שלום

d u c k y

New member
שלום

לפני רגע סיימתי את "כימים אחדים" של מאיר שלו ואין בפי מילים - כל כך סוחף, שלא שמתי לב שהגעתי לסוף. איזו מקוריות !האם גם שאר ספריו הן בסגנון דומה למשל "עשו" או "בביתו במדבר"?

neta2

New member
היי לך.../images/Emo140.gif

לא אהבתי את "עשו" ולא את "בביתו במדבר" , ברור לי שכעת אני עלולה לחטוף מטר של אבנים גדולות מפי קהל אוהביו של שלו. א ב ל - את "פונטנלה" אהבתי מאד. בעיני הוא מעט שונה מקודמיו והרבה יותר סוחף ומרתק. צר לי, את "כימים אחדים" לא קראתי, ואם אתה ככ ממליץ אולי אעשה זאת. תודה

d u c k y

New member
בתור התחלה...

אני ממליצה ולא ממליץ, נעים מאד
. עכשיו אני מתחילה את "בביתו במדבר"´ כי מסקרן אותי האם זה אותו סגנון. בקשר ל"כימים אחדים" שוב אומר שהוא נפלא בעיניי והוא ריגש אותי עד דמעות

lady_anne

New member
מרבית ספריו של מאיר שלו דומים

זה לזה מבחינת סיפור המסגרת העוסק במשפחה אחת לא לגמרי נורמלית, בד"כ מאזור עמק יזרעאל, ובנצריה הקצת-מטורללים, וביחסים בינם לבין עצמם ובינם לבין הסובבים אותם. לעיתים נוספים לסיפור המסגרת סיפורים נוספים, שכביכול אינם שייכים ישירות לעלילה, כדוגמת הסיפור על הנסיך הרוסי והמטפלת שלו ב"עשו" (יתכן שאינני מדייקת בפרטים אבל חופש חנוכה עשה לי שמות בחומר האפור), וב"בביתו במדבר" אף השתנה הנוף והפך למדברי, אך ככלל יש יותר משמץ של דמיון בין הספרים. לצערי הרב נראה שמעיין ההשראה של מאיר שלו חרב קצת לאחרונה, וספרו האחרון "פונטנלה" נראה כהעתק חיוור של ספריו הקודמים. אין ספק שלאיש יש כושר ביטוי שלא יסולא בפז, ושליטתו בשפה העברית ובדימוייה, יחד עם אהבת הארץ הניכרת בכתיבתו, הופכים אותו לאחד מהכותבים היותר מוכשרים שקמו לנו, אך כמו שנאמר כבר פעם "ישראל צריכה שינוי" ויפה שעה אחת קודם.

komandatore

New member
אפשר להשוות לאבא שלו?

יש קשר או דמיון כלשהו בכתיבה של מאיר שליו לספרי אביו?

אפרת12

New member
מצטרפת ../images/Emo45.gif

כושר ביטוי מענג וסיפור סוחף. וגם "כימים אחדים". את "בביתו במדבר" לא אהבתי אם כי קראתי עד תומו.

drorit2

New member
מאיר שליו../images/Emo20.gif

בעיני רומן רוסי הוא הטוב מכולם,אולי כי היה בו מטעם הראשוניןת והמקוריות שהיום כבר הפכה לעובדה.את ביתו במדבר לא אהבתי.שלושת האחרים ,לטעמי,טובים ומענינים אם כי את פונטנלה אפשר היה לקצר והרבה.

את "בביתו במדבר לא קראתי"...

אבל מכל השאר "עשיו" ו"רומן רוסי" מתחרים צמודים וגם יחסית שונים זה מזה, אבל אצל כל השאר אתה מרגיש כמין וריציות על אותם נושאים שהוא השתמש בהם בספרים הקודמים. אבל ב"פונטלה" יש טוויסט חדש... מעקב אחרי תהליך הכתיבה של שליו עצמו. לא כל כך מרתק מבחינה ספרותית אבל מאוד חינוכי למי שרוצה לחקות אותו... תהני

addk

New member
הי

הי. עשיו מטורף הוא בעיני יותר טוב אפילו. התיאורים שלו אני שוכחת בכלל שאני רק קוראת ולא חלק מהעלילה. תהני.עדי

Pinar

New member
Roman Rusi

I think it is the best. However, i enjoyed Esav and Keyamin Ahadim a lot. I could not finish reading Beveito Bamidbar, i found it a bit boring and repeating itself. I just finished reading Fontanella, i enjoyed it, it is a bit more "updated" (theway his two kids talk, for example) and i agree that it is too long. I find that in any of his books you can take some beautiful souvenirs (fantastic descriptions of people or situations) that will stay in your memory for a long time... Hope you will enjoy it

למעלה