שלום,

Osnat1234

New member
שלום,

אני גרה עם בעלי ושתי בנותיי כבר 10 שנים בלוס אנג´לס ובזמן האחרון חשבנו על מעבר חזרה לארץ לאחר שמיצינו פחות או יותר את השהייה שלנו כאן,איך ניתן לבצע את ההליך הזה באופן קל וחלק?? איזו עזרה נותנת המדינה לתושב חוזר?? בתודה, אוסנתוש

roy269

New member
במילה אחת - כלום

מעבר לזכויות של תושב חוזר המאפשר לך להביא מספר מוצרים ללא מכס אין כל זכויות לישראלים השבים למולדת. בהנחה שהבנות פחות מ - 18 הן לא יכולות להגיע כעולות חדשות. צפי לבעיות בתחום ביטוח לאומי / ביטוח בריאות יתכן מאד שלא תקבלו זכויות מלאות מבחינת ביטוח רפואי מייד עם ההגעה - בהנחה שלא שלמתם ביטוח לאומי / רפואי בארץ משך 10 שנים שהייתם כאן. סליחה נזכרתי במשהו את יכולה לרכוש כרטיסי טיסה באל-על בהנחה מסוימת ואת רשאית לקחת איתך לטיסה 3 מזוודות במקום שתיים.

Secular

New member
תודה,ויש לי עוד שאלה!

יש הבדל במתן הזכויות לישראלים חוזרים שנולדו בארץ לבין אלה שנולדו בחו"ל וחוזרים לארץ בפעם הראשונה?? פשוט הבת הקטנה שלי נולדה פה והגדולה בארץ, ואין לנו שמץ של מושג אם יש לעובדה הזאת השפעה. ולג´ודוש, אנחנו עדיין שוקלים את זה וזה הרבה יותר מסובך ממה שזה נראה, אבל אני חושבת שאחרי שעשינו פה מספיק כסף אין ממש סיבה להישאר,אחרי הכל עזבנו בגלל המצב הכלכלי. ושוב תודה לכם
!!

Osnat1234

New member
מצטערת,זה על כפל השמות...

זה שם משתמש של חבר טוב בארץ שנתן לי אותו כי הוא עזב את הארץ.

roy269

New member
אם הבת פחות מ- 18

אין לה כל זכויות גם אם זה הפעם הראשונה שהיא מגיעה לארץ רק בהגיעה לגיל 18 תוכל להיות עולה דרך אגב עלייה מארה"ב אינה מזכה בסל קליטה יש כוונה לשנות את החוק ולהעניק סל קליטה גם לעולים מ"ארצות רווחה" אבל לא נראה שזה בראש דאגותיה של הממשלה מי שנולד בארץ - לא יכול לקבל זכויות עולה

ruben53

New member
למה לא באים כמשפחת עולים?

יש את משרד הקליטה לכתובת לברורים....אל תתעה אותה..

roy269

New member
אזרח ישראלי לא יכול להיות עולה

עולה יכול להיות מי שנולד בחו"ל ומלאו לו 18 ביום עלייתו

judyr

New member
אוסנתוש....

בתור אחת שגרה כאן... אל תחזרי
ג´ודי לא ברגע של ציניות אלא ברגע של מציאות ישראלית

ruben53

New member
גודי,את לא בסדר ובטח לא מדוייקת

הייתי הארץ בשנתיים האחרונות..היה אחלה..הישראלים חוגגים..לילדים שלהם נראה לי שחיי החברה והקשרים עם הסביבה הרבה יותר אמיתיים ועמוקים..יש עוד סיבות אך לא אהבתי את תשובתך החד משמעית לשלילה !!

judyr

New member
רובן....

אתה יכול לא לאהוב את תשובתי אני לא מצפה שתאהב את כל מה שיש לי לומר אך עם כל הכבוד.. ככה אני מרגישה וזו זכותי כי אני חייה את זה יומיום. שיהיה לך יום נפלא ג´ודי

ruben53

New member
מתי זה הזמן המתאים?

