שלום

מ ת ר ג ם

New member
שלום

הייתי מעוניין לשאול את אלה מכם שעובדים כעצמאיים ולא באחת מחברות התרגום
באילו דרכים אתם מפרסמים את עצמכם?

מ ת ר ג ם

New member
רק לצורך הבהרה

כשניסחתי את השאלה, התכוונתי לקבל מענה

Eldad S

New member
אני מקווה שמישהו

יוכל לענות

ייתכן שלחלקנו יש כבר קליינטורה קבועה, כך שאנחנו לא מפרסמים.

מ ת ר ג ם

New member
היי

זו איננה הסיבה להתעלמות.
הסיבה היא ניכור וחוסר נכונות לעזור, בשילוב אמונה לא מציאותית שחשיפת מידע כזה עלול להזיק להם באיזשהו אופן(סוג של חשדנות לא מתוחכמת במיוחד)
לכן גם האישה שענתה לשירשור הזה סירבה להפנות אותי לכתובת האתר שלה(ביקשתי ממנה במסר אישי).

תודה

Eldad S

New member
בוא נניח כוונה טובה.

בכל אופן, בעבר, כשהייתי צריך לפרסם את עצמי, פרסמתי דרך דפי זהב. כך, למעשה, קיבלתי את רוב הלקוחות שלי, אם לא את כולם.
יצא כך שאחד הלקוחות הגדולים שלי כרגע הגיע אליי בעקבות שנות לימודיי באוניברסיטה (מישהו מחבריי הסטודנטים דאז זכר כעבור כמה שנים שהייתי מתרגם מאמרים בתשלום עבור חבריי הסטודנטים). כמובן, התעריפים אז היו נמוכים למדיי, כדי שסטודנטים יוכלו להרשות לעצמם לשלם. כיום, כשלא מדובר בתרגום עבור סטודנטים, התעריף שונה לגמרי (בנוסף, לא מעט שנים עברו מאז לימודיי, כך שהתעריפים ממילא התעדכנו כלפי מעלה).
&nbsp
אני מאמין שבעבודה כמו שלנו הפרסום הוא מפה לאוזן: לקוחות מרוצים מספרים ללקוחות פוטנציאליים אחרים, וכו'.

מ ת ר ג ם

New member

'פה לאוזן' זה רק חלק מהעניין. אני מעוניין לשמוע כמה שיותר על נסיון של אחרים בקידום העסק באינטרנט על מנת להגיע לתוצאה הטובה ביותר.
כיום 'דפי זהב' זה ערוץ מיושן.

כאשר יש קרוב ל-50 צפיות ומתוכן רק שתי תגובות, אין מקום להניח כוונות טובות.

כעצמאית אני עובדת בעיקר עם חברות תרגום...

אני מניחה שזה משתנה מאדם לאדם, אבל לי יש יחסית מעט לקוחות ישירים לתרגום - הלקוחות הישירים שלי הם כמעט רק בתחום העריכה. בנוסף ללקוחות הקבועים, אני מפרסמת את העסק שלי באתרים כמו proz ו-translators cafe וגם יש לי אתר אינטרנט שאמנם לא מתעדכן אבל מושך די הרבה לקוחות.
בהצלחה!

חן 1111

Active member
אני עובד עם חברות תרגום, והלקוח הפרטי היחיד שלי

הגיע אלי, לא יודע איך.
אבל אם הייתי צריך להגדיל את מספר הלקוחות, הייתי עושה שני דברים: האחד להגדיר את תחום ההתמחות שלי ולפנות ישירות ללקוחות פוטנציאליים שהתחום הזה יכול לעניין אותם, והשני, לבנות אתר אינטרנט מושקע. יש שיטות, ויש בעלי מקצוע שיודעים, לגרום לאתר שלך להופיע בין המקומות הראשונים בחיפוש בגוגל.

elishevah

New member
כמה רעיונות שלא עלו לי כלום חוץ מזמן

בניתי לי נוכחות ברשת לדוגמא: PROZ, XPLACE, TRANSLATORSCAFE וגם אתר. את האתר בניתי בחינם ב WEEBLY (חסרון, אולי, העברית לא עבדה כל כך טוב, אז האתר באנגלית בלבד). הצטרפתי לרשימות תפוצה של מתרגמים ואני משתדלת לתרום לקהילה ולא רק לבקש עזרה.
פניתי מיוזמתי לסוכנויות תרגום.
התנדבתי בעמותה שעוזרת לעולים חדשים ומנהלי העמותה מעבירים את שמי לעולים שצריכים מתרגם.
&nbsp

dovk

New member
נושא חשוב ומעניין והנה מה שעלה לי בראש:

1. הלקוחות הגדולים לא אוהבים לעבוד עם פרילנסרים. הם רוצים "שקט ראש" ופונים לסוכנויות תרגום.
    (פעם אחת "קיבלתי" עבודה מלקוח, נגיד בינוני, ובסוף הסתבר שסתם השתמשו בי כדי לקבל הצעה יותר טובה ממקום אחר)
  2. לקוחות קטנים, שדווקא יהיו הטובים לנו, בטח יעשו חיפוש ברשת, ואז, בשביל להיות גבוה בחיפושים צריך להשקיע המון...
  3. אני קיים ב"פרוזקום" (לא משלם חברות), ומי שפנו אלי משם זה רק סוכנויות תרגום עולמיות וגם זה לא הרבה. עדיין מתלבט עם שווה לשלם חברות (מישהו יכול להוסיף בעניין?)
בכל מקרה תודה לשואל ולמשיבים!

למעלה