שלום.

שלום.

אני לא מכורה לשום דבר אבל הבן אדם האהוב עליי בעולם מכור קשות להרואין. היינו ביחד שנה וקצת.הוא החבר היחיד שיש ושהיה לי אי פעם בעולם. לפני שבוע "חתכתי" איתו את הקשר ואמרתי לו שברגע שיחליט לטפל בעצמו ולעזור לעצמו אז אני אהיה באותו המקום ואתן לו את התמיכה והאהבה הטוטאלית שלי בחזרה.כל כך קשה לי ואני נורא מתגעגעת אליו.הוא ישן במקום של הומלסים שרובם נרקומנים או לחלופין אלכוהוליסטים,אוכל בבתי תמחוי ועובד מפעם לפעם.הוא התייאש וחושב שבחיים הוא כבר לא יוכל להפסיק(זו לא הנפילה הראשונה או השנייה שלו). כל מי שמוכן לדבר איתי בכל דרך שהיא גם אם לא יוכל לסייע לי אשמח מאוד.אני נורא בודדה. אני נכנסת לכאן רק דרך העבודה,אין לי מחשב בבית ואני מקווה שמחר או בקרוב אמצא תגובות.

tiger

New member
שלום גם לך ביסטי גירל יקרה

אני כבר מיתנצל שרק עכשיו אני עונה לך,גם לי יש בעיה עם מחשב כרגע. תיראי אבא שלי החכם אמר פעם שליהיות גנב זה לא בושה אבל זה גם לא כבוד גדול... את אותו הדבר אני חושב היום על היתמכרות ונרקומניות. זאת מחלה. היום כבר לא צריך למות מיזה ובתנאים מסוימים אפשר אפילו ליחיות עם זה לא רע. הכל שאלה של השקפה גישה והכי חשוב מזל,הרבה מזל.מאוד יכול ליהיות שחבר שלך מכור וכזה הוא ישאר כל חיו. זה לא אומר שהלך עליו וזה לא אומר שאת צריכה בהכרח לעזוב אותו. מאוד יתכן שהוא לא בנוי או לא מוכן כרגע לגמילה דבר שגם הוא איננו סופי ושיכול להישתנות בהמשך ובוודאי שאיננו סוף העולם. מה שהחבר שלך צריך לעשות ואולי גם בעזרתך זה חשבון נפש חשבון נפש אמיתי נוקב וחסר פחד מה שניקרא. הוא צריך להחליט מה הוא רוצה. אם הוא רוצה להישתמש או על אותו מישקל אם הוא חושב שהוא לא בנוי סלאש יכול כרגע להיגמל אז מה שהוא צריך לעשות זה מחר בבוקר להיתדפק על הדלתות והטלפונים של כל מירפאות המתדון הרלוונטיות בסביבה שלו ולא לעזוב אותם עד שיקבלו אותו.הוא יוכל להתחיל חיים חדשים בלי הצורך להיגמל כשהוא לא צריך יותר ליחיות כמו הומלס ואין שום סיבה שבעולם שהוא ילך לאכול בבתי תמחוי אם הוא לא צריך כסף להרואין יותר. אין שום סיבה להיתיאש מהמחשבה שהוא לעולם לא יוכל להפסיק. הוא מכור וזה טבע ההיתמכרות,שבדרך כלל מה לעשות לעולם לא מפסיקים אבל וזה אבל גדול: היום זו לא סיבה לא ליחיות טוב או להפסיק לקוות או לחלום על חיים טובים. גם למכורים מגיע ליחיות וגם מכורים חיים היום טוב טפו טפו כי יש על מה... לכל מכה יש תרופה ולהיפך
אז אל יאוש. ואת תמיד מוזמנת ליכתוב כאן ותיתפלאי אבל יש כאן עוד בנות זוג של מכורים להרואין כולל זוגתי שתיחיה שבטח תיהיה זו שתשרשר תשובה אחרי ותגיד לך: "תיזרקי אותו" מה אני יגיד לך...תחשבי טוב טוב קודם כי מאוד יכול ליהיות שדווקא הבחור הזה עם בעית הסמים שלו הוא נשמה טובה שלא תימצאי אצל אלף בחורים אחרים שלא נוגעים בסמים לא שזו מישוואה אצלי חלילה אני בכלל נגד הכללות אבל ברמת העיקרון בינינו מה זה כבר סמים היום? בעולם המטורף הזה שאנחנו חיים ובימיוחד לאור המאורעות והמעשים בתקופה האחרונה מעשים שנעשים עי אנשים שלא נגעו מעולם בסמים ... זה קצת מכניס את הכל לפרופורציות חדשות לא ככה? סמים והרואין היום זה כבר לא סוף העולם אפילו רחוק מליהיות ושיסלחו לי כולם אבל זה מה שאני בכנות חושב. כל זונה נרקומנים וכל הומלס מסומם עדיפים בעיניי פי אלף מכל פוליטיקאי צבוע או כל בעל מכה וכן הלאה וכן הלאה... אם החבר שלך הוא בחור טוב,בלי שום קשר לסמים תידבקי לו לתחת ותנסי להציל אותו ואת הקשר שלכם זו העצה שלי. כי אנשים טובים קשה לימצא היום עם סמים או בלי סמים. t