1-1948?היתה מלחמת קיום,מחלות,לא היה לאן לבוא אלא רק לבנות את הכל מחדש. 2-1953?התקופת הצנע?תחושי מזון אם היה מזון? 3-1956?ישר למלחמה? 4-1967?חפירת שוחות ומילוי שקי חול?האפלה? 5-1970?מלחמת ההתשה? 6-1973?המלחמה הנוראית ביותר? 7-1982?כניסה ללבנון להרחיק ולנקות את הפתחלאנד.. 8-1991?מלחמת המפרץ? וכו´... התרוץ הבטחוני הוא סתם תרוץ..יותר נהרגים בכבישי הארץ.. התרוץ הכלכלי הוא גם כן תרוץ ..פעם היה הרבה יותר קשה והסתפקנו בפחות.. כמובן שלגדל,להקנות את הערכים של הביחד אין כמו במדינת ישראל,הפתיחות,התערבות,איכפתיות וכו´.. התשובה למתי זה הזמן המתאים תלויה אך ורק בילדים שלנו,איזה חינוך וסביבה אנחנו רוצים שהם יגדלו ויקבלו את הבסיס לעתידם. אין שחור בלי לבן..לכל דבר יש מחיר..

למרבה הצער

מתארכים רק מלחמות ואירועים בטחוניים. אין לך רשימת תאריכים, למשל, עם כל הגדלת ההשקעות במערכת החינוך, וכל הקיצוצים שנערכו לאחר מכן בסדרה יורדת בקצב מבהיל. אין לך גם תארוך של רמות האלימות בבתי הספר, כדי שתוכל להשוות עם רמת האלימות במקומות אחרים בעולם. אפתיע אותך - זה מכבר דווח שרמת האלימות של ילדים כלפי ילדים אחרים בישראל גבוהה בכ-60% מזו שבארה"ב (הידועה כאלימה). איני זוכר מראה מקום מדוייק (אפשר בטח לחפש בוואי נט), אבל מי שרוצה לבוא ולגדל ילדים בארץ - מוזמן. אין לך תאריכים של הקמת מתקני התפלת מיים בישראל, של הירידה במפלס הכינרת, ושל אזלת היד של הממשלות בטיפול באחד המשאבים החיוניים ביותר לקיומם של חיים באשר הם (רמז: נבנה רק מתקן אחד כזה למרות שכבר הרבה שנים אין בארץ מספיק גשם). אין לך תארוך של עלייתה ונפילתה של מערכת הבריאות הציבורית, תאריכים וסכומים של קיצוצים בתקציבי הבריאות, הטלת מס בריאות והקטנת סל הבריאות לציבור. ואין לך תאריכון מלא עם פירוט סכומים של מגוון ההקצבות לישיבות של בטלנים, ומולם תאריכון מדוייק של עלייתם של שיעורי המס בישראל, בעיקר על במגזר העובד והיצרני. כי אם היו לך, היית מבין שמה שהיה נכון ב-30 השנים הראשונות של המדינה אינו נכון יותר ב-24 שנים שחלפו לאחריהן; היית מבין שמצב בטחוני אינו מבריח אנשים מהארץ, אבל טמטום של חברה המובילה את עצמה לבינוניות - כן וכן; היית מבין מה גורם לצעירים של ימינו להרגיש כפי שהם מרגישים; היו עיניך נפקחות להבין שאפשר לשנות אם רק נחליט שאנחנו רוצים שינוי במקום שנהדוף כל תלונה על הסף בלי מחשבה; והחשוב מכל - אם היו לך תאריכונים כאלו, לא הייתי צריך לכתוב את מה שכתבתי כאן, כי היינו בוחרים לשם שינוי באיכות החיים שלנו, ולא מנציחים את הבינוניות שפשתה אצלינו בעשורים האחרונים.

