שלום

אין לי שום כוונה להפריע,נהפוכו

ואני גם לא יכול להפריע.מה שכן,חובה על כל אדם שמבין משהו בתוך עצמו לשתף את האחרים.אני הבנתי משהו בנוגע למנגנון השיווק של המדיטציה הטרנסצנדנטלית ואני משתף את האחרים.זה הכל. האחרים יוכלו לקרוא את הדברים שלי ואת הדברים שלך ולאחר מכן להגיע להחלטה מושכלת,שהתהיה או נכונה או לא נכונה.(עבורם!) בכל מקרה מהתיאורים שלכם את המדיטציה הזאת(לאוו דווקא בגלל המחיר) לא התעורר בי ממש כל תיאבון ללמוד אותה,אם כי יש לי ניסיון עקיף עמה דרך אחי,שמאז למד את המדיטציה הזאת לפני למעלה מ10 שניםוהתאכזב ממנה,לא מעוניים לשמוע יותר על כל מדיטציה אחרת,דבר שניסיתי לעניין אותו בו בזמן האחרון.(זה כמובן,לא בהכרח אומר דבר על המוצר עצמו,אלא רק ליכולת האינטראקציה שלו עצמו עם המוצר שפשוט מאוד לא יכול להתאים לכל אדם!)לכן להחלטות של כל אדם יש חשיבות ומן הראוי שנוכל לסייע לכל מי שרוצה לקבל את מירב נקודות המבט האפשריות. ודבר זה נעשה בייחוד כשמדובר במדיטציה הטנרסצנדנטלית דוקא בגלל שהיא נמכרת בכסף(ובכסף רב),דהיינו אך ורק בגלל שהיא מוצר. ועוד דבר נוסף,דווקא בגלל שלא כל מוצר מתאים לכל אדם,למה אתה סבור אין האגודה הבינלאומית למדיטציה מוסיפה סעיף בחוזה שבו אדם רשאי לקבל את כספו חזרה במידה והמוצר לא פעל עליו כפי שהובטח בגלל חוסר התאמה,נניח לאחר מאמץ רב של שנה או אפילו שנתיים? אני בטוח שלא אמורה להיות כל בעיה עם סעיף כזה,היות והסכום ללימוד הוא אסטרונומי.יתרה מזאת,אני בטוח לחלוטין שהאגודה למדיטציה לא תטיל ספק ביושרם של האנשים הבאים ללמוד מדיטציה זאת.אחרי כלות הכל ,לא יכול להיות שכולם רמאים וכולם ידרשו את הכסף חזרה,האינך חושב כך? זה ותו לא. מוטי. נ.ב דרך אגב,הארי,מה דעתך שגם אני ואתה נשב ביחד לקפה פעם ונדבר על זה.:) אם אתה רוצה,דלתי פתוחה.

hary_i

New member
נדמה לי שאפילו היה פעם סעיף כזה

בארה"ב אם איני טועה, היה פעם סעיף כזה ואף אחד לא בא וביקש את הכסף כי כל אדם שבאמת תירגל שנתיים לפי ההוראות ובדיוק לפי ההוראות כמו שדני גליקר אמר, מעולם לא התאכזב. מכיוון שהאגודה למדיטציה מכירה את זה שמספר אנשים אינם מתרגלים לפי ההוראות לכן ניתן הצ'קינג בחינם וגם קורס חוזר בחינם. מה לעשות שלצערינו לרבים מאנשי המערב לא ברורות ההוראות מלכתחילה. כן, גם אני הייתי בינייהם עד שהלכתי לקורס נוסף והבנתי הלכה למעשה וכמובן ההנאה שלי עלתה לממדים אינסופיים. כאשר מבינים מגלים עד כמה זה פשוט, כמו בפרסומת של בזק בינלאומי "זה מה זה פשוט..."

למה תמיד אתה משחק בנדמה לי?