cleo_b

New member
טיגר איך אפשר לחיות ככה..

אי אפשר לחיות עם בן אדם שמשתמש, שהדבר מספר אחת אצלו זה החומר ושאם יש שם משהו טוב מבפנים אז הכל מעורפל לא ברור הרגשות מחוקים, וכל דבר פוגע בו כי הוא כל כך רגיש הרואין זו החומה היחידה שמגינה עליו ואף אחד לא יכול לפגוע בו ואם זה לא היה ככה, אז הוא היה מפסיק מזמן או לא מתחיל להשתמש מלכתחילה גם אם אני יחבק אותו וישמור עליו, אף אחד לא יוכל לשמור עליו טוב כמו החומר

tiger

New member
אני לא יודע איך אפשר ליחיות אחרת...

חוץ מיזה מאיפה את יודעת על הבחור הזה כל כך הרבה? ואפילו אם כל מה שמעניין אותו כרגע זה החומר זה לא אומר שכל שאר התכונות ירדו.מי שמישתמש בהרואין משול לפצוע קשה בתאונת דרכים. בטח שכל מה שמעניין אותו זה לקבל מורפיום כי כואב לו אבל מעבר לזה הוא נישאר אותו בנאדם.לאף אחד לא צומחות קרניים ביגלל הרואין. כל הרגשות המעורפלים שאת מדברת עליהם וכל חיבוק הדוב של ההרואין אותו הוא כיביכול מחפש זה הכל בעיני המיסתכל מהצד שמנסה לספר לעצמו סיפורים שהאוזן אוהבת לישמוע כדי לתת תירוצים טובים לעזיבה או לנטישה. מכור להרואין או מורפין או אדולן וכן הלאה מרגיש את אותם דברים ונהנה מאותה קשת של רגשות כמו כל אחד אחר.הוא אולי קצת יותר עסוק בעצמו ובבעיות שיש לו בהסגת החומר מטבע הדברים אבל לחומר עצמו אין שום תכונה שמעמעמת או מדכאת רגש.נרקומנים מרגישים את אותם רגשות ונרקומנים נהנים מאותן הנאות קטנות של החיים,אהבות,שנאות וכיוצא למכורים יש חברות שהם אוהבים מישפחות אהובות ליפעמים חיות מחמד אהובות וכן הלאה וזה ממש לא לעיניין לנסות וליצור מין דמוניזציה כזו של הנרקומן כאילו הוא מין גולם מיפרג חסר רגשות או ותחושות.ברגע שמכור מקבל את החומר שלו באופן מסודר או להבדיל ניגמל הוא נהנה מאותן תחושות ורגשות כמו בנאדם אחר. כל בחורה יודעת מימה עשוי החבר שלה לטוב ולרע וכל מה שאני אומר זה שאם מעבר להרואין הוא בחור טוב שיודע לאהוב אותה ושהיא אוהבת אותו אז שתנסה להישאר איתו כי תודה לאל אנחנו כבר לא בימי הביניים ורק שימוש בהרואין זו עדיין לא סיבה לעזוב בנאדם.ליפעמים כן אבל לאכן אני אומר שהיא צריכה לדעת מי הבנאדם איך הוא מישתמש ומה הוא עושה ורוצה לעשות עם השימוש שלו. אם אדם נימדד לפי כוסו כיסו וכעסו אז מכור לא צריך להימדד לפי שום דבר אחר רק תחליפו את כוסו בחומר t

cleo_b

New member
לא יודעת הרבה, אבל..

