה רצח המוני, וזה לא אנושי. דבר שני, הורסים בית שגר בו מחבל, או שמתגוררת בו משפחה של מחבל. אלו כבר נגועים בשנאה כלפי ישראל, וכך או כך- העובדות מוכיחות שהריסת בתים וגירוש לעזה הורידו את מספר הפיגועים באחוזים רבים. צריך להבין את המנטאליות האיסלאמית- ההורים הם בין הדברים החשובים והיקרים ביותר שיש למחבל. ברגע שהוא יודע שהוריו מוגנים- אין לו בעיה ללכת להתאבד באוטובוס. ברגע שהוא יודע שהוריו יסבלו- הוא לא יבצע פיגוע. העובדות מדברות. לעניות דעתי, דווקא דרך השמאל הוכיחה עצמה כלא יעילה, ואילו דרך הימין האמיתי מעולם לא נוסתה. דבר נוסף, אף פעם לא טענתי שאתם שונאי ישראל או משהו בסגנון, אז בבקשה, לא להכניס מילים לפה. הבעיה שלכם היא, שאתם מסתכלים על הטעויות של הצד שלנו, כאשר אנו תחת התקפה של הפלסטינים ושל העולם כולו (בצורה מתונה הרבה יותר, כמובן). החשיבה של "אני רוצה להפסיק את הטרור..." היא לא חשיבה של ילד קטן. היא חשיבה שאומרת כך: אוקיי, ניסינו בדרכי שלום, ונכשלנו. הציבו לנו תנאים, עזבו וחזרו לשולחן המו"מ מתי שהתחשק, ומתי שהתחשק הוציאו פיגועים. מעכשיו גורלנו לא תלוי יותר בהחלטות הצד השני, אלא בהחלטות שלנו. מעכשיו- עושים את זה לפי התנאים שלנו. זה הכל. הלוחמה האמיתית בטרור היא ניקוי יסודי של יש"ע מנשק, גירוש המחבלים ומשפחותיהם בתחילה- ואח"כ העברת אוכלוסין. תבין, אדון אחמד, בן 60, גר בשכם וחי על הבטחות של מנהיגיו שהנה, אוטוטו הם מקבלים את זכות השיבה, וחוזרים לבתיהם בעכו\יפו\חיפה. עד שלא יחזרו לביתם- ישארו פליטים. מדינה פלסטינית מנציחה את סטטוס הפליט. הטרור לא יפרח ברגע שלא יהיה לו מהיכן לפעול, ברגע שלא יהיו אנשים שיבצעו אותו, וברגע שלא תהיה להם סיבה לבצע אותו. את כל אלה מציעה מולדת. אני דווקא יודע מה הולך בצד השני. בתור תלמיד מגמת ערבית ומזרחנות, ואחד שעבר שתי גדנ"עות בנושא, אני ללא ספק יודע שהחברה הפלסטינית (לא ערבית-ישראלית, פלסטינית) היא חברה דתית ברובה, ונשענת על תקצובים של החמאס וארגונים פונדמנטליסטיים שונים כדוגמתו. בתמורה, החמאס דורש מעורבות דתית יותר בחייהם של האזרחים, וזה מה שהוא מקבל: כנראה אתה צריך לגור בשטחים כדי להבין שכל הכפר, ואני מדבר על כל הכפר, נמצא במסגד ביום שישי (ואני רואה את זה טוב מאוד מחלון ביתי), ובאמת שמיותר לציין שלא מחנכים אותם לשלום ולאחווה בתפילות. ידוע שלא כך הדבר, ידוע שמהחינוך הדתי הקיצוני (מצוות הג'יהאד) הם ניזונים. יש רק דרך אחת לפתור את הסכסוך אחת ולתמיד- העברת אוכלוסין, טרנספר. בתחילה הדבר נראה לא הומאני ולא מוסרי, אבל הבעיה היא שאף אחד עוד לא הביע התנגדות- פרט לשמאל הישראלי. דווקא מאות רבות של פלסטינים נענו למודעות אנונימיות מטעם מולדת בעיתונות הפלסטינית, הקוראות לכל מי שרוצה להגר- ליצור קשר עם משרדי הגירה שהקימה מולדת. אפילו נעשתה על כך כתבה בתכנית של אמנון לוי. לילה טוב.