שלום

danigl

New member
המלצה

שלום לך נערה בהפרעה 1 אני ממליץ לך ללכת ישר על הטוב ביותר. התשובה שלי יכולה להראות אולי "אינטרסנטית" כי אני מורה מוסמך למדיטציה הטרנסנדנטלית. היתרונות של מדיטציה זו הן בולטים: 1. היא מאוד פשוטה וקלה לתרגול וללימוד. 2. הגוף (האגודה הבינלאומית למדיטציה) שמלמד אותה קיים בעולם המערבי כמעט 50 שנה ובארץ (כאגודה רשומה) כ - 35 שנים. פירושו שזה לא משהו שהיה ונעלם. 3. למדו אותה בארץ למעלה מ-50,000 איש ואשה - יותר מכל מדיטציה אחרת. 4. התוצאות שלה מוכחות על ידי מאות מחקרים מדעיים אובייקטיביים ביותר. 5. מלמדים אותה רק מורים מוסמכים , שעברו הכשרה קפדנית ביותר אצל מהרישי מהש יוגי, מייסד המדיטציה הטרנסנדנטלית. לא מישהו שקם בבוקר ומרגיש שהוא גורו ענק ויכול ללמד איזו מדיטציה שהמציא ערב קודם. 6. היא (בצדק) מאוד לא זולה (to say the least). אבל מי שמתרגל אותה באופן סדיר, יכול לומר רק שהיא שווה כל שקל. במידה ואת חושבת שזה עשוי לעניין אותך, אפנה אותך להרצאת מבוא, לא מחייבת, על מדיטציה זו, באזור מגוריך. לי באופן אישי, כמי שמתרגל TM למעלה מ-30 שנה זה עשה מהפך שלם בחיים. כל טוב וחיפוש נעים דניאל גליקר

danigl

New member
כן, יש גם בצפון

התקשרי אל אלכס קוטאי, 04-6780780. בהצלחה דניאל

danigl

New member
באיזור יהוד, הקרוב ביותר הוא תל-אבי

יעל שלום במידה ואת מעוניינת בפרטים אשמח לספק לך אותם. כל טוב דניאל

dharmatal

New member
המלצה נוספת

רבים מאיתנו לא מסכימים ללקיחת כסף תמורת לימוד מדיטציהץ ולכן ... לפי המסורת הבודהיסטית ישנם כמה מקומות בהם תוכלי ללמוד חינם (לפעמים רק תמורת הוצאות של המקום). נסי את הלינקים הבאים: http://www.il.dhamma.org/index.asp http://tovana.co.il יש עוד מן הסתם אך את הללו אני מכיר ומוקיר. בברכה

dharmatal

New member
נתינה...

נתינה אמיתית מתרחשת כאשר היא חפה מהתניות. כסף או תמורה יוצרים התניה. למידה אמיתית אפשרית כאשר ההכרה (mind), חפשי מהפרעות מכל סוג שהוא (כמו סוג זה). מאידך, אם אתה פותח עסק כלכלי - זה עניינך ועניין האנשים הבאים ללמוד אצלך - ותהא הטכניקה אשר תהא - הלמידה שתתרחש תהיה מוגבלת לתחומים ברורים - ה"רוחניות" שהן תצענה תוביל אותם בעיקר לתחום ה samatha bhavana - כלומר עליה בריכוז, במודעות לסביבה ולגוף וההרפיה הגופנית (בנוסף לתופעות נוספות שנוגעות לתחום הגופני) יהיו עיקר הרווח. אולם לא הרבה יותר -- זה הרבה אם זו המטרה! -- אפשר לטעות ולקרוא לדברים הללו התפתחות רוחניות. מי שעושה זאת... חבל - אך לפחות את התועלת של התירגול הוא הרוויח (אם בכלל יש בתרגול המסויים תועלת). לעניין אחר: המסורת הבודהיסטית קיימת 2500 שנה ומלמדת חינם - ושום דבר רע לא קרה, להפך, רבים הפיקו ומפיקים תועלת רבה מהתרגולים השונים שהיא מציעה - והיא מעולם לא דרשה תמורה. כי לא ניתן למכור רוחניות אמיתית! היא צריכה לזרום מלב אל לב באהבה - ללא שום סייג - וצפיה לתמורה הינה סייג. המסורת הזו קיימת כבר 2500 שנה - בוא ונראה איזו "מסורת" הדורשת תמורה תשרוד אותו זמן... בברכה נ.ב. ישנם תרגולים רבים שתועלת רבה בצידם - אך מדיטציה לא ניתן לקרוא להם. רב התרגולים המוצעים ב new age פונים אל ההרפיה והריכוז - שזה מצויין, אך את זה ניתן להשיג גם מעישון סיגריה... אם כך מה היא הרוחניות עליה אתם מדברים (;