ruben53

New member
אני בכוונה התיחסתי בעיקר לנושא

הביטחוני..אסנת ציינה שמבחינה כלכלית לא נראה שתהיה להם בעיה.כלומר לא דנים בענין הכלכלי אז התיחסתי לענין הבטחוני. המדינה היום נעשת יותר קפיטליסטית.אנחנו חלק מהשוק הגלובלי. רוצים חינוך יותר טוב?חיביים לממן ולהשקיע באופן עצמאי..רופאים יותר טובים?לממן באופן עצמאי.. בנושא המים?גם האוכלוסיה גדלה וגם ההרגלים להתקלח יותר מיום כמובן משפיעים על המאגרים..לא אסון(עדיין)אנחנו תמיד פעלנו יותר טוב וביחד בשעת צרה.. בריאות?האם ידוע לך שבארה"ב העשירה למעל ל30% אין ביטוח רפואי?הוצאה למשפחה של למעלה מ-$600 לחודש!!! בנוגע לשינויים,בארץ מבצעים שינויים בצורה הרבה יותר מהירה מאשר בארה"ב,אנחנו יותר חוצפניים ולוקחים יוזמה והימור.. בינוניות בארץ?בינויות היא מצב שכולם יעשו אותו הדבר כי "ככה כולם עושים"דרך נהדרת לחברות הכלכליות הגדולות לשלוט ולהשתיק אותנו כדי שנמשיך להרחיב את הכנסתן..אנחנו הישראלים שנואים/מוערכים בגלל שתמיד נשאל למה,התשובה ככה יכולה להוציא אותנו מדעתנו וזה גם דבר מובן למי שאיכפת ומוכן להתערב. איך מודדים איכות חיים?לשבת על התחת ולתת לחיים לעבור על ידינו או להתערב ולחתור לצודק והנכון? יש מה לשפר בארץ,אך מה שבנינו ב-50 פלוס שנים לא קרה לאף מדינה אחרת בעולם..היום אנחנו מדינה חזקה מכל הבחינות,לאן הולכים מפה?זאת שאלב לשרשור אחר..תהיה לי בריא ומאושר..

ואם כל כך טוב בארץ....

האמת שאני מעדיף לא לריב, ואני מתנצל מראש אם השאלה הבאה נשמעת קנטרנית (כי אני לא מתכוון שתהיה כזו, אלא לברר באמת ובתמים את הנקודה הזו): אבל קצת בעייתי להעדיף לשבת בחו"ל ובו בזמן להסביר לאחרים כמה טוב יהיה אם יחזרו לארץ. לא?

ruben53

New member
אתה בסדר..אענה לך..בקיצור..

יליד הארץ,אחרי השרות הצבאי נוסע לטייל..מכיר,מתאהב מתחתן ועושה עליה עם האשה והבן הבכור.גרושתי לא רוצה לגור בארץ,יש לי שני ילדים,מה לעשות?אולי היא תחזור לארץ?לתת לילדים לגדול בלי אבא?החוש האבהי שבי ניצח..חזרתי לארה"ב..חיכיתי שהילדים יהיו גדולים ויחזרו איתי לארץ..לא רצו..השארתי להם את הכל וחזרתי הביתה(שנתיים פלוס)..מזה כחודשיים נמצא שוב בארה"ב למטרה שונה לחלוטין..מבלי להכנס לפרטים בסוף שנת הלימודים חוזר בשמחה ובכייף הביתה.. הפסדתי המון בעשרים השנים שהייתי בחו"ל..ולא מבחינה כלכלית!! חברתית !!! בארץ חיים יותר טוב ויותר אמיתי..עם קבלות !!

ונקודה נוספת..

איך זה שמרבית הישראלים היו מעדיפים להחליף את דרכונם הישראלי בדרכון אירופאי או אמריקאי, אבל להיפך לא?

dafii

New member
מסכימה עם כל דבר שאומר.....

אולי סופסופ הישארלים יתחילו לחיות במסגרת המה שיש להם ולא יקפצו מעל הפופיק..... חוץ מזה......הרי העם היהודי יודע יופי לקטר. תאמינו לי.....קצת קשה אבל מי לא עבר את המצב הזה? צריך לעבור את התקופה המעט קשה ולצאת ממנה מחוזקים שבעתיים.

ruben53

New member
הרכושנות שמפרקת את החברה..

כשכסף הופך לאלוהים היחסים החברתיים משלמים את המחיר..אדם לאדם זאב..

למעלה