שלום :)

שלום :)

אני סטודנטית מסיימת שנה א' במדעי ההתנהגות - פסיכולוגיה חינוכית
יש לי בעיה בבחינות, אני יודעת מעולה את החומר הנלמד, אך משום מה נופלת במבחנים על שאלות קלות, ובפתיחת מחברות לאחר קבלת הציון אני רואה שטעיתי בדברים שאני יודעת
זה משהו שקרה לי כבר בכמה מבחנים, וזה לא היה לי לפני שהתחלתי ללמוד באוניברסיטה
אני לא חושבת שמדובר על חרדת בחינות, כי אני אומנם כן בלחץ לפני המבחן, אבל לא ברמה שאני לא מצליחה לתפקד..
לא יודעת עד כמה זה קשור לפורום, ואם לא אני מתנצלת ואשמח אם תפנו אותי לפורום מתאים יותר, אך חשבתי שאולי יש כן אנשים שמכירים/חוו את התופעה הזו ויכולים לעזור לי ולהגיד איך הם התגברו על הבעיה..
תודה רבה מראש!

oromer

New member
מנהל
דעתי

אם את מצליחה לתפקד במבחן אז זה לא ממש חרדה. זה יותר כמו לחץ טבעי ובריא לפני המבחן שגורם לך להיות דרוכה ומוכנה יותר.
ממה לדעתך נובעות הטעויות? יכול להיות מחוסר תשומת לב? אאל"ט לפעמים זה יכול לקרות לאנשים שמתמודדים עם הפרעת קשב וריכוז. מציעה לך לנסות להבין מה גרם לך לטעות. כשתביני מה בדיוק הבעיה תדעי איך לפתור אותה. אם למישהו היתה בעיה דומה אבל הסיבה אחרת זה לא יעזור לך יותר מדי. ברגע שתדעי מה הסיבה תוכלי לבדוק מה הפתרון היעיל עבורך.

זהו, שאני לא יודעת

ממה נובעות הטעויות, אני לא חושבת שזה חוסר תשומת לב, כי אני מנתחת כל שאלה שלושים פעם בערך..
הפרעת קשב וריכוז אין לי..
איך אני יכולה לדעת מה הסיבה? כמה שאני מנסה לחשוב איך ולמה אני לא מצליחה להבין מה הסיבה

oromer

New member
מנהל
את יכולה לנסות לשחזר

מה חשבת במהלך הפתרון? מה גרם לך לבחור את התשובה השגויה?

זו בדיוק הבעיה (ולא רק שלך. גם שלי)

הניתוח הזה של השאלה, ואני לא אקרא לזה נסיון להתחכם, אבל המון פעמים התשובה יותר פשוטה ממה שאנחנו חושבות עליה (למשל מקרים שהמרצה מתייחס לכלל, אבבל את חושבת על כל המקרים, כולל יוצא מן הכלל, ולכן בוחרת בתשובה השגויה).
חברה שלי פעם אמרה לי שאני צריכה לחשוב כאילו המרצה לא כזה חכם כמו שאני חושבת, ואין לו את הסבלנות/יכולת להסתבך ולהתחכם כל כך.
זה משהו שהיה לי קשה לשנות, ועבדתי על זה, אבל בסופו של דבר זה עבד עם מרצים מסויימים (צריך גם לראות מי המרצה, כי יש כאלה שהם מתחכמים, ואז דווקא מצליח לנו במבחנים שהם כותבים).