hary_i

New member
מה זה הרבה מעבר?

איך אתה מגדיר את ההרבה מעבר? ואגב אם מדובר על אורך המסורת, המסורת ממנה באה המ"ט הינה בערך 4000 שנה. לא ניתן למכור רוחניות אמיתית, אולי כי אין דבר כזה? אני מדבר על הרבה מעבר להרפייה וריכוז, בעצם הרפייה וריכוז לא ממש מעניינים אותי אותי מעניין לא פחות מאשר גן עדן עלי אדמות, מיגור הסבל האנושי, אושר עליאי לכל אדם. האם יש מעבר לזה?

hary_i

New member
מסורת שלא דורשת תמורה

לא תשרוד במערב. בהודו, הסיפור הוא שונה, שם זה מקובל לתרום לנזירים אבל כאן? ואגב לגבי שרידה, המסורת שממנה באה המ"ט קיימת הרבה לפני בודהה, בערך 4000 שנה אומרים. במערב הידע הזה קיים למעלה מ 50 שנה אז מי שורד יותר? ומהו הידע הבודהיסטי? אני רואה הרבה מסורות שטוענות שהן הידע הבודהיסטי אז קשה ממש להוציא את העיקר מתוך התפל והדבר שהכי מפחיד לדעתי הוא להגיע ל"מורה רוחני" שיש לו ידע מסולף כי דבר זה יכול רק להזיק ולא להועיל ובמקרה של הבודהיזם, (לא שאני טוען שהוא רע נהפוך הוא, הוא טוב מאד) יש כל כך הרבה גוונים שחלקים הגדול עלול להיות סילופים ואין באפשרותינו לדעת האם ברשותינו הדבר האמיתי או הסילוף. לעומת זאת במ"ט אתה מקבל את הידע האמיתי ואיך אתה מוכיח זאת? בשלושה דרכים: 1. מחקר אוביקטיבי וכן אפשר לעשות את זה 2. התנסות של מיליוני אנשים 3. התנסות אישית כאשר כל שלושת הדרכים מראות את אותם דברים (שים לב גם דרכים אוביקטיביות וגם סוביקטיביות) יש לנו סיבה להאמין שבידינו הידע האמיתי.

dharmatal

New member
טוב אז ככה...

תחילה, תפסיק להתגונן כאילו תקפתי את TM אישית, כי אם תקרא שוב את שאמרתי - תראה שאף לא הזכרתי את "מחמל נפשך" -- TM (כנראה זהו מן הרגל - כי הרבה תוקפים אותה כאן...). דבר שני לא באתי לומר "שלי יותר גדול".... "אבי שלי יותר חזק"... וכדו' כל אחד הישר בעיניו יעשה... ובין אם תהא זו רוחניות אמיתית או לא - מה שחשוב הוא שהוא/היא יהיו בני אדם טובים יותר לסביבה ולעצמם ושרק ישתפרו - זה לדעתי התמצית האמיתי של "רוחניות". ושוב בעניין TM, נגיד שהיא קיימת 4000 (ואני לא מטיל ספק בהודים - אני עצמי עמוק ביוגה), השאלה הנשאלת פה היא - וכמה זמן היא דורשת תמורה? אל תגיד לי 4000 שנה, כי אני בטוח שלא! (היי, אולי הבנתי למה הם דורשים הרבה כסף - הם גובים סכומים לפי חישוב של 4000 שנה!!!) :) אם תחשוב על זה... זה עלול להיות התחלת הסוף שלה... אולי? רק הזמן יגיד. דבר נוסף, אכן, ל"בודהיזם" זרמים שונים (המרכאות הן כי בודהא לא לימד - בודהיזם). אך האמת אחת היא, השוני הוא לעיתים סמנטי ולעיתים טכני-תרגולי אך ברמות הבאמת משמעותיות - אין הבדל... למעשה לדעתי בסופו של דבר גם ב-TM גם ביוגה לזרמיה ובכוווולם - התרגול הגבוה ביותר זהה, שהרי כולנו נצטרך לבעוט בסולם עליו טפסנו... כדי "לראות"(?!) ןלשאלה הלא פחות חשובה: "ממה אתה חי?" ובכן אין זה משנה! מה שחשוב זה שתהיה לי עבודה אשר תאפשר לי לחיות בעולם החולף הזה, בגוף החולף הזה מספיק טוב כדי שאוכל להועיל חינם!!!לאותם מחפשים שעדיין לא רואים מספיק טוב את הדרך... ככל שאוכל ממקומי הדל... וזהו. אני לא צריך לקחת אלפי שקלים, דולארים או יורו ולומר שזה בשביל הוצאות המינימליות (איפה ההגיון והטוהר)... לא אצטרך להתעסק עם מלעיזים שונים. עבודתי מספקת את חיי החומריים והיתר למען היתר. אגב, זה מזכיר לי את הרייקי, מיודענו, שהופיע בארץ וכל מאסטר לקח סכומי עתק ותירץ במגוון סיפורים על מקור הרייקי וסיפורי המאסטר הגדול ולמה הוא החל לקחת כסף... די מספיק! אפשר להיות כנים ולומר "כי הם גנבים" או "נכון זה נראה לי חשוד"... או "לא יודע למה הם לוקחים כסף... אולי הם סתם אוהבי בצע... ואולי יש להם סוד"... כך או כך שיהיו בריאים ואני מקווה שהקרמה שהם מייצרים לעצמם לא תעכב את שחרורם. זהו... :) וסליחה על הטקסט הארוך ברכות של אור ואושר

hary_i

New member
אתה באמת מצחיק

מדוע לא לקחת כסף עדיין לא אמרת. למה לעשות דברים חינם? העולם המערבי מה לעשות עובד על כסף ומה שלא שווה כסף לא שווה, כך זו התפיסה בעולם המערבי. המ"ט לא עלתה כסף בהודו אבל היום היא עולה כסף. אף אחד לא טוען שהתשלום הוא מינימלי לכיסוי הוצאות, זה לא. התשלום הוא כדי שהמורה ירוויח ולדעתי זה חשוב מאד התשלום הוא כדי שהאגודה כולה תרוויח ותוכל להמשיך את פעילות הפרסום שלה. התשלום הוא בשביל הפרויקטים הגדולים שהאגודה עושה על מנת למגר את הסבל מעל פני האדמה, נראה מטרה גרנדיוזית נכון אבל כאשר יש את הטכניקה אז חייבים לנצל אותה.

dharmatal

New member
זה יוצא לי בטיבעיות - להיות מצחיק

ואם לא הבנת את הסיבה עד כה, אז אני בספק אם אי פעם תבין... ו מה שנותר לי הוא לאחל לך הצלחה בדרכך - מי יתן והטעויות שאתה עושה בדרך לא יעלו לך ביוקר...

hary_i

New member
צורה יפה להתחמק מדיון רציני

לומר שבספק אם אי פעם אבין, זה מזכיר את צורת התגובה של דרול. אבל אני יכול לתת לך את אותה תגובה, מי יתן והטעויות שלך לא יעלו לך ביוקר... בנתיים אנו רואים לדעתי את תחילת הסוף של הבודהיזם וזאת בגלל עודף הזרמים שלו ואולי גם בגלל האמונה המוטעית שכסף זה דבר רע. אני לא רואה שום פסול בכך שמורה למדיטציה ירוויח ושהאגודה למדיטציה תרוויח, נהפוך הוא הייתי רוצה שמורים למדיטציה ירוויחו כמו רופאים פרטיים כי אחרי הכל הם נותנים הרבה יותר. אגב המ"ט במשך חמישים שנה במערב רק צוברת תאוצה ולא רק שאין ירידה בכמות הלומדים, יש רק עלייה ועלייה מתמדת בכל העולם, לא רק בישראל.

היי הארי

רק כדי לסבר את אוזניך,הרי גם כמות הטלנובלות צוברת תאוצה אדירה בכל המערב ולא רק שאין ירידה בכמות הנוהים אחר התופעה,אלא יש רק עליה ועליה מתמדת בכל העולם,כולל גם בישראל(ארץ שכל מהדורת חדשות שלה היא טלנובלה להמונים) ואם משהו צובר תאוצה,אז זה אומר שהוא טוב או מועיל?או שאולי יש לו מנגנון שיווקי ערמומי ומתוחכם הפורט ללא בושה על חסרונותיהם של בני אדם ועל המנגנונים המזוייפים והמכאניים שלהם המיצרים להם חדשות לבקרים צרכים מזוייפים חדשים,הבאים לכסות על עליבותם ההולכת וגדלה בעולם הממוכן והמנוכר של המערב? מהארישי ידע טוב מאוד למה הוא מגיע למערב.הוא הפך את עצמו במהלך השנים לערוץ הקניות של המדיטציות והוא משחק עם בני המערב בגלגל המזל. אז אנחנו מסובבים את הגלגל ומה עולה לנו בגורל?כן,היום ורק היום,במחיר שלא יאמן,הארה!הארה!קנו רק היום,ולכל החיים,פעמיים ביום ולא תצטרכו יותר לשלם על חשבונות החשמל של מערכת העצבים! ועל זה כנראה נאמר,אם לא תאמינו,הרי לא תאמנו. :) אבל מי שמשלם,בדרך כלל גם מאמין.יש לתופעה הזאת אפילו שם בפסיכולוגיה החברתית.משהו עם צידוק עצמי,למשל, אדם קנה מכשיר כושר המחטב את שרירי הבטן.אם הוא שוכב אצלו על המדף או מתחת למיטה ומעלה אבק,הרי זה בגלל שהאדם עצל!או לחילופין,מן הראוי שיקנה מכשיר טוב יותר באחד המבצעים הבאים של ערוץ הקניות.אבל אם הוא משתמש במכשיר ורואה תוצאות,הרי שהמכשיר יעיל ביותר.אבל הרי ברור שהוא רואה תוצאות בגלל שהוא מתאמן,הלא כך הארי? אבל התוצאות שהוא רואה,האם מישהו באמת יכול לומר משהו על ערכן המוחלט? האדם שמתרגל פיתוח שרירי בטן כנראה עושה זאת על מנת להשוויץ בים בקיץ. לו היה רוצה לשמור על עצמו באמת,לא היה זקוק למכשיר.הוא היה מסתדר בלעדיו.ודומה הדבר אף לאלו הרוצים לעשות דיאטה.לא מטפלים בעצמנו באמצעות קנייה בשלט רחוק בערוץ הקניות מה שמוכרים לנו מוכרים ממולחים ורבי ניסיון.העבודה לא נעשית פעמיים ביום אלא אמורה להעשות כמעט בכל שעות היממה שבהם האדם ער! ככל שאני חושב על זה יותר,הרי ממש לא קשה לעשות עסקים בעולם מטרוף כמו שלנו.מצא לך את הנישה התורנית של צרכיו המזוייפים של האדם והיכנס לשם עם מוצר.אז מה עשה המארישי?הוא הגיע למערב(מוכה הצרכים המזוייפים)עם המדיטציה הטרנסצנדנטלית המפורסמת(ועל ידע זה,שאפילו אינו שלו הוא עשה בוכטות רציניות ביותר.אז לאן הוא יפנה אותם?למה לא לדבר על נושא כל כך פופלארי בקרב בני אדם מאז שחר ההיסטוריה של המלחמות,השלום? מוטי.

hary_i

New member
לא לגמריי נכון

מהרישי כל מה שהוא עושה הוא גם מסביר ומוכיח, הוא לא סתם מוכר דברים חסרי טעם כמו ערוץ הקניות. כל דבר הוסבר והוכח עשרות פעמים. בעיקר נושא השלום העולמי זה הדבר החשוב ביותר כרגע אצל מהרישי. ואגב מהרישי בניגוד לאושו אינו לוקח לעצמו את הכסף הוא משתמש בו לפרוייקטים לרווחת כל העולם. הפרוייקטים העיקריים שלו כרגע הם: מניעת העוני עלי אדמות ויצירת שלום עולמי.

לא הבנת אותי הארי

הטענה העיקרית כלפי מפיצי המדיטציה הטרנסצנדנטלית בעולם היא,שהם משווקים מוצר שהמחיר שלו רחוק מלהיות סמלי.בצורת השיווק טמון השקר. בצורת השיווק טמונה הפנייה לצרכים המזוייפים של בני האדם,להיותם מכונות. שהרי מי הם הדמויות הסמכותיות ביותר מעולם אחרי הפוליטקאים וכוכבי הקולנוע?נכון מאוד,המדענים! כשהמהארישי מזכיר בכל מערכת שיווק שלו מחקרים מדעיים ואת טובי המדענים הסיבה היחידה שהוא עושה זאת היא להפעיל בקרב בני האדם שאליהם הוא פונה את גלגלי המכאניות האסוציאטיבית הקשורים במילה מחקרים מדעיים ומדענים. כך למשל,אתה אומר לי מדע ואני מייד חושב על אינשטיין ומרילין מונרו,על ניוטון והתפוח,על ארכימדס המבזבז מים באמבטיה.ואני אומר לעצמי,אני הבור שלא מבין דבר וחצי דבר במדע,וואו!אינשטיין,ניוטון וארכימדס מצדדים כולם במדיטציה הזאת,אז משהו כאן חייב להיות נכון בכל מה שהם אומרים! אנשי המדיטציה הטנרסצנדנטלית אוהבים להשתמש לתועלתם(כפי שראיתי כאן בפורום)בכל מיני מונחים מדעיים מפוצצים ולא מובנים משדה המחקר המדעי כמו "השדה המאוחד" וכדומה ואחר כך,אתה למשל בא בטענות לדרול שהוא עצמו משתמש במונחים שאף אחד "לא מבין"(הוא לפחות מקורי ובעל מחשבה יוצרת וחיה!) ובכן,אני בטוח לחלוטין שכל קשר בין השדה המאוחד למדיטציה הטרנסצנדנטלית הוא מקרי בהחלט!(ולא יעזרו לכם כאן שום "מחקרים מדעיים".) אז שוב,כפי שאמר דרול בעבר ועוד רבים וטובים לפניו בצורות שונות: "האמת מתחילה מן האמת"!אם מתחילים משקר לא ניתן אלא להוביל אל שקר גדול יותר באופן בלתי נמנע,לא ניתן אלא לגדל בתרביות מודטים מכונות שאולי עשויים להגיע לתחושות של רוגע ושלווה,אולם כל חוש ביקורת עצמית ובקרה עצמית מעבר לדבריו של המהארישי הוא מהם והלאה.! אז למהארישי אולי יש תוכנית גרנדיוזית ובומבאסטית להפוך כמות עצומה של אנשים למודטים מכונות.זה אולי יהפוך את העולם ליותר רגוע מבחינתם, אבל זה ישאיר אותם במצבם המכאני ולכן גם לא ימנע מלחמות! מהארישי כבר מזמן שכח שהוא אדם וכאדם אחד יכולת ההשפעה שלו מוגבלת ביותר, אפיו יהיה מואר.במאה הקודמת העלה המורה רוחני גורדייף את הרעיון שלו היו מאה מורים רוחניים מוארים באופן מוחלט בעולם,או אז ניתן היה לשנות משהו במציאות,אולם המצב הזה הוא כמעט אוטופי בזמן נתון במידה שאינך יכול אפילו להעלות על הדעת! אז מה שהמהארישי עושה בעצם זה לנסות ולייצר מאסה של מכונות המפיצות,לטענתו,"יונים חיוביים" בסביבה שלהם וכתוצאה מזה משפרים את תנאי החיים לכל שאר האנשים בסביבתם באופן ישיר בקשר של סיבה ותוצאה. אפשר לומר הרבה דברים על הרעיון הזה אולם זה לא רלוונטי לעניינו כרגע והוא שצורת השיווק מתבססת על שקרים ושמחקרים מדעיים אינם ייצוג הולם לאמת. ואגלה לך סוד קטן על עצמי.:מחקרים מדעיים לא מעניינים את הסבתא שלי ובכל פעם שאני נתקל בציטוטים של מחקרים מדעיים אני מתמלא שיממון עצום ונתקף בפיהוקים בלתי נשלטים לאורך זמן.אכן,מן הראוי שאבדוק את עצמי בעניין הזה ואראה מהיכן מגיעים הפיהוקים ולמה שדה המחקר המדעי עורר בי תמיד שיממון,אולם לא זה מה שצריך להדאיג אתכם,אנשי המדיטציה הטרנסצנדנטלית,אלא העובדה,שיש אנשים שנושמים את אוויר הפסגות של המחקר המדעי(וראיתי כאלה אף בפורום)והם לא ממש מתרשמים מהמחקרים שלכם ומהציטוטים שלכם!וזה כשלעצמו עניין מדאיג,כי אצל מרבית האנשים שאין להם כל עניין או הבנה במדע אתם מסוגלים אך ורק,כפי שאמרתי להפעיל את המנגנון המכאני.וזאת אכן הייתה תמיד שיטה טובה למכור מוצר שלא ברור לחלוטין(למרות כל המחקרים המדעיים)מה התועלת שלו.הוסף לזה את רצונו של כל אדם לשפר את מצבו בחיים ותראה שהשיטה בסך הכל מתמרנת בני אדם במצב נפשי מסויים וגורמת להם בהכרח נזק לאחר מכן של השאה עצמית או גרוע מזה, השאה לא עצמית,אלא של הגורמים המלמדים את המדיטציה הזאת. אז מדיטציה כראשית החופש ומהותו?אינני בטוח. מוטי. נ.ב כשיילך המהארישי לבית עולמו ככל שאר האנשים בעולם מה אתה סבור יקרה לכל האירגון המשומן היטב שלו?ומי מנהל כבר היום את האירגון,אחראי על כל הפרסומות ועל כל השיווק ועל כל הכסף,המהארישי או אנשים אחרים? זכור,צריך להיות טהור מאוד בכל מה שקשור בענייני כסף.נניח שהמהארישי טהור לחלוטין ומואר אפילו יותר מהשמש(דהיינו אין לו עניין אישי בכסף או בתנאי חיים והוא אדיש להם לחלוטין)האם ניתן לומר זאת כל כל הסובבים אותו ואשר אחראים ויהיו אחראים בעתיד על תפעול האירגון העצום הזה? חשוב בדבר.

hary_i

New member
מחיר סימלי?

האם אי פעם שמעת מישהו שאומר שמחיר לימוד מ"ט הוא סימלי? לא, בכלל לא המחיר אינו סימלי כלל וכלל המחיר אמור לשקף את ערכה. לי אישית קשה להבין מדוע אנשים לא ממש אוהבים לשמוע על מחקרים מדעיים אבל אני אישית לא צריך את המחקרים כי אני רואה את עצמי ואת הסובבים אותי המתרגלים מ"ט לעומת אלו שאינם מתרגלים. אבל המחקרים הינם דרך אוביקטיבית להוכיח דברים, זה לא עניין איינשטיין או ניוטון. ועוד שאלה, האם הדבר הבעייתי היחיד במ"ט הוא המחיר? באמת זה מה שמטריד אותך? אם אין לך את הכסף אל תלמד אבל אל תפריע לאותם אלו שמוכנים להשקיע בעצמם וללמוד את המ"ט.

למעלה