אני לא אדרוש מחקר מדעי על זה,אבל שחור על גבי לבן בהחלט יספיק לי.ואם היה ואכן אף אחד לא בא לבקש,אז למה למהר ולהוריד את הסעיף הזה ולמה רק בארצות הברית? וכמה זמן הסעיף הזה היה בחוזה עד שהורידו אותו ואם האגודה למדיטציה אכן הוסיפה אותו(ומתי זה היה)למה היא הוסיפה אותו כשהיא כל כך בטוחה במוצר שלה?ועד עכשיו אינני מבין איך יכול להיות מוצר שמתאים לכולם? זה בדיוק כמו שאני אהיה מידה 50 ואחליט שברצוני למשל ללבוש מכנסיים מידה 40 ובמשך שנה שנתיים שלמות אנהל מאבק עם המכנסיים ואלך אפילו למוכר להתלונן והמוכר יאמר לי שאם אמשיך להאבק עם המכנסיים אוריד מספיק במשקל כדי שאוכל סוף סוף ללבוש אותם,זאת מתוך הנחה שהמכנסיים לא יקרעו בדרך ואז כבר אדמיין שהם ממש מתאימות לי כמו כפפה ליד.וכל זאת למה? כי כל עוד לא אשנה את אורח החיים שלי שינוי מוחלט,כל עוד לא תהיה עבודה עצמית,הרי תמיד אשאר מידה 50!ואז מה יגידו לי באגודה למדיטציה,שאינני ממלא את ההוראות שלהם במדויק?אילו הוראות יש כאן בדיוק למלא,אשמח אם תסביר,לחזור על מנטרה כמו תוכי ולהשתדל שהיא לא תתערב במחשבות? האם בני האדם במערב הם עד כדי כך קשי הבנה שלא יוכלו לאחר 4 שיעורים לתרגל טכניקה כל כך פשוטה כמו שצריך? הארי,אתה לא מפסיק להפתיע אותי. :) מוטי.

hary_i

New member
כשאני לא בטוח אני אומר נדמה לי

אני רק שמעתי פעם שהיה סעיף כזה אבל אני מניח שהוא לא קיים כי האגודה בטוחה היום בלמעלה מ 100% שיש לה את הטכניקה הטובה בעולם שמתאימה לכולם. מדוע מ"ט מתאימה לכולם? כי היא עובדת על הרבדים העדינים ביותר של התודעה שם אין הבדלים בין אדם לאדם. ולגבי הסוף של הודעתך, מ"ט אינה סתם לחזור על מנטרה, אם תנסה סתם לחזור על מנטרה, אז או שלא יקרה כלום או שתקבל כאב ראש. למה בני אדם הם כאלו קשי הבנה שלא יכולים לתרגל טכניקה כזו פשוטה? כי חלק מהדברים שאומרים בלימוד הטכניקה הם הפוכים ממה שאנחנו רגילים לחשוב.

drall

New member
אני לא חושב שזה נכון , מוטי

ואני מתייחס למה שאושו אמר על המ"ט. אני לא חושב שהיא באמת יכולה לסייע בתחום הפיננסי או הבריאותי. אני חושב שאושו אמר את זה רק כדי להדגיש את העובדה שמדיטציה אינה אמורה לפעול למען מטרות כאלו. הוא לא התכוון לומר שמ"ט אכן עשויה לסייע לאדם במישור כלשהו. דרול

על זה בדיוק דיברתי

יש כאן היבט של שיכנוע עצמי,שהוא כשלעצמו רב עוצמה ובהחלט עשוי להסביר כל תופעה של שיפור או הצלחה בחייו של האדם מעבר למה שנטען שהוא תוצאה של תירגול הטכניקה. מוטי.

drall

New member
אם אני אמשיך את קו המחשבה שלך

הרי בסופו של דבר תטען שהסיבה היחידה לזה שלמ"ט ישנן תוצאות היא בגלל שהיא עולה הרבה כסף. ישנה כאן מין אוטוסוגסטיה כמו בקמעות של רבנים. דרול

drall

New member
להציל את כבוד הרייקי

לפני חמש-שש שנים למדתי את הקורס הראשון ברייקי תמורת סכום של 360 שקל. גיליתי שהוא דבר נחמד הרבה יותר ממדיטציה טרנסטנדלית וגם זול בהרבה. העניין הוא בכך ,רייקי הוא/היא שיטת ריפוי ותו לא. מי שעושה ממנה משהו גדול יותר עושה את זה על אחריותו ובדרך כלל גם טועה טעות מרה. אז ככה, מי שמעוניין באמת בכל הפיצוצים והשאגות של ההארה הבודהיסטוית , אולי רייקי אינו בדיוק התחום ההולם אותו. מצד שני הייתי מייעץ לו גם לשמור מרחק אסטרונומי מהויפאסנה של גוואנקה ומכל יתר הויפאסנות הרב יומיות. דרול