יכול להיות שאכן זו הבעיה

כי בסופו של דבר בפתיחת מחברות יוצא שטעיתי בשאלות הקלות ואת הקשות והמתחכמות דווקא הצלחתי בלי הרבה קושי..
אני אנסה לעבוד על זה במבחנים הנותרים, תודה:)

oromer

New member
מנהל
בתיכון אחת המורות לאזרחות אמרה לנו

תחשבו פשוט. אל תנסו להתחכם עם השאלה. בכלכלה לפעמים יש שאלות מתחכמות. טריקיות. אבל כנראה זה לא המצב.
אבל יש מצב שבמקרים כאלו ניתן לערער. אני ערערתי על שאלה והערעור שלי התקבל. זו היתה שאלה אמריקאית והסברתי בערעור את הרציונל שהנחה אותי בבחירת התשובה.
אם בחרת בתשובה, ואת יודעת להסביר למה בחרת אותה, אם ההסבר נכון יכול להיות שהמרצה יקבל את התשובה.
שימי לב, שבשאלה אמריקאית שואלים על הברירה הנכונה ביותר. זה אומר שחייבים לקרוא את כל האופציות ולבחור את התשובה הנכונה והמדויקת ביותר מכולן. כי יכולה להיות ברירה נוספת נכונה אבל היא לא הכי נכונה
.

אני במבוא לחלחלה נפלתי על האמריקאיות

ודווקא בפתוחות היה לי קל יותר.
ובאזרחות באמת אין הרבה צורך להתחכם. אהבתי מאוד את המקצוע הזה.

oromer

New member
מנהל
נכון

באזרחות אין הרבה צורך להתחכם. אני גם מאוד נהנתי ללמוד את המקצוע הזה. אבל מי שרוצה ימצא איפה להתחכם.
בנוגע לכלכלה- בשאלות אמריקאיות יש הרבה קושי עם התשובות שהן ממש דומות. ולפעמים מקבלים נתונים מיותרים. בתואר בכלכלה יש קושי גם עם הפתוחות.

כשאתה מודע לבעיה או לקושי אז יותר קל לנסות להתמודד איתה

flame12

New member
תגובה

היי,

מכיוון שאני מכירה את זה יותר מדי מקרוב, אני יכולה להגיד לך שבדרך כלל מדובר על לחץ ועל חוסר בטחון.
הלחץ שלך נובע מכך שכמו שאת מתארת, הידע הוא לא המכשול שלך במבחנים כי את מגיעה מוכנה וידעת בדיוק איך לענות.
את נופלת כשאת מגיעה לשאלה ואולי את לא מצליחה לנסח את עצמך כמו שצריך, או שאולי את חוששת שהשאלה קלה מדי וזה לא יכול להיות שהיא כל כך קלה והתשובה ברורה, ומכאן מתחילה מסכת ארוכה של דיונים ארוכים עם עצמך במהלך כל המבחן.
בסופו של דבר את תעני משהו, תדעי שאת לא סגורה עליו אבל משהו משתלט עלייך, ואחרי המבחן או אפילו דקה אחרי שתצאי מהכיתה הכל יתחיל להדהד וכל כך תכעסי על עצמך.
אני לא חושבת שיש פתרון קסם.
לדעתי, פשוט לחזק את הבטחון העצמי ולהאמין בך, לדעת שגם אם החומר מורכב והצלחת להגיע לרמת הבנה גבוהה, תהיי בטוחה שאת יודעת לענות ואת לא צריכה לחשוש.

בהצלחה!

את מתארת פה בדיוק את איך שאני מרגישה

יכול להיות שזה באמת חוסר הביטחון..
אולי הייתי צריכה לציין בהתחלה, המבחנים אצלנו הם אמריקאים, אז אין הרבה מה להוציא מעצמי תשובה, אלא פשוט לסמן, והרבה פעמים באמת בשאלות הקשות אני מצליחה ובשאלות הקלות נופלת - אולי באמת בגלל התפלספות יתרה
אני אקח לתשומת לבי את מה שכתבת ואנסה באמת לעבוד יותר על הביטחון שלי בעצמי, תודה רבה! :)

flame12

New member
תגובה

מבחנים אמריקאים גרועים הרבה יותר ממבחנים פתוחים, את יודעת למה?
כי מבחנים אמריקאים בוחנים אותך על קוצו של יוד, בעוד שבמבחנים פתוחים את יכולה לתת תשובה ועוד לצאת בזול ולקבל ניקוד חלקי.

ממש ככה..

למעלה