על הבחור שלה אני לא יודעת, ואולי אני טועה אבל אנילא מצליחה להתחבר יותר לבחור שלי כשהכרתי אותו ואיך שהוא עכשיו הוא לא מסוגל לתפקד כי רוב הזמן הוא צולל... וכשהוא לא אז הוא דואג שלא יכאב לו אני לא אומרת שמכור הוא גולם חסר רגשות, אבל הוא לא רוצה לעזור לעצמו הוא לא רוצה לשנות את הרגלי החיים שלו טוב לו ככה אולי לפעמים הוא מחליט להפסיק אבל זה לא נמשך להרבה זמן הוא לא רוצה להיות מכור לכל החיים אבל אולי אני לא מבינה הרבה אבל מה שכן אני יודעת שאפשר להיות עם בן אדם מכור ולעזור לו רק אם הוא רוצה בכך, ואני גם יודעת שקצת יותר משנה הייתי איתו כשהיה קשה וכשהיה טוב אבל בכל זאת שום דבר אצלו לא השתנה אולי אני ניהייתי בנאדם יותר עצוב

קבלי עצה מהמומחית (ממני)../images/Emo58.gif

מכירה את הסידרה המורדים? טוב ברור שאת לא כי זאת סידרה לבני נוער אבל בכל מקרה תקשיבי, יש שם אחד שקוראים לו חוואקין ויש לו חברה שקוראים לה פילאר, וחוואקין מכור לסמים (לא מזריק, רק לוקח גלולות) והוא כל הזמן מנסה לשכנע אותה שהוא אוהב אותה ושתנסה אחד ושזה ישכיח ממנה את כל הצרות שלה ושהיא תפסיק להיות הילדה של אימא ואבא. בקיצור מה שאני מנסה להגיד לך שיכול להיות שמתי שהוא הוא גם ינסה לשכנע אותך גם לנסות, אני לא מכירה אותו אבל אי אפשר לדעת ואני רק ככה חושבת. בקיצור תנתקי את הקשר וזה יהיה לא קל כמובן, ותגידי לו שאת מוכנה להיות ידידה טובה שלו אבל לא יותר מזה, כי לפי דעתי אהבה או לא אהבה את צריכה למצוא מישהו שהוא לא מכור כי אולי הוא הזריק (הוא מזריק או מסניף?) מאותו מזרק שבו השתמש מישהו עם איידס ואת שוכבת איתו וגם את תידבקי (חס וחלילה). ותיקחי אותו שיגור אצלך עד שהוא יסתדר וימצא מקום להיות כי זה עדיף מהמקום שבו הוא גר עכשיו! תעשי לו טובה בתור ידידה.
אני רוצה להיות ב Y בלילה כמו מורן אייזנשטיין המהממת!

נירה63

New member
טעות איש ...