dharmatal

New member
ובכן

אם היית סופר עד עשר לפני שאתה יורה היית רואה שלא ירדתי על הרייקי... פשוט הבאתי אותו כדוגמה ללקיחת כסף רבה - כאשר הגיע לארץ היו שלקחו המון כסף לקורס ותירצו זאת בסיפורים שונים... היום זה אחרת - כי התחרות רבה .. וכבר לא משנה... אכן מי שעושה מהרייקי יותר ממה שהוא עושה זאת על אחריותו (היש אחריות אחרת?)... וטעה מרה.. אבל זה מאוד נפוץ כיום בתקופת הניו אייג' חארטא. חוץ מזה, דרול, אני קורא את דבריך בפורום זה לא פעם, ואני מתפלא - מהיכן העויינות הזאת כלפי כל מה שלא עולה בקנה אחד עם דעותיך? כלום לא יתכנו דעות אחרות על שלך? הייתכן כי כולם טועים ורק אתה יודע מבין? או שאתה סתם מחפש עימותים? אני נעצב בכל פעם שאני רואה את העויינות הזו ממך... דרול,(ואת הדברים הבאים אני אומר מליבי), האם לא שאלת את עצמך מדוע לאחר שנות תירגול רבות כשלך אתה עדיין מחזיק בעוינות כזו - בחוסר הרמוניה שכזו? חבר, בחן את עצמך פנימה - אני בטוח שאתה יודע איך, ומצא מה קרה. כי מצב מנטאלי מסוג זה נובע מדיסהרמוניה כלשהי. (ואין בכוונתי ליצור נושא חדש לעימות) בברכה

drall

New member
שאלתי את עצמי מזמן

ולא מצאתי תשובה כי לי לא הייתה. אז שאלתי את המאסטר שלי דאז והוא אמר "זה מצויין , תמשיך כך ואם ישאלו אותך למה , תפנה אותם אלי , אני אחראי." ואתה יודע מה , כשאני חושב על זה שוב, אני נזכר במה שאמר הרבי מקוצק "כדי שהאמת תצמח , את השקר צריך לקבור עמוק." ואיך נדע? נו שוב אני צריך לחזור על זה? "רק האדם האמיתי מסוגל לזהות את האמת." דרול

hary_i

New member
דוגמה מעניינת

לא ידעתי שכאשר הרייקי הגיע לארץ לקחו עליו הרבה כסף. מעניין שבמקרה של המ"ט זה בדיוק הפוך. המ"ט עובדת יותר לפי הכלכלה המערבית, כאשר הביקוש גדול המחיר עולה.

דם

New member
מודעות

שלום בשבילי מדיטציה זוהי רמות מודעות שונות ... מודעות החוצה - לסביבה לחמשת החושים. מודעות פנימה - רגשות מחשבות. ובסוף מודעות לכלום / להכל. אני יודע שמדטצית ויפסנה יכולה מאוד להשפיע אבל היא לא מתאימה לכל אחד. את לא חיבת לשלם כסף כדי לחוות מדיטציה . את גם לא חיבת לשנות ב180 מלות את שיגרת היום יום. לדעתי עליך להתחיל ב... תמצאי לך מקום שנוח לך בו (אם זה בטבע / חוף ים ) חשוב התנתק מהשיגרה מהיום יום .. המדיטציה תתרחש לבד תיהיה מודעת למשהו אחד ...נשימה דפיקות לב רוח מה שנוח לך ... (זה על מנת לא לחשוב על היום יום-על המחבן שמתקרב או חשבון הגז שלא שילמת) זאת ההתחלה לדעתי להיות מודעת שדבר אחד שקשור אליך , ולהחזיק את זה בראש כמה שנוח לך אני לא יגיד שלך זמנים כמו לא לעבור את החצי שעה או 20 דקות כי אין צורך להיות מקובעים ... כמה שנוח לך אם זה דקה ואם זה שעה.. תודה

למעלה