שלום :)

אשרת

New member
שלום :)

יש לי ילדה בת 2.5 שפותחת עתה את השנה השניה שלך במעון יום שיקומי.
לפני כשבוע היינו אצל הנוירולוגית/רופאה התפתחותית (מדובר באותו אדם) שלה ובסיכום הביקור שלנו שם
נכתב כך:
"התנהגות במהלך הבדיקה: הדיווחים מהגן: רמת בתחום הביצוע- 22 חודשים; רמת משחק - 14 חודשים; שפה ותקשורת- בת פחות משנה.
קשה ליצור קשר עם X. היא מעסיקה את עצמה, יש נטייה לחזרתיות יש הרגל שמתסכלת בעיניים ומוחאת כף כשמצליחה בדבר מה. משמיעה קולות גבוהים. משיעה רוגז לא אפקטיבי כשכועסת. לא תמיד יש תגובה כשקרואים בשמה. לא מצביעה ולא עוקבת אחר הצבעה. יש שימוש בג'סטות מסוימות וזה מלווה בקשר עין. אין השמעת קולות, המשחק פשוט יחסית.
שיחת סיכום: X מראה עיכובים התפתחותיים. בנוסף מצטיירת מתונה של קושי תקשורתי משמעותי והתנהגות חזרתית.

וזה מה שכנתב באנגלית
global development delay
autistic features

השאלה שלי היא :
מה הסיכוי שההבחנה הזאת תהפוך למשהו רשמי ומוחלט ושהיא אכן נמצאת על הספקטרום האוטיסטי?

dina199

New member
ברוכה הבאה

מקווה שבקרוב יענו לך

dina199

New member
אני חושבת שכדאי לך לקרוא את הכתבה של אמא מיכל11

ואת השרשור של יפחוצית מצויה

homealone

New member
יש דבר כזה גם למבוגרים?

היכן אפשר לעבור את המבחן?

קשה לדעת

בגיל כזה ילדים מתפתחים הרבה פעמים בדילוגים....שמעתי לאחרונה שהרבה ילדים באלו"ט שהוגדרו בתחילה כתפקוד נמוך עברו עם הזמן לתפקוד גבוה.....

בהחלט יש כמה דיווחים על מקרים של יציאה

מהספקטרום אבל לי קשה לקבל את זה ולדעתי זה נובע יותר מאבחון שגוי בתחילה או מאיזה מצב זמני שהספקטרום לא בולט, אבל עלול להתפרץ בהמשך......

אשרת

New member
אז רוב הסיכויים שהיא כן נמצאת על הספקטרום

האוטיסטי , השאלה היא רק באיזה צד היא "תפול" ואת זה מן הסתם אי אפשר לדעת עכשיו, כי היא עדין קטנה.

בדיוק

לא יודע אם זה ירגיע אותך אבל אני מכיר מקרה של ילד שבגיל 4 הגננת טענה שהוא מפגר, ואז הוא אובחן כאוטיסט, הגיע לגן תקשורת, משם לכיתה תקשורתית והשנה עובר לשילוב יחידני....
רק תצטרכו למצוא את החבילה הטיפולית שמתאימה לכם כמשפחה ולילדה

dina199

New member
הצד לא חשוב

אלה דברים דינמיים. הרי כל הילדים מתפתחים.
אבחנה זה לא גזר דין. זה רק תאור מצב.

אשרת

New member
מצד אחד זה אכן לא גזר דין..

אבל לאבחנה יש השלכה על עתיד הטיפולים שלה

&nbsp
&nbsp

dina199

New member
קווים אוטיסטיים כבר יש לכם

אז אלה יהיו אותם טיפולים ללא קשר אם יהיה לכם כתוב asd.
אבל אם הילדה באמת בספקטרום חשוב מאוד מבחינה בירוקרטית עבור כל המוסדות שיהיה כתוב asd ו/או בצורה מפורשת 'נמצא על הרצף האוטיסטי'.

אשרת

New member
זה אכן יהיה בינואר/פברואר

כפי שכתבתי במקום אחר פה מדובר באבחנה בלתי רשמית בעיקר לגן, לתת להם כיוון.

היא אמרה לנו שהיא מודאגת ושלדעתה ההפרעה התקשורתית שלה תתעלה על כל שאר הבעיות הנוספות שלה.

dina199

New member
אם כך זו לא שאלה של סיכוי

אלא של איבחון רשמי.
האם בינואר בברואר יהיה גם איבחון מקצועי רפואי ?

אשרת

New member
בינואר היא תעבור את האבחון הפסיכולוגי

יחד עם הסיכומים של אנשי הצוות במעון שלה (שלדעתי יכולים לתת תמונה די אמינה לגבי מצבה ההתפתחתי)
ואם לא יהיה שינוי דרסטי במצב התקשורת שלה היא תקבל את החותמת הרשמית על היותה על הספקטרום.

dina199

New member
מה שמעניין את הביטוח הלאומי

אלה שני האיבחונים הרשמיים שצריכים להיות כתובים בדיוק לפי הנחיות
חוזר מנכל משרד הבריאות. כל שאר אנשי מקצוע יכולים להעיד לגבי התמונה האמינה (זה אף פעם לא מזיק
) אבל רק כתוספת לאיבחונים. ללא שני האיבחונים הרשמיים בביטוח הלאומי (ושאר המוסדות) לא ייתיחסו.

אשרת

New member
ממה שקראתי באתרים השונים

הם צריכים אבחון של נוירולוג ילדים או רופא התפתחות של ילדים ואבחון פסיכולוגי, לא?

schlomitsmile

Member
מנהל
הדרישות של בטל"א:
איבחון רפואי, ע"י נוירולוג או רופא התפתחותי עם ותק 3 שנים לפחות או פסיכיאטר
ואיבחון פסיכולוגי ע"י פסיכולוג קליני או התפתחותי (לא חינוכי למשל וכו').
צריך להיות פירוט כלי האיבחון,
ומסקנה שהמאובחן על הספקטרום האוטיסטי.

לפורום!

אשרת

New member

הנוירולוגית של הגברת הקטנה היא ד"ר פוזנר , מנהלת המכון להתפתחות הילד בנתניה, לדעתי יש לה יותר מ-3 שנות ניסיון :)
&nbsp
האבחון הראשון שהיא עברה במכון היה ע"י פסיכולוגית התפתחותית. זה אותו דבר, לא?
&nbsp
ותודה רבה על קבלת הפנים והעזרה :)

למעלה