באמת השאלה עומדת מול עיני היא: איך אדם רוצה שחייו יראו, פשוט מאוד!! עזוב פוליטיקאים כרגע זו לא השאלה. השאלה ואני כותבת לך מתוך היכרות בעבודתי לשעבר עם הרבה מאוד מכורים לסמים. אדם מכור לסמים קשים כמו הרואין,לא לא לא מסוגל להחזיק את עצמו בכוחות עצמיים והוא הופך לנטל על החברה. אותו אדם שהחברה כאן בפורום כתבה עליו, חי על חשבון החברה מבלי לעשות כלום עם עצמו. וזו השאלה האם אנו מעודדים בחברה החולה הזו לקבל אנשים חוליים כשהם לא רוצים לעזור לעצם? תסכים איתי שזו מחשבה לא נכונה. ולעצם השקפתך, זכותך לחשוב כך אבל אותה בחורה כל כך זקוקה לעזרה שתוציא אותה מהבוץ בו היא נמצאת,מה אתה עושה מעודד אותה שלחיות עם מכור להרואין זה לגיטימי וזה נורמלי, על מה אתה מדבר בכלל? חיית פעם ליד מכור שכזה כשהוא זקוק לסם? ראית פעם איך בשניה אותו מכור יכול לפרק כל מה שהוא רואה בדרכו? ראית פעם אדם שכזב בקריז? וזה חיים נורמלים אותם אתה רוצה להעניק לאותה בחרוה ? צר לי אבל, לא ניתן לחיות חיים תקינים עם אדם מכור שכזה ממש לא.

יאיר5

New member
שלום לך נערה.....

בתור מכור להרואין לשעבר אני מבין אותך ולמה החלטת "לחתוך" ממנו עד שיפסיק להשתמש לא קל לחיות עם מכור להרואין שצריך כסף כל הזמן והדבר המרכזי שמענין אותו זה מאיפה יבוא הכסף למנה הבאה ואיך לא להיות בקריז. אם את אוהבת אותו אז בטח שקשה לך ואת מתגעגעת ורוצה אותו אני לא הכי יודע איך אפשר לעזור לך כל עוד החבר שלך לא רוצה להפסיק בשביל עצמו אף אחד לא יכול לעשות את זה במקומו גם לא את. כמו שטייגר כתב אולי כדאי לו ללכת לטיפול מתדון הוא יקבל מתדון לא ירגיש "דודא" לסם ואולי במשך הזמן הוא יפסיק גם תמתדון אבל החיים שלו בנתיים בהחלט ישתפרו עם המתדון אולי באמת כדאי לו לעשות צעד לכיוון הזה אם הוא חושב שהוא לא יכול להפסיק להשתמש בהרואין. ובקשר אליך אני ישמח להקשיב לך תמיד ולשמוע איך את מרגישה ומה עובר עליך הייתי עונה לך קודם אבל גם לי הייתה בעיה במחשב כנראה שזאת העונה עכשיו...... שתהיה לך שבת שלום ןתרגישי טוב. יאיר

cleo_b

New member
תבדקי במסרים

עניתי לך במסר... תבדקי! ותרגישי טוב.. קליאו

rasta girl

New member
תגובה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

לא טוב מה שעשית מצד אחד! מפני שאת לא יכולה לעזוב את "החבר הכי טוב שלך בעולם" ככה בתחתית ולתת לו להמשיך ולהדרדר למרות שאין כבר לאיפה חוץ מגן החשמל. ואני לא צוחקת!! מצד שני תקשיבי אם הוא אוהב אותך הוא יבין בסופו של דבר שאיבד אותך, אם הייתם חברים הכי טובים אז כנראה שאת מאוד חסרה לו. עזבת אותו ככה "חתכת" אם את רוצה לעזור לו תתנתקי ממנו לגמרי, תני לו להתגעגע אליך תני לו שיבין שאת חסרה לו ממש, שהוא איבד אותך. אבל טוב שהבהרת לו שאם הוא לא נגמל את לא תיהי שם לצידו אם הוא אוהב אותך וסוף סוף יתפכח אני חושבת שהוא ינסה לפחות להכנס לאיזשהו מכון גמילה. הרי גם לו יש רגשות זה שהוא מכור להרואין זה לא אומר שהוא מת... (עדיין לא) החוט הדק שמחבר אותו עדיין לחיים המציאותיים יכול להקרע בכל דקה והוא יכול ליפול במהירות מסחררת לתוך בור שחור שעד שאת לא תבואי ותצילי אותו הוא פשוט יעדיף להשאר שם ולא להתמודד עם כלום. את מבינה? את חייבת להיות חלק "מהחיים המציאותיים" שלו כדי לעזור לו כי אם את לא חלק מהחיים האלה, כלום לא יצא לך מזה. הוא חייב מטרה כדי לצאת מזה! ואת צריכה להוות את המטרה הזאת, כי משהו אחר כבר לא יהווה אותה. במצב שלו בהצלחה ותעדכני

rasta girl

New member
ילדה טיפשה בת 10

שלא מבינה מהחיים עוד מרשה לעצמה להגיב תגובה שכזאת. תתביישי

niva99

New member
כל הכבוד לך!!

