שלום

liransa

New member
שלום

אני תלמיד כיתה י"ב ואני שומע הרבה פעמים על תורת הקוונטים אבל אני לא יודע מה זה. מישהו או מישהי יכולים בבקשה להסביר לי על רגל אחת במה מדובר? תודה מראש לירן

Fingertip

New member
משהו בפיסיקה...

קוראים לזה מכניקת קוונטים, אם אני לא טועה. זו תאוריה שמסבירה את החלקיקים הקטנים של היקום (בצורה הפוכה לתורת היחסות, שמסבירה את החלקים הגדולים מאוד של היקום - ראה גם Theory of Everything). אם אני לא טועה, ההנחה הבסיסית היא שבשביל שמשהו יהיה קיים, אז הוא חייב להיות מדיד. (למשל, אם עץ נופל ואף אחד לא רואה, שומע, מרגיש, מודד אותו, אז הוא לא באמת נפל) אהד.

Fingertip

New member
דרך אגב...

אינשטיין פעם אמר על מכניקת קוונטים הערה חריפה: "אם אני מפנה את גבי ליקום, זה לא אומר שהיקום מפסיק להתקיים." (אם אני זוכר נכון) אהד.

Fingertip

New member
דרך אגב...

בספרים של טרי פראצ´ט (הומור-פנטסיה) הוא משתמש בתאוריה הזו, והוא מוסיף שם יצורים שנקראים Auditors שהם למעשה הביורוקרטים של היקום - הם מודדים הכל בשביל שהכל יתקיים. (אם משהו קיים, אז מישהו צריך למדוד אותו בשביל זה) ואז יש להם בעיה לתפוס את הפרנציפ של דברים לא מוחשיים, כמו יופי (הם מפרקים תמונה לאטומים וממיינים אותם בשביל למצוא את היופי...) אהד.

its moi

New member
להיפך

כל עוד לא בדקת אם העץ נפל- אז הוא שניהם! הוא גם נפל וגם לא נפל. עצם המדידה שלך (בדיקה אם הוא נפל או לא) תאלץ אותו "לבחור" אחת מהאפשרויות. תורת הקוונטים אומרת בין השאר ש: תנע זויתי הוא לא רציף- הוא קופץ ביחידות שלמות של h . כלומר אף פעם לא תמצא חלקיק עם תנע זויתי 8.8h. היא גם אומרת שיש גדלים שלא ניתן למדוד אותם בדיוק אינסופי באותו זמן- והבעיה לא נעוצה במכשיר אלא ביקום. למשל לא ניתן לדעת גם את מיקום החלקיק וגם את התנע שלו בו זמנית. יש תופעה מוזרה שמכניקת הקוונטים מסבירה,שאתה יכול לנסות לחפש עליהן, ניסוי שטרן-גרלך. עקרונות תורת הקוונטים נקראים "הפוסטולטים של מכניקת הקוונטים". זה עוד מונח שיעזור לך למצוא חומר

למעלה