תדעי כלל חשוב בחיים-אם יש לך ספק אז אין ספק כלומר מה את בתור בחורה צעירה צריכה להכניס ראש בריא למיטה חולה למה לך? ראית את המצב נכונה ופעלת בהתאם. ואל תתני לאף אחד לסובב לך את הראש עם אפשרות אחרת שתביא אותך בסופו של דבר לגיהנום ב ר ח ת ב ז מ ן!!!

נירה63

New member
עשית את הדבר הכי נכון עבור שניכם.

קראתי את שכתבת, אני כל כך מבינה לליבך, משום שכעת ואני מדגישה כעת את מרגישה בודדה, והכל נראה לך כמו סוף העולם, וכשמרגישים כך הכל חסר חשיבות, הכל נראה נוראי,הכל נראה כאילו מה יהיה בעתיד? ואיך תתגברי? ומה תעשי?!! יקירתי, שנים שאני עבדתי עם מכורים וכאילו שהגיעו בשלב זה או אחר לבית הסוהר, חבל וחבל לי עליך!!! אני כרגע אדבר רק עליך, כי את היא זו שחשובה לי כעת. חברך, מתוך בחירה שלו החליט להשתמש זה ענין שלו,אם הוא רוצה לדפוק לו את חייו בבקשה אבל למה לך להרוס את החיים? את אישה וזה מה שמגיע לך? לקבל נרקומן???? את לא חושבת שמגיע לך גבר אוהב שיעניק לך דברים אחרים בחיים? תראי אנו חיים פעם אחת, זה מה שמגיע לך בפעם האחת הזו? אני בטוחה שמגיע לך הרבה הרבה יותר. מגיע לך לחיות עם גבר שיאהב אותך, שיעניק לך, וכשהוא מכור הוא לא רואה אותך, והוא לא מסוגל לתת לך, והוא לא מסוגל לצאת איתך לבלות, והוא לא מסוגל לתת ולעשות למענך כלום כום כלום!!! עזבי על זה, האם את דמות שזקוקה לטפל באנשים? אוקיי אז מצאי לך אדם נורמלי שתתמכי בו אבל כאן את הורסת לך ת´חיים. את כותבת שאת עובדת, ולא חשוב במה את עובדת העיקר שאת מעסיקה את עצמך, והוא...מה הוא עושה למענו? כלום, משתמש בהרואין, חיי על חשבון החברה ועל חשבון הזולת מבלי שיעשה עם עצמו כלום. והדבר הנוראי ביותר הוא חברה יקרה שאת...מאמינה שהוא יצא מזה. צר לי ואני אומר לך דברים קשים, נרקומן נשאר נרקומן!!! גם אם הוא יגמל-יעבור טיפול, קשה יהיה לו לצאת מזה. אני מבינה שאת מתה עליו, תאמיני לי שעם הזמן כשאת תעברי גם טיפול של שיחות אצל איש מקצוע, תתגברי ותפסיקי לאהוב אותו, הוא לא שווה אותך. תחשבי ותגידי לעצמך כל הזמן...זה מה שמגיע לי??? אולי מגיע לך להיות אישה מאושרת עם גבר שאוהב אותך ולא מנצל אותך. לדעתי נרקומן/מכור זה אותו דבר, בלי לשים לב מנצל אותך מבחינה ריגשית,וזה נורא הוא סוחט אותך מבחינה נפשית, שלא לדבר ואיני יודעת אם הוא לא לוקח מימך כספים לשימוש שלו. תראי במקום ללכת לטיפול יסודי הוא משתמש ,אוכל בבתי תמחוי על חשבון החברה שעוזרת לו ומה לך הוא נותן? יש איזה יחס כל שהו? אני לא מאמינה. ולך חברה אנונימית כאן, עם המון כוחות ואני מאמינה שיהיו לך הכוחות, אובדה שחתכת את הקשר, אז יש לך כוחות, ועם הרבה אמונה בעצמך, את תצאי ממנו. אני מכירה מעבודתי, כמה כוחות נפש יש להם למכורים הללו, הוא ודאי יודע מהן נקודות החולשה שלך,ויודע איך להבטיח לך, ואיך למשוך אותך,ואיך להוביל אותך אליו, חבל חבל חבל לי עליך... אני מאחלת לך המון כוח,והמון אהבה אחרת בעולם, ובעיר הכוח לעזוב אותו ולהגיד לו שיתאדה מהחיים שלך. זה קשה אני יודעת אבל...עשי זאת בכדי שאת לא תפלי לאותו מקום שבו הוא נמצא.

rasta girl

New member
שטויות!!!

"נרקומן נשאר נרקומן..גם אם יגמל יעבור טיפול קשה יהיה לו לצאת מזה" תגידי את בכלל מבינה את המשמעות של מה שכתבת פה?! מאיפה את יודעת? מאיפה הבאת את זה? בנאדם שמחליט שהוא רוצה להגמל ועובר את כל התהליך הקשה הזה מבין איפה הוא היה מבין עד כמה חייו היו בזבל ומבין שגם "הסטלה" הכי טובה שיש לא מהווה תחליף לכל מה שיש לבנאדם בחייו, הוא יכול להבין שאיבד את האשה שהוא אוהב בגלל אבקה לבנה שמשפיע כמה שעות ואח"כ גורמת להרגיש עוד יותר חרא ועוד יותר מגעיל בגלל שה"שכחה" לא נמשכת הרבה זמן והכל חוזר חלילה. אולי עכשיו הוא לא כ"כ מודע לזה אבל כשהוא יעבור את תהליך הגמילה הוא יבין הוא יסתכל אחורה ויבין. יהיה לו מאוד קשה לצאת מזה-נכון אבל מאיפה את מביאה את השטויות שהוא יחזור לזה. קרו מקרים מעולם שאנשים השתקמו וחיים את חייהם כמו כל בני אדם עובדים מתחתנים מתגרשים וכ"ו. כשהוא יראה את כל מה שהפסיד תאמיני לי שלא ירצה לחזור מאיפה שהוא בא, אולי יהיה בו את הדחף במקרים קיצוניים כשהכל יהיה ממש על הפנים אבל אם הוא מספיק חכם ומספיק אוהב את האשה שלו הוא יחזיק את עצמו וידע איך להתגבר על הכל. למען המטרה שהוא הציב לעצמו כי סמים זה לא הפתרון ובנאדםשפוי|סהדגש| שעבר גמילה מבין את זה.

יאיר5

New member
נירה 63 שטויות כאלה מזמן לא....

שמעתי ואת עוד כותבת שעבדת עם מכורים??? רואים שההבנה שלך בענין מכורים לסמים שואפת לאפס.... רק לידיעתך יש המון מכורים שנגמלו וחיים הרבה יותר טוב ממך.ויש כאלה מכורים חולים שלא פוגעים באף אחד ולא מזיקים לאף אחד חוץ מלעצמם. ואם באמת היית מכריה תתחום של המכורים היית יודעת שהדברים ככה ולא כמו שכתבת. ולא כל המכורים בקריז "מפרקים הורסים ומרביצים" כמו שכתבת כמו שלא כל בעל נורמלי מרביץ לאישתו למה לעשות הכללות????? נרקומן זה אדם חולה שמאוד רוצה להפסיק והמחלה הרבה יותר חזקה ממנו מי רוצה לחיות בסבל כל הזמן???? אנשים כמוך מרושעים בעלי דיעות קדומות שעושים הכללות לדעתי הרבה יותר "גרועים" מנרקומן חולה שצריך עזרה ונתקל בדעות כמו שלך.היום יודעים שהתמכרות היא מחלה וצריך לטפל בה בתור מחלה ולא כמו שאחת כמוך חושבת. גם מובטלים וחולים ואימהות חד הוריות חיות על חשבון החברה אולי צריך להוקיע גם אותם כי הם חיים על חשבונך ורק את משלמת תחשבונות שלהם... ולידיעתך בתי תמחוי בדרך כלל הם יוזמה של אנשים פרטים ונעשית בהתנדבות אז ככה שנרקומן אוכל שם לא חיי בדיוק על חשבונך לא?? לראות שבשנת אלפיים עוד יש אנשים מבוגרים שחושבים כמו ילדים בני עשר אני לא יודע אם זה עצוב או מטומטם או סתם רעות לב שיש היום בשפע בחברה שלנו. וכן אני לא מתייחס אם היא צריכה לחיות איתו או לא אני מתייחס רק לתגובה המרושעת והשטותית שלך!!!

goldyboy

New member
לפי דעתי זה טוב שהלכת

מכור, ובמיוחד במצב שלו, צריך להגיע לתחתית בשביל להתפכח ולהיגמל. זה שתהיי שם כל הזמן בשבילו זה לא מה שיציל אותו. להיפך, אם הוא יתרגל שכל הזמן יש מי שינקה אחריו הוא ימשיך ללכלך. אבל אם הוא פתאום יגלה שאין מי שינקה ואם הוא ילכלך הוא חצטרך לנקות בעצמו זה אולי יגרום לו לרצות להפסיק. גם אני הייתי במצבים כאלה ואם לא הייתי חוטף את הבומבה שלי ומגיע לתחתית לא הייתי יושב פה ומקליד את השורות האלה. זה קשה, לעזוב את מי שאוהבים במצב כזה ומרגישים אשמים (איך אני עוזבת אותו דווקא כשהוא במצב כזה) אבל דווקא במצב כזה חייבים לשחרר. את לא יכולה להפסיק להשתמש בשבילו וזה לא בריא בשבילך ואת באופן כללי לא יכולה לעזור לו. במצבים כאלה אהבה של בן/בת זוג לא מספיקה. רק מכה חזקה וכואבת, וגם זה לא תמיד עוזר. מצטער אם מה שאכתוב ידכא אותך אבל התמכרות לסמים היא מחלה(!) קטלנית שאנשים מתים ממנה. ואם חבר שלך ימשיך כך הוא עלול למות ולא בטוח שיהיה משהו שתוכלי לעשות בשביל לעזור לו. זה חרא אבל זו המציאות של מכורים פעילים, ממישהו שהיה שם ויודע את זה על בשרו. לאחד כמוני שום דבר ואפאחד לא יכול היה לעזור, רק כח עליון. ורק כשקיבלתי את המכה הכואבת באמת והגעתי לתחתית שלי (ותחתית זה משה ומאד אישי) התחלתי בתהליך ההחלמה שלי, שנמשך עד היום ויימשך, רק להיום, עד יומי האחרון. אבל אולי הוא במצב גרוע כמו שאני הייתי. ומי יודע, יכול להיות שדווקא העזיבה שלך תהיה בשבילו נקודת מפנה. מקווה ומתפלל בשבילכם ושולח לך
וחיזוק. שבת שלום, גולדי

מסכימה עם יאיר ו..

מלבד העובדה,במקרה של האישה הזו לא הייתה מזיקה חשיבה של"ילד בן 10",חשיבה תמימה,טובה,נאיבית ופשוטה...אם היא הייתה חושבת בצורה כזו,אולי היו נחסכים מאיתנו זיבולי השכל האלה...במקרה שלה זה רק בורות והתנשאות מגעילה.. מצד שני,אני תומכת בנערה שעשתה נכון ועזבה את החבר שלה בגלל היותו מכור....אני נמצאת באותו עניין כרגע גם...גם חבר שלי לשעבר מכור,ולמרות שאני לא איתו אני דואגת לו ומנסה לעזור ככל יכולתי,אבל עדיין-את צריכה לזכור מתוקה שלי (כמה שזה קשה,אני יודעת...
)אילו לא החיים שלך,אדם שאינו רוצה לקבל עזרה-שום דבר לא יעזור לו...בהצלחה , טיש.

